dennis-te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Overname stadion is een overweging"

Moreno

Jan Dirk Stouten interviewde onder meer algemeen directeur Dennis te Kloese tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Een van de onderwerpen van gesprek tijdens wat niet een nieuwjaarsspeech, maar een nieuwjaarsinterview werd, was het stadiondossier.

De algemeen directeur van Feyenoord geeft aan dat het voetbal centraal moet staan binnen de club, maar het stadion daarin een belangrijk punt is. Op de vraag of Feyenoord eigenaar van het stadion wilde worden, reageerde Te Kloese: “Dat is zeker een overweging. Maar er liggen ook een aantal rekeningen die opgelost moeten worden. Dit mag niet ten koste gaan van de club, maar het eerdere besluit om langer in de Kuip te blijven, maakt het makkelijker om plannen voor de toekomst te maken.” Dit doet Feyenoord met een nieuwe stadiondirectrice, Lilian de Leeuw. Te Kloese: “Het is goed om een vrouw in zo’n functie te hebben. Het stadion is een grote uitdaging, maar Lilian heeft veel ervaring en een frisse blik.”

Te Kloese is duidelijk over de financiële situatie binnen de club. “Ik zou wel eens wat meer inkomsten willen hebben, dan kan je je toch wat vrolijk op de transfermarkt bewegen. De financiële afstanden tussen andere topclubs in Nederland en in Europa worden, als je even een dagje in slaap valt, wel erg groot.”

Delen

Reacties

Goede zaak. Of er nou renovatie of een nieuw stadion komt uiteindelijk, het is hoe dan ook van de zotte dat Feyenoord zelf niet op de stoel zit bij de ontwikkeling van het stadion.
Daar ging het ook fout, met een Berg, Van Merwijk en Van Oord zaten er drie pionnen van de gemeente. En we bouwen geen stadion voor de gemeente Rotterdam, maar voor de club.
dit gaat er volgens mij ook om om de bestuurlijke structuur verder te versimpelen. Als de club ook eigenaar van het stadion is, wordt het weer aantrekkelijker voor investeerders om in te stappen. Je hebt dan minder risico dat club en stadion eigen belangen hebben die uiteindelijk voor de club (lees aandeelhouder) nadelig uitpakken.

Persoonlijk denk ik dat het voor de financiële langere termijn veel beter was geweest als we een nieuw stadion hadden gebouwd. Maar goed, dat is voor nu even een gepasseerd station. Nu creatief kijken hoe we faciliteiten in de Kuip kunnen upgraden. Met nostalgie alleen komen we niet bij de laatste 8 van de Champions League.
Wat een verademing, deze directeur en deze trainer. Hier kom je structureel verder mee en hopelijk al een prijs dit seizoen.
Is er nog nieuws over schouten na het laatste bod van Feyenoord?
Het eerste bod moet nog komen, kun je elders op deze site lezen. Ik schat zo in dat dat er niet gaat komen ook.
Is er nog nieuws over schouten na het laatste bod van Feyenoord?
KUIP wordt dan een enorme onkostenpost. Zoveel onderhoud dat kan club niet bekostigen. Club wil tweede Maasgebouw en business seats aan Olympiazijde maar men vergeet dat de Kuip een monument is en dat er aan buitenzijde niets mag veranderen. Sjaak Troost heeft dit in zijn tijd als directeur ook al geprobeerd. Dus club en stadion moeten nauw samenwerken. Dit keer wel!
Probleem van een tweede maasgebouw aan de stadion kant liep vorige keer stuk omdat de aandeelhouders hun stoel in de eerste ring niet wilden opgeven. Daarom konden er geen extra business units gebouwd worden. Die groep moet ook meewerken.
Totaal niet waar. Gemeente gaf geen vergunning. Aandeelhouders konden gewoon blijven aanral zou meeverhuizen naar vak A. ABNAMRO bank met 123 aandelen, INg met tig aandelen en nog meer bedrijven wilden nuist graag meewerken.
Sorry ben eind 70 en tik moeilijk op mobiel. Vandaar foutjes