de-kuip-foto1908nl

archief 1908.nl

Nieuws

Stadion Feijenoord ontvangt ruim elf miljoen vanuit de gemeente Rotterdam

Liban

Zoals eerder gemeld krijgt Stadion Feijenoord een compensatie om per 2026 te stoppen met concerten in De Kuip. Het bedrag vanuit de gemeente bedraagt 11,8 miljoen euro, volgens RTV Rijnmond.

 

Afgelopen week werd bekend dat Stadion Feijenoord een deal heeft gesloten met de gemeente Rotterdam. Volgens stadiondirecteur Lillian de Leeuw neemt het stadion "maatschappelijke verantwoordelijkheid vanuit het idee om een goede buur te zijn." De meest in het oog springende afspraak is het verbod op grootschalige concerten in de Kuip vanaf 2026.

 

Stadion Feijenoord ontvangt voor ontwikkelingskosten 1 miljoen vanuit STIGAM (Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas). Vanuit Feyenoord was al een bedrag van 2 miljoen uitgekeerd aan het stadion voor de ontwikkelingskosten. Bij elkaar opgeteld komt het bedrag overeen met de schuld van stadion Feijenoord bij Goldman Sachs. Hoewel Feyenoord zelf graag ziet dat er vanaf nu ook meer geïnvesteerd wordt in achterstallig onderhoud van de Kuip, zal waarschijnlijk eerst met geld de lening van Goldman Sachs worden afgelost. Ook de gemeente onderschrijft het streven om te investeren in onderhoud van De Kuip.

Delen

Reacties

Ff vraagje
Wie kan het uitleggen,
In de statuten van het stadion staat toch dat Feyenoord voor een vast bedrag het stadion kan kopen,volgens mij is dat 25 miljoen
Hoe zit dat precies en ja ik weet van die aandeelhouders en gezeur daar om heen
Maar als Feyenoord dat kan betalen moet dat toch geen probleem zijn
Als het aan mij zou liggen zou ik als Feyenoord zijnde kijken voor een locatie om een nieuw stadion te bouwen voor minder natuurlijk dan het oude plan en zo het stadion nv buitenspel te zetten
Want door die afkoop regeling met de gemeente heeft het stadion alleen maar Feyenoord en de horeca als inkomstenbron
Oké het nl elftal paar ton en de beker miss paar ton
Vrijwel de enige inkomstenbron van het stadion is de club Feyenoord. Stadion de Kuip kan namelijk niets anders meer dan als voetbal stadion dienst doen.

Het lijkt me dat Feyenoord als huurder bepaalde eisen mag stellen aan de kwaliteit van het stadion.
Is het ondermaats dan betaal je een overeenkomstig bedrag aan huur. Desnoods wordt dit afgedwongen middels een juridische procedure.
Volgens mij moet de eigenaar van een gebouw zorgen dat het goed is onderhouden en dat ook blijft
Is toch wettelijk bepaald
Er zijn nooit bedragen vastgelegd. Renovatie kost ook de club tientallen miljoenen. Dat gaat ten koste van spelersgroep. Je ziet het nu er is geinvesteerd in benen en niet in stenen. Stadion is meer dan alleen de kuip. Er zijn elje dag activiteiten in het maasgebouw die geld opleveren. Vergeet nooit dat stadion geld moest lenen omdat de club dit vroeg omdat die op zwart zaad zaten en niets konden bijdragen. Club wilde met Gudde etc een nieuw stadion.....dus is het oneerlijk dat mev de leeuw nu de zwarte piet krijg
Zou het mogelijk zijn om:
de Kuip te kopen (zal nu minder kosten zonder die concerten)

en een dakconstructie te plaatsen, zodat de decibellen gereduceerd worden tot een aanvaardbaar niveau?
Dat Feyenoord niet blij ok, maar deze mevrouw moest dit oplossen en dat je nu van die bank af bent is alleen maar goed nieuws.
Dat heeft zij goed gedaan, dat ze nu als dit is geregeld om de tafel moet met Feyenoord zal ze heus wel gaan doen.
In verleden was het een zooitje bij de directie, zij is gaan puinruimen.
En die concerten, al jarenlang niks meer geweest.
En next
Op naar een nieuw (wellicht iets realistischer) Feyenoord City stadion gebouwd en eigendom van Feyenoord, dan kan dat irritante stadion clubje ook buitenspel worden gezet.
Ik zal wel 1 van de weinige zijn die dit prima vind. We moeten namelijk beseffen dat een renovatie er niet meer in zit want de Gemeente gaat rondom De Kuip volledig op nieuwbouw focussen. Zelfs zonder deze deal was renovatie dus heel lastig geworden. Pak dan liever nu deze centen zodat je de Goldman Sachs kunt afbetalen en dan hopelijk gaan BVO en SF fuseren. Samen met oog op de toekomst. Nieuwbouw buiten de stad Rotterdam. Daar is meer ruimte en Feyenoord heeft simpelweg een nieuw stadion nodig. Financiën lijkt me dit keer minder een probleem want financieel krabbelt Feyenoord weer op dus zullen er ook meer bedrijven geïnteresseerd zijn om te investeren.
Waarom moet SF onderdeel zijn voor een nieuw stadion, Feyenoord moet dit gewoon onder eigen beheer gaan doen. Laat SF maar failliet gaan, dan kan Feyenoord altijd nog kiezen om deze partij over te nemen met bijhorende schulden of helemaal zonder hen door te gaan. Samenwerken doen ze toch niet, werken elkaar enkel tegen.
Wat een geluk, als je nieuwbouw wilt is een fusie met huidige stadion niet interessant. Laat die gasten maar lekker het uitzoeken met vriendjes van de gemeente
Dan zijn wij de lening kwijt gaat de gemeente ook helpen met het renoveren van de kuip maar ik vindt dit eigelijk wel vies spelletje van onze stadion directeur
Nee geen vies spelletje deze vrouw zat klem. Fey had bij monde van Gudde, Hoetmer Van Well en de rest ontwikkelkosten afgesproken mbt nieuw stadion. Bvo had toen geen cent te makken dus schoot het stadion bedragen voor. Ook werd het huurbedrag richting bvo naar beneden flink bijgesteld en leende het stadion geld aan de bvo. Kuip kwam flink in de schulden op verzoek van de vorige bestuurders vd club!! Alleen huidige bestuurders zien dit anders en bespelen de fans en media maar dat is niet fair. Stadion draaide voor meeste kosten op en club zou in nieuw stadion gaan spelen. Club wilde niet investeren dus moest stadiondirectie oplossingen bedenken en dat is gelukt eaardoor kuip in eigen handen blijft en nooit wordt verkocht aan Amerikaanse investeerders waar men bang voor was....Te Kloese en Bodegom kennen zat Amerikanen maar we mogen geen Vitessetaferelen krijgen. Dus lang leve stadion De Kuip.