Primeur Bevestigd
Arne Slot - Liverpool

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Nieuwe aanbieding voor Slot in de maak: zo bereidt Feyenoord zich voor op zijn opvolging

FeyenoordTM

Het lijkt er steeds meer op dat Arne Slot de nieuwe trainer van Liverpool wordt, maar hoe hangt de vlag er nu echt bij in deze deal? En hoe bereidt Feyenoord zich voor om een opvolger te vinden, als de succestrainer definitief verkast? Dat lees je in dit artikel.

Liverpool opende daags na de bekerwinst van Feyenoord de gesprekken met hun beoogd hoofdtrainer: Arne Slot. Daarna raakte alles in een stroomversnelling. Binnen 24 uur lag er al een formeel openingsbod in Rotterdam met een waarde van bijna tien miljoen euro. Dat openingsbod werd, zoals altijd, van tafel geveegd. Liverpool heeft zich formeel nog niet gemeld met een nieuwe aanbieding, maar die hangt uiteraard wel in de lucht.

Vanuit Engeland is er de hoop en verwachting om een deal te sluiten tussen de twaalf en dertien miljoen euro, melden ingewijden. Feyenoord weet dat de trainer de stap naar de Engelse topclub héél graag wil maken, en gaat naar verwachting uiteindelijk medewerking verlenen aan een deal. Slot neemt enkele leden vanuit zijn staf mee: Hulshof en performance coach Peeters lijken een zekerheidje, maar er is ook lichte beweging rond nieuwkomer Etienne Reijnen.

Marino Pušić 
De Rotterdamse club maakte eerder dit seizoen een soortgelijke situatie mee, toen assistent-trainer Marino Pušić belangstelling genoot van Shakhtar Donetsk. Pušić wilde de stap om hoofdtrainer te worden bij de Oekraïense Champions League-club heel graag maken. Dat werd aangegeven bij Feyenoord, wat niet met een ontevreden assistent aan boord wilde blijven zitten. Binnen enkele dagen was de deal rond.
Voor Feyenoord betekent deze vrijage dat men in april al op zoek kan naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat momentum komt niet slecht uit, nu de Rotterdammers zich verzekeren van de tweede plek (die recht geeft op groepsfase Champions League) en de KNVB Beker al binnengesleept is. Feyenoord is, dankzij de Europese aartsrivaal Tottenham Hotspur, vorige zomer intern al volledig op scherp gezet in de zoektocht naar een eventuele opvolger.

Topkandidaten (uit het buitenland)
De toenadering van de club uit Noord-Londen heeft er destijds voor gezorgd dat er een compleet recruitmentplan klaarligt in De Kuip. Ofwel, Feyenoord heeft de mogelijke kandidaat-opvolgers voor Slot al grotendeels geworven en geselecteerd. Daarover worden nu intern discussies gevoerd, waar men een unanieme kandidaat uit hoopt te vinden. Er zitten absolute topkandidaten tussen en deze komen voornamelijk uit het buitenland. Er zitten bijvoorbeeld vele Scandinaviërs tussen. Het is dus allesbehalve een uitgemaakte zaak dat Feyenoord voor een Nederlandse trainer gaat, mocht Slot naar Liverpool verkassen.

De beoogde nieuwe hoofd jeugdopleiding, Zeb Jacobs, werd op een soortgelijke manier geselecteerd door een gespecialiseerd team. Nu supporters weten dat er ook een gespecialiseerd team zich focust op een eventuele nieuwe hoofdtrainer en zijn staf, hoopt Feyenoord de rust te bewaren en de juiste keuze te kunnen maken. Daarvoor is in ieder geval alle tijd, gezien het momentum van Liverpools toenadering voor Slot.

