Primeur Onbevestigd
yv20231128yv20231128a1b04012

VK Sportphoto

Transfers

Candelaria kan neerstrijken bij FC Dordrecht

Bombarda

Jayden Candelaria heeft de mogelijkheid om komend seizoen op huurbasis uit te komen voor FC Dordrecht. De 20-jarige linksback verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord en bracht al eens een bezoek aan het stadion aan de Krommedijk te Dordrecht.

Ook komende voetbaljaargang zullen een aantal Feyenoorders weer de kans krijgen zich te laten zien bij Dordt. Eén daarvan is zoals gemeld de 17-jarige Zweed Jayson Ezeb, die al meetrainde bij Dordrecht en ook vandaag tijdens de eerste officiële training op het veld stond. Naast de jonge spits sprak Ruijl vandaag de verwachting uit nog drie andere Feyenoord-huurlingen aan de selectie te kunnen toevoegen. 

De linksbenige Candelaria was aan het einde van het afgelopen seizoen op bezoek bij FC Dordrecht - Willem II (1-1), waar hij met zijn entourage werd ontvangen door FC Dordrecht directielid Hans de Zeeuw. Vanuit Feyenoord en Dordrecht lopen er nu concrete lijntjes om Candelaria te overtuigen voor een uitleenbeurt van één seizoen, die binnen de alliantie tussen beide clubs valt.

De tot medio 2026 verbonden jeugdspeler verlengde onlangs zijn contract en wacht bij Feyenoord nog op zijn officiële debuut, maar doorliep eerder de jeugd van Sparta Rotterdam. Medio 2018 stak hij over naar Zuid, waar hij onderdeel uitmaakte van Feyenoord onder 17, 18, 19 en 21. Ook maakte hij furore in de UEFA Youth League.

Candelaria ontbreekt niet voor niets op de squad list die maandag uitlekte: een tijdelijke transfer van de 20-jarige back wordt dan ook verwacht. Bij de Dordtenaren, die maandag voor het eerst op het trainingsveld stonden met ook Ezeb en Osundina, kan Candelaria onder de voor hem bekende trainer Melvin Boel de strijd aangaan met John Hilton. De andere linksback, Elso Brito, loopt bij Dordrecht uit contract.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prima stap voor Candelaria, komt momenteel nog tekort om als backup achter Hartman te functioneren. Misschien dat hij bij Dordrecht een stap richting eredivisie niveau kan zetten. Achter Hartman zal er nog een nieuwe (jonge) linksback bij moeten om het gat richting de eerstvolgende jeugdspeler te overbruggen.
Je weet dat Hartman pas weer speelt in 2025, en dat we Gijs Smal hebben he?
@Bombarda Wat is Feyenoord eigenlijk van plan met Joep van der Sluijs? Heeft echt een goed jaar gedraaid bij de O21.
Zullen nog even geduld moeten hebben verwacht ik, maar ben erg benieuwd welke spelers bij ons op de radar staan! Elke avond tot in de late uurtjes opblijven in juli/augustus ;)
@Bombarda weten jullie wat het plan is met Hartjes? Ik vond hem echt heel goed spelen bij Excelsior voor zijn blessure. Verhuur of zoals veel jongens eerst aankijken in de voorbereiding?
@Bombarda ongeduldig, maar heb je antwoord? Was echt een van mijn favoriete jongens in de jeugd, dacht echt dat hij DE nieuwe middenvelder ging worden toendertijd.
@Bombarda is er nog een kans op Luciano Rodriguez nu de deal met Girona is geklapt?
Niet aan beginnen. Zijn rechten zijn in handen van een Braziliaanse investeringsmaatschappij. Die willen alleen maar geld zien. Daarom is die deal met Girona ook nog niet rond.
Candelaria, doet met meteen denken dan die wandelende kandelaar uit 1 van die Disney films....

Dat krijg je met jonge kids denk ik.....
Hmm, die John Hilton was toch ook wel een gewaardeerde kracht vorig seizoen. Die zal hij er niet 1,2, 3 uitspelen gok ik zo.
Even kort door de bocht, maar als hij de back van Dordrecht niet uit de basis kan spelen kan je je afvragen wat hij bij Feyenoord te zoeken heeft.
Is wat onzin.. Hie Hilton is een stuk verder in zijn ontwikkeling. Ene verbruggen moest het aflekken tegen Trein Troost bij nac en kijk is nu waar beide spelers staan
Dan nog moet hij gaan bewijzen dat hij Feyenoord waardig is, en dan is de eerste stap wel Hilton uit de basis spelen. Is gewoon een goeie uitdaging dit om volgend jaar bij Feyenoord voor z’n plek te gaan.
Op korte termijn niet nee, maar betekent niet dat je hem meteen kan afschrijven (niet dat jij dat nu doet, maar sommige wel). De toptalenten zoals Milambo en Sauer hebben geen verhuurperiode nodig en kunnen zo langzaam de stap naar Feyenoord 1 maken, maar de talenten daaronder wel. De reden dat je wordt verhuurd is, omdat je nog niet goed genoeg bent voor Feyenoord 1. Als je dan bij een Dordrecht of een Excelsior komt, ben je meestal ook niet beter dan wat er staat. Tenzij ze echt iemand nodig hebben op die plek. Als talent moet je dan beduidend veel beter zijn, want een hurende club heeft eigenlijk ook weinig aan het opleiden van het talent. Benita is een mooi voorbeeld. Is als talent uit de jeugd niet beter dan een Horemans die al aantal jaren profvoetbal speelt, maar kan op lange termijn dat wel worden. Alleen Excelsior heeft daar logischerwijs lak aan. Die willen lijfsbehoud. Benita heeft zich wel degelijk door ontwikkelt, want knokt zich wel in de basis wanneer het erop aankomt ten koste van eigen spelers.

Je zag het ook aan Thijs Jansen. Die was beduidend beter dan zijn concurrent, maar als huurspeler totaal niet aantrekkelijk om onder de lat zetten. Uiteindelijk is dat na de winterstop wel gebeurd. Conclusie is dus inderdaad wat kort door de bocht.
Hier kan ik me in vinden. Beter is om te zoeken naar een club waar de huidige linksback geen gewaardeerde kracht is.
Best een prima optie voor hem, kan hij volgend jaar als Hartman zou vertrekken de strijd aan gaan voor basisplaats in de Kuip met Gijs Smal. Mooie stap om te ontwikkelen dit!
Prima redenatie inderdaad al is de vraag zou hij zoveel minder zijn dan Gijs Smal?
Jij denkt dat Candelaria een van de betere backs is in de eredivisie (Wat Smal wél is)?
Jij dacht dat Hartman ook niks was ? Waarom zou jeugd minder zijn ook al heeft het geen ervaring of heeft de betreffende speler zich nog niet bewezen…
Nogmaals, jij denkt dat Candelaria NU een van de betere backs is in de eredivisie? Dat is alles wat ik vraag.

Tegenover Hartman staan trouwens ook Hendriks, Bannis, Azarkan, Hall. Het is maar hoe je het bekijkt.
Vergis je niet in Smal, heeft toch al wat ervaring opgebouwd hoor. Heeft zich al bewezen in de Eredivisie en Conference League, en mag zich bewijzen in de CL. Candelaria heeft ‘nog’ niks bewezen, dus je neemt risico. Als hij nou eens een jaar mooi weerstand opbouwt bij de grote jongens en dan volgend jaar voor z’n kans mag gaan is dat top.