opstelling

VK Sportphoto

Europees

Vermoedelijke opstelling · Feyenoord met Ueda; Morata terug bij Atléti

Moreno

Morgenavond staat Feyenoord om 18:45 uur voor de grootste test van het seizoen tot nu toe. Dan bezoeken de Rotterdammers het hypermoderne Wanda Metropolitano om het op te nemen tegen het Atlético Madrid van coach Diego Simeone. 

Voor Feyenoord is de situatie rondom de beschikbare spelers helder. Santiago Gimenez is geschorst, waar Justin Bijlow en Luka Ivanušec de wedstrijd vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan. Beide spelers vorderen wel in hun herstelproces, maar een terugkeer voor de interlandperiode lijkt onwaarschijnlijk. 

Ten opzichte van het met 2-0 gewonnen duel tegen Celtic keert Ayase Ueda gelukkig weer terug in de selectie van de Rotterdammers. Bij afwezigheid van Gimenez is hij dan ook de aangewezen persoon om de voorhoede van Feyenoord te leiden. Ondanks dat hij na zijn blessure nog niet heel veel minuten maakte, gaf slot tijdens de persconferentie aan dat de Japanner in de basis start. Verder heeft trainer Arne Slot niet veel reden tot wijzigen van de opstelling.

Atlético Madrid
De Madrilenen kennen een paar twijfelgevallen. Het probleem voor Diego Simeone is vooral dat al deze twijfelgevallen centrale verdedigers zijn. Zowel Stefan Savic, José Maria Giménez, Cesar Azpilicueta als Caglar Soyüncü zijn niet geheel fit voor het treffen met Feyenoord. Enkel Axel Witsel en Mario Hermoso zijn fit en inzetbaar voor in het hart van de defensie, maar gezien de 3-5-2-formatie die Simeone hanteert, heeft hij er nog eentje nodig. Of zal de Argentijn zijn formatie omgooien?

Daartegenover staat dat de Spanjaarden weer een beroep kunnen doen op spits Alvaro Morata. Hij was in de competitie geschorst, maar is morgen van de partij. Datzelfde geldt voor Ángel Correa, die wonderbaarlijk snel herstelde van zijn blessure. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij echter zijn basisplaats verliezen aan Morata.

Vermoedelijke opstelling Atletico Madrid (3-5-2)
Oblak; Azpilicueta, Witsel, Hermoso; Molina, Llorente, Koke (C), Saúl, Lino; Griezmann, Morata.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (4-3-3)
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Ueda, Paixão.

Delen

Reacties

Geen misselijke ploeg, maar we pakken ze wel!!!!