fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

FIFA World Cup Qatar 2022 logo ©

Series

FIFA World Cup potentials: Deze spelers uit poule E zijn interessant voor Feyenoord

FeyenoordTM

De winterstop is aangebroken. Er gaan veel spelers richting het wereldkampioenschap in Qatar, wat volgende week begint. Diverse spelers van Feyenoord krijgen de kans om zich te laten gelden op het hoofdtoernooi, waaronder Justin Bijlow en Sebastian Szymański.

1908.nl volgt het toernooi op de voet. Wij willen het toernooi nog net wat interessanter maken om bepaalde spelers -geheel uit eigen kennis en data- voor jullie uit te lichten. Er lopen vrij veel interessante spelers rond op het eindtoernooi. spelers die wellicht ooit neer kunnen strijken bij Feyenoord. Disclaimer: Het wil dus niet zeggen dat Feyenoord deze spelers daadwerkelijk volgt, maar wij willen deze jongens graag aanstippen als zijnde 'interessant'.

Wij maken per poule een verslag over deze spelers. Waarom zouden zij goed bij onze club kunnen passen? Wat kunnen ze toevoegen aan Feyenoord? Je leest het in deze serie, waarvan wij per dag in aanloop naar het toernooi één poule (A tot en met H) voor jullie uitlichten.

We strijken neer in groep E, bestaande uit:

  • Spanje [FIFA ranglijst: 7e]
  • Costa Rica [FIFA ranglijst: 31ste]
  • Duitsland [FIFA ranglijst: 11e]
  • Japan [FIFA ranglijst: 24ste]

In deze groep bevinden zich twee grootmachten: Spanje en Duitsland. Voor beide landen zijn veel spelers met ervaring op het allerhoogste niveau geselecteerd. Dat maakt deze landen voor Feyenoord potentials minder interessant om te bekijken: Spelers uit deze landen zijn simpelweg (bijna) niet haalbaar.

Daarom focussen we ons op de andere twee landen. Om te beginnen met Japan. Veel clubs zullen erg geïnteresseerd zijn in dit land: Spelers uit Japan maken steeds vaker naam in Europa. Spits Shuto Machino beleeft momenteel zijn doorbraak in Japan. In zijn nog prille interlandloopbaan scoorde hij in zijn laatste 4 duels. De 23-jarige Machino speelt in de Japanse J1 League bij Shonan Bellmare. Hier wordt hij als de sterspeler gezien. Machino speelde dit seizoen al 30 wedstrijden, waarvan hij er 19 startte in de basis. Al 13 maal wist Machino het net te vinden. Machino valt vooral op met het hoog druk zetten op de tegenstander, waardoor hij de bal snel kan veroveren en zichzelf in scoringpositie kan brengen. Ook in de passing zijn de statistieken goed: 76% accurate. Verder is Machino veel bezig om te kunnen combineren met zijn buitenspelers. Zijn final third passing is daardoor ook zeer accuraat: 67%. Wat Machino van belang maakt in zijn team is zijn intensiteit. Hij wint met 55% zijn defensive duels. Door het vele druk zetten van hem en zijn team, heeft hij hoog op het veld ook veel ball recoveries: Gemiddeld 2.8 per wedstrijd. Machino is zeker een interessante spits.

Dan gaan we over naar Costa Rica. Een land wat dit WK veel aanstormend nieuw talent met zich meeneemt, maar ook spelers met veel ervaring - zoals Bryan Ruiz, de oud speler van FC Twente en PSV. Een talent om in de gaten te houden is Jewison Bennette. Ook al is hij pas net 18 jaar oud, hij heeft al 7 interlands gespeeld voor Costa Rica. Daarin scoorde de linksbuiten al twee maal. Bennette staat in Engeland onder contract bij AFC Sunderland. Hij pendelt daar voornamelijk tussen de U23 en het eerste elftal om zijn minuten te kunnen maken. In de Championship viel hij al 9 keer in, daarin was hij 1 maal trefzeker. Wat hem vooral goed maakt is zijn snelheid met de bal. Hij probeert altijd zijn actie te kunnen maken en de bal mee naar voren te nemen. Zijn dribbels hebben een slagingskans van 61%. Ook heeft hij een uitstekende voorzet in de benen, waarvan er gemiddeld 40% accuraat zijn. De Linksbenige Bennette zou een uitstekende speler te kunnen worden als hij zijn minuten kan blijven maken en kan groeien in zijn techniek - met en zonder bal.

  • Klik hier voor deel 1 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep A uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 2 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep B uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 3 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep C uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 4 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep D uitgelicht wordt.

Delen

Reacties

@FTM volgt Feyenoord de verrichtingen nog van Exequiel Zeballos ? of was dit nooit het geval ?
Was m'n eigen nieuws. Klopte zeer zeker. Gevolgd, maar prijs/kwaliteit lag niet in verhouding.
Leuk rubriek, ik ga de spelers zeker in de gaten houden!
Houdt Feyenoord één van deze talenten serieus in de gaten?
Waarschijnlijk niet, maar Maschino is een toppertje hoor.