Wedstrijddag
Deze donderdag schat men intern in als ‘een wat rustigere dag dan vorige dagen’, als het gaat om de beweging rond Arne Slot. Feyenoord speelt in de avond om 21.00 uur uit bij Go Ahead Eagles, de nummer acht van de competitie. Verder is algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese aanwezig in Madrid, waar hij woensdagavond heen vloog voor de meeting van de European Club Association. Voor nu is Feyenoord nog niet concreet voor een mogelijke opvolger.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Je ziet het de afgelopen jaren met Slot en ook met Bosz bij PSV. Feyenoord heeft een trainer nodig die er voor zorgt dat de selectie topfit is en (het liefst) 90 minuten hoog druk kan zetten. Dit jaar heeft het gebrek aan scorend vermogen Feyenoord opgebroken. Met name het aantal spelers dat makkelijk scoort is het verschil tussen PSV en Feyenoord geweest.
Wordt de optie RvP met Albert Stuivenberg als assistent ook bekeken? @FeyenoordTM
" Dat momentum komt niet slecht uit...." Ook hier weer onzinnige krompraat. Het normale woord 'moment' had volstaan om er een inhoudelijk logische zij van te maken. Maar de tekstschrijver probeert interessant te doen en produceert een flauwe kul-zin.
...inhoudelijk logische zij van te maken...

verbeter de wereld begin bij.....

ik begrijp wat je bedoelt, daar gaat het om, snap je?
@FeyenoordTM, hier heb je het (gelukkig) over een gespecialiseerd team, in het artikel over Zeb Jacobs over een selectiecommissie. Maar wie zijn dat dan eigenlijk. Tot nu kreeg ik de indruk dat DtK hierover met zichzelf overlegt en miste ik al vooral een TD. Is jouw indruk dat deze selectiecommissie dus naar behoren werkt?
Huh? Waarom krijg ik hier nou weer een duimpje omlaag? Het is een oprechte vraag naar hoe 'het gespecialiseerde team' danwel 'de selectiecommissie' in elkaar steekt. Is dat bekend?
Voor sommige mensen staat vragen stellen gelijk aan kritiek hebben en zoals zo vaak bij Feyenoord (en bij andere clubs waarschijnlijk ook maar daar ben ik niet in geïnteresseerd) is het stellen van vragen die als milde kritiek kunnen worden opgevat verboden op het moment dat het (behoorlijk) goed lijkt te gaan.
Afgezien daarvan, ligt het voor de hand dat in dit geval Jelle Goes als 'recruitment & development manager' (die term heb ik ook niet bedacht!) een flinke stem in het kapittel heeft gehad. Persoonlijk zou ik het voor de evenwichtigheid in de verdeling van verantwoordelijkheden ook heel verstandig vinden om Goed TD te maken en de verantwoordelijkheden van Te Kloese te 'beperken' tot de taken van Algemeen Directeur, de functie waarin hij destijds ook is aangesteld. De laatste stadionperikelen laten nog maar weer eens zien dat er voor een AD genoeg te doen is.
Dank. Dat zal het zijn 🤷🏼‍♂️
Voorstel om DtK zich te laten beperken tot AD functies lijkt mij een uitstekend plan. Kan de continuïteit van de club alleen maar beter maken als we niet afhankelijk zijn van maar een paar poppetjes.
Niks ten nadele van het 'poppetje' DtK trouwens. Doet fantastisch werk, voor zover ik kan beoordelen
Weet je ook wat namen van de top kandidaten uit het buitenland @FeyenoordTM
Goed om te lezen dat het bestuurlijk goed voor elkaar is.
Ik snap eigenlijk niet dat ze bij Liverpool niet uitkomen bij succesvolle iconen als Gerrard en Alonso. Of zijn die aan de beurt als het m toch niet wordt met Slot?
Alonso wilt niet en Gerrard is geen goede trainer.
En Alonso is al gevraagd. Die blijft bij Bayer Leverkusen.
Mooi! Het laat maar weer zien dat DtK zeker niet alleen opereert!
Doe maar effe niet......je wilt vooruit ipv dat defensieve gebrei van gvb
Nou mag hopen van niet.. Die heeft niet zoveel goeds in z’n marsh.
mag hopen dat te Kloese zijn poot stijf houd , 20milj en anders niks , daarbij wil Slot ook nog eens de halve staf meenemen , dat moet je niet willen als club , het is mooi dat het hem gegund wordt maar we moeten zelf ook verder
20 miljoen zal het in totaal worden als pakketprijs; Slot, Hulshoff, Peeters en Reijnen voor 20 miljoen.
@FeyenoordTM het AD meld dat Feyenoord een Nederlandse vervanger wil? Wat is hiervan waar.?
Vriend het woord momentum heeft niet dezelfde betekenis als het woord moment. Stop effe om in elk artikel het woord momentum verkeerd te gebruiken en gebruik gewoon het woord moment. Dankjewel.
Ik zou de trainer van Slavia Praag wel willen zien, was in het cfl jaar helemaal lyrisch over de club en spelen leuk, aanvallend en verzorgd voetbal. Laat de laatste jaren ook goede dingen zien in de europese competities, ik zie dat wel zitten
Hoeft ook niet te wennen aan de shirts waar z'n spelers in spelen.
Ik heb geen problemen met een buitenlandse trainer. Zolang die goed Engels kan. Daarnaast is het ook fijn dat die gasten zijn eigen staf kennen en kunnen meenemen.
Gezien groot gedeelte van onze staf weg gaat...

We maken echt wel goed geld... Hoofdtrainer, Sipke, Peeters en Reijnen....Denk dat hieruit toch minimaal 15m gaat komen.
Glazenbol: stel het is 25/4/2025. Waar staan we?
op de coolsingel als landskampioen, beker- en champions league winnaar :)
nu nog serieus: ik denk als bekerwinnaar met een mooie run in de champions league, neg naast het kampioenschap. kampioen worden we wel in 25/26
Ook Arend Martijn en Sipke zijn vervangbaar, alhoewel dat voor DtKz samen met verwachte spelers transfers een hele pittige klus zal zijn. De minimale zorg voor continuiteit en verdere ontwikkeling/verbetering. Arne is werkelijk het allerbeste gegund en een ongekend mooi afscheid is wat hij verdient, ja, ongeacht het resultaat van de laatste potten.
25 miljoen lijkt haalbaar, redelijk en goed voor álle partijen:
1. Slot krijgt met zo'n evenaring vh trainertransferrecord toch net iets meer krediet als de resultaten even tegenvallen.
2. Redelijk voor Feyenoord omdat Slot een veelvoud aan Europese premies, gestegen transferwaarde en dito commerciële waarde voor ons verdiend heeft en we dat de komende 2 jaar gaan missen.
3. Redelijk voor Liverpool omdat zij straks nog veel meer aan hem en onze overige stafleden gaat verdienen en
4. redelijk van ons omdat we Slot uiteindelijk zijn droomtransfer gunnen.

Zet 'm op, Dennis!!
Dat soort bedrag vind ik ok..moeten ook geld trekken voor afkopen aflosser en staf die meekomt
Het is goed te lezen dat Feyenoord op een professionele wijze op zoek gaat naar een opvolger. Niet meegaat aan de waan van de dag in de media waar ieder een bekende naam gilt die toevallig te binnen schiet. Maar een op data en doelstelling gebaseerde scoutinglijst. Ik heb er vertrouwen in.
12/13 is echt veel te weinig en zou ik schandalig vinden
Hahaha wat verwacht je nou man
Jij ziet graag Martin van geel terugkomen met die vrienden prijzen van je
Kijk eens naar het verleden en voor hoeveel miljoen trainers normaal gesproken vertrekken? Met je Van Geel, pleur op.
Slot is belangrijker voor ons dan nagelsmann destijds voor die gasten. 25 miljoen is dus niet heel gek
25 lijkt haalbaar, redelijk en goed voor álle partijen:
1. Slot krijgt met zo'n evenaring vh trainertransferrecord toch net iets meer krediet als de resultaten even tegenvallen.
2. Redelijk voor Feyenoord omdat Slot een veelvoud aan Europese premies, gestegen transferwaarde en dito commerciële waarde voor ons verdiend heeft en we dat de komende 2 jaar gaan missen.
3. Redelijk voor Liverpool omdat zij straks nog veel meer aan hem en onze overige stafleden gaat verdienen en
4. redelijk van ons omdat we Slot uiteindelijk zijn droomtransfer gunnen.
1. meer krediet?
2. dat gaan we missen?
3. o, dat is al bekend
4. jouw rede is niet redelijk
Gaan ze echt niet betalen als ze begonnen zijn met rond de 10 miljoen
Jammer voor Arne dan, blijft-ie lekker bij ons
Je loopt te hard van stapel. In de trainerswereld wordt niet zomaar tientallen miljoenen geboden. Als we 12m krijgen, dan is dat lang niet gek.
Behalve in UK..zie Potter en hun bedragen voor spelers dus poot stijf houden
12/13 miljoen is juist heel veel. Het record binnen NL op afkoopsommen staat meen ik op 2 miljoen. Voor ene Erik van H van Ajax.
Ik hoop het niet voor Slot, maar ik denk dat hij een verkeerde keuze maakt met Liverpool. Na Alonso en Amorim ( die voor West Ham kiest) is Slot 3de keus.
Klopp heeft 9 verschillende gehaald in zijn tijd bij Liverpool, hoe kan je dit in godsnaam verbeteren? Een andere club in Engeland was beter geweest, maar ik weet niet of er van andere clubs interesse was.
In iedergeval ik wens hem het allerbeste en bedankt voor wat je voor ons gedaan hebt. Ps er is nog niets getekend.
Het is wat Derksen zei: overal waar een Jezus vertrekt (lees: Klopp) begint de opvolger aan een schier onmogelijke opgave. Dat heeft het verleden uitgewezen.
Europese aartsrivaal is AS Roma 100%
Lees nergens Ruud van Nistelrooy, toch geen hele gekke optie?
Pardon alstublieft niet zeg of wil je in het rechter rijtje.
Dan liever Mark v Bommel,ook niet mijn vriend maar acht hem wel hoger in
Laten we Slot AUB een GIGA afscheid geven. Een afscheid dat alleen in de Kuip kan. Excelsior thuis moet een ware top hommage aan Slot worden. Dit verdiend hij en de gehele selectie. Zo'n afscheid waar ze bij alle andere clubs alleen met afgunst naar kunnen kijken. het waren toch echt 3 prachtige jaren....
Ik hoop dat de spelers dat ook doen en nog een paar keer flink knallen ipv zaadpotjes spelen omdat het toch allemaal beslist is.
Weer een mooi spandoek het stadion rond 👍
Het jaarlijks terugkerend zomerse tafereel begint dit jaar wel erg vroeg. Welke spannende dingen staat de club te wachten tot eind september! Hoe vaak loggen wij, de supporters, dagelijks in voor geruchten, aannamens, onderling geharrewar en (semi) primeurs op deze site. Het zal de Gnonto en Ivanusec berichten sterk overtreffen vrees ik.
Lucas Pratto is ook transfervrij
Laten we blij zijn dat het zo vroeg begint. We hebben alle tijd nu om in rust alles in kaart te brengen. Gebeurt zoiets in juli dan brengt dat veel chaos in de voorbereiding.
Helemaal mee eens. Ik bedoel alleen dat het voor ons supporters een hele spannende tijd wordt. Extra lang vanwege het vroege aangeven van Slot. Spannende tijd met laten we hopen een goede afloop en in dat laatste geloof ik zeker.
Laten we hopen op Neestrup van FC Kopenhagen.
Jon Dahl Tomassen. Kent de club goed en houd van aanvallend voetbal.
Heeft 2 seizoenen lang de bus lopen te parkeren bij Blackburn. Met een zeer beperkt budget weliswaar, maar het is gewoon niet waar dat hij van aanvallend voetbal houdt
Daar houd hij wel degelijk van, maar dat wil niet zeggen dat hij het ook (altijd) wil spelen. Tomasson lijkt me