yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Ueda: "Door veel naar Gimenez te kijken, probeer ik van hem te leren"

Moreno

Ayase Ueda mag bij afwezigheid van Santiago Gimenez vermoedelijk de aanval leiden tegen het sterke Atlético Madrid. De Japanner, die net terug is van een blessure, vertelt in gesprek met Voetbal International veel te leren van zijn Mexicaanse conculega. 

"Ik respecteer Santiago zeer. Hij is topscorer in de Eredivisie en scoort aan de lopende band. Ik probeer nu van hem te stelen. Daarmee bedoel ik dat ik let op hoe hij beweegt in de speelstijl van Feyenoord, welke wapens hij gebruikt. Santiago heeft veel dingen waaraan ik nog moet werken. Door veel naar hem te kijken, probeer ik van hem te leren."

De Japanse centrumspits ziet het zitten om niet alleen in plaats van Gimenez te spelen, maar ook mét de Mexicaan. "Of we kunnen samenspelen? Ik ben gewend aan een systeem met twee spitsen. Zo deden we dat bij mijn vorige club Kashima Antlers, en ook in Brugge heb ik regelmatig als schaduwspits gespeeld", aldus Ueda.

Delen

Reacties

Ik betwijfel of hij morgen gaat starten. Ik sluit niet uit dat Slot met Zerrouki met extra middenvelder speelt.
Samen met Minteh voor is ook een optie.
Morgen 2 goals, onze nieuwe held!!
Ik vind het jammer dat we nog vrij weinig van Ayase gezien hebben. En hoewel ik begrijp dat Arne Santi lang liet staan was het voor Ueda wel lekker geweest om even een keer wat meer minuten te maken en goed in de wedstrijd te komen. Vooral met het oog op morgen
Dat is inderdaad erg jammer. In feite is onze voorbereiding in de war geschopt door niet tegen hun verlies kunnende “supporters” van 020.
Maar goed, ieder nadeel heeft z’n voordeel en zien we dat voordeel op het moment dat Ueda er morgen een paar inschiet en Feyenoord 4 punten los is van nummer 2 Lazio na hun remise tegen Celtic!
Het is het zelfde een beetje denk ik als met timber vorig jaar. Laat hem 1 jaar wennen aan alles en dan als kokcu weg gaat mag hij het overnemen. Nu het zelfde met ueda en gimenez.