stengs

VK Sportphoto

Europees

Sterk Feyenoord legt het af tegen Atlético Madrid

Van de redactie

Feyenoord heeft het tweede duel in groep E van de UEFA Champions League verloren van Atlético Madrid. In het Estadio Civitas Metropolitano wisten de Madrilenen, ondanks een zeer sterke eerste helft van Feyenoord, met 3-2 te winnen van de Rotterdammers. 

Feyenoord startte sterk in het Estadio Civitas Metropolitano. Na zeven minuten kwamen de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong door een schot van Ayase Ueda dat via doelman Oblak tegen verdediger Hermoso aan ketste en tegen de touwen vloog. Atlético zette aan na de achterstand en kwam op 1-1 na een discutabel VAR-moment waarbij Mats Wieffer een steekpass op de ruim buitenspel staande De Paul onderschepte en terecht kwam voor de voeten van spits Morata. De Spaanse spits van Atlético schoot de bal binnen in de korte hoek, 1-1. In eerste instantie keurde de Franse arbiter het doelpunt af, maar door ingrijpen van de VAR en nogmaals bekijken van de beelden werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

De Madrilenen kende vervolgens een sterke tien volgende minuten met paar kansen waar de Rotterdammers goed weg kwamen. Na ruim een half uur spelen kwam Feyenoord wederom op voorsprong. David Hancko schoot de bal uit een mooie vrije trap van Calvin Stengs bij de tweede paal in eerste instantie op doelman Oblak, maar kon in de rebound alsnog de 1-2 scoren. In de blessuretijd van de eerste helft wist Antoine Griezmann alsnog de gelijkmaker te scoren, ondanks dat Feyenoord de controle over het duel had. Uit een scrimmage maakte de Franse aanvaller met een omhaal de gelijkmaker.

In de tweede helft was het opnieuw spits Morata die de bal in de 47ste minuut achter Wellenreuther wist te tikken. Ondanks de snelle achterstand na rust bleef de ploeg van Arne Slot voetballen. Stengs en Paixão werden nog gevaarlijk voor de goal van Oblak na ruim een uur spelen, maar tot scoren kwamen de vleugelaanvallers van Feyenoord op dat moment niet. Ueda werd na een uur spelen naar de kant gehaald voor Yankuba Minteh. De rappe Gambiaan kwam na zeventig minuten oog in oog met de doelman van Atlético, maar stuitte op de ervaren goalie. 

In het laatste kwartier van het duel kwamen beide ploegen niet meer tot echte grote kansen. De Rotterdammers kwamen nog met een sterk slotoffensief, maar kwamen niet meer tot scoren.

Feyenoord blijft vanwege het verlies in Madrid steken op drie punten uit twee duels. De Madrilenen hebben vier punten uit twee duels. Het eerstvolgende Champions League duel voor de Rotterdammers is thuis tegen Lazio op 25 oktober. Celtic en Lazio spelen later op de avond tegen elkaar. Dat duel begint om 21:00 uur.

Delen

Reacties

Wel een beetje Nederlands om alleen maar trots te zijn. Onze kleine Braziliaan schoot niet vaak binnen de doelpalen. En rond de rust redelijk makkelijk 2 goals te weggeven, Trauner stond echt niet goed bij de goal na rust. Het spel was goed, maar graag niet te snel tevreden zijn. De rustige geluiden na de eerste 2 gelijke spelen dit seizoen vond ik ook al raar. Ook het feit dat we verder zouden zijn op dat moment dan vorig jaar was vreemd. Dit seizoen wordt het erg lastig in te lopen op psv, omdat pbos ook weet hoe je kampioen wordt. Ook dit CL bal wordt het lastig, op het moment dat je de kans hebt omdat je beter bent, moet je minimaal 1 punt uit pakken.. Feyenoord was echt beter dan Atletico. Jammer dat deze serie weer bijna voorbij is. Een grote overwinning op pec zou wel erg wenselijk zijn met een betere verhouding tussen het aantal kansen en goals
Resultaat heel frustrerend. Maar ik ben ik ook trots. Als je de kracht van de tegenstander meerekent is dit misschien wel de beste wedstrijd van Feyenoord die ik in jaren heb gezien. Zeker als je bedenkt dat Gimenez er niet bij was. Geduldig gespeeld, uitstekend in de combinatie, sterk in de duels. Doodzonde dat hier geen resultaat uit is gekomen. Nu moet er thuis worden gewonnen van Lazio. Hopelijk halen ze dan weer dit niveau.
Vergeet Ivanusec ook niet en eigenlijk ook Bijlow.
Klopt. Ivanusec heeft in die paar wedstrijden al wel zijn klasse bewezen, hoewel hij juist tegen Celtic tegenviel. Het resultaat is teleurstellend, maar het spel is wel erg hoopgevend voor de rest van het seizoen. Het is echt genieten de afgelopen weken.
Feyenoord heerlijk gespeeld, teg Atletico Madrid en dan onverdiend en onterecht verloren met hulp van de arbitrage....de mannen waren voor mij geweldig en als ze zo doorgaan kan het een mooi seizoen worden Slot heeft het weer geweldig voor elkaar.
Feyenoord Fantastisch wie had dat 3 jaar geleden kunnen denken....na de verkoop van Judas Berghuis....👍
Bijna niets aan te merken op de arbitrage, maar wel een oneerlijke buitenspelregel. Snel afschaffen!
En wie is Berghuis? Kunnen we die niet gewoon in zijn Amsterdamse sop laten gaar koken en op de blaren laten zitten. Gewoon geen woorden meer aan vuil maken
Feyenoord speelde echt goed en heeft aangetoond voor elk team een geduchte tegenstander te zijn!!
Wat een geweldig team hebben wij, jammer van de uitslag. Maar met Gimenez en Ivanusec worden wij hemelbestormers. Wat een ballen die coach van ons dat die gewoon Wellenreuther laat meevoetballen als vliegende keep laatste 10 minuten wauw
Wat een pot zeg…
Trots op Feyenoord
Nog alle kansen in deze poule, komt goed!
Trots en balen tegelijkertijd....maar wát een ontwikkeling hebben we doorgemaakt!
Precies, erg jammer,maar wat een perspectief
Dit was de kans om Atletico te kunnen verslaan. Vanaf het moment dat ze voor kwamen werd het moeilijker...
En dat ga je thuis helemaal krijgen; dan hebben zij weer hun vaste centrale verdediging en kunnen ze lekker hun counter spelletje spelen.
Mooie pot. A. Madrid maakt het niet vaak mee dat ze zoveel schoten op goal tegen krijgen.

Knap gedaan. Vasthouden en hier op verder bouwen.
Soms speel je als de beste en krijg je niet wat je verdiend. Maar wat hebben de boys zich goed op de kaart gezet. Hop naar de volgende wedstrijd
Besef: je speelt op Europees het allerhoogste niveau een uitwedstrijd tegen een van Europees allergrootste tegenstanders, je verliest nipt en baalt daarvan als Feyenoord zijnde. Daar mogen we trots op zijn!
Precies dit! We herinneren ons allemaal de potjes tegen Wolfsberger nog wel. Dat is nog maar 3 jaar geleden. Kijk waar Feyenoord nu staat.
Precies dat. En AS Trencin is ook nog niet zo lang geleden.
Geweldig gespeeld, zerrouki, Hartman de kracht van timber en die kleine Braziliaan echt goed gespeeld. Vond het alleen overdreven dat die Duitser mee naar voren ging, ok bij een corner in laatste minuut, maar nu liep die iedereen in de weg.
🤣🤣🤣🤣 die Duitser was erg nerveus hahaha dus ja lekker in de goal laten
Timber vond ik juist niet zo geweldig.
Conclusie, keepers kunnen niet voetballen 🤣
genoten van onze ploeg, feyenoord had meer verdiend
Alleen deze titel zorgt al voor genoeg frustratie. Wederom afgetroefd op details. Op beslissende momenten niet thuis geven. Zowel verdedigend als aanvallend
Zo zonde dit! Maar ben trots op dit Feyenoord kop omhoog en weer de focus op de volgende wedstrijd.
Zeker we zijn niet afgemaakt zat zelfs meer in maar helaas.
Heel slecht gedaan. Goed gespeeld maar punten cadeau gedaan en dan hoor je niet op dit niveau maar t zit er wel in. Slimmer verdedigen
Zo zonde , Madrid gaat nu 2 x Celtic verslaan. Wij moeten Lazio pakken, anders worden we 3e.
Deze gasten kun je thuis gewoon hebben hoor.
Dan hebben we (als alles gewoon meezit) ook Ivanusec en Gimenez er weer bij.
Lazio thuis pakken we en uit gelijkspel, uit celtic winnen we ook en thuis Atletico kan ook gewoon winst of gelijk worden
zolang is het nog niet geleden dat ik tekende voor zo'n uitslag en nu baal ik. Thuis pakken we ze. Heerlijke wedstrijd.
Heerlijke pot, maar zonde dat we er zonder punt vandoor moeten. Uiteindelijk dus toch Gimenez gemist, anders had je Ueda voor hem kunnen brengen of erbij kunnen zetten. Stengs heel goed, Wieffer er zelfs als eerste af en Timber de hele wedstrijd. Eerlijk is eerlijk, dat had ik ook niet zo maar verwacht, maar er stond echt een topteam. Ivanusec, Gimenez en Bijlow er nog bij en we moeten echt ver kunnen komen!
Meer verdiend, kinderlijk goaltjes weggeven vlak en na de rust. Minteh 3x in de gelegenheid iets goeds te doen maar verziekt ieder moment. Zerrouki hele sterke pot gespeeld.
Niet sterk genoeg!

Maar die buitenspel goal vind ik wel erg dubieus.
Wel sterk genoeg vandaag alleen 3 *** goals tegen
Net niet sterk genoeg of nog niet sterk genoeg. Komt wel
Hier nog één over die buitenspel-goal.
De harde leerschool die Champions League heet. Goed gespeeld vanuit eigen kracht zonder naief te zijn. Lesje effectiviteit van Atletico.
Genoeg positiefs om mee te nemen naar de thuiswedstrijd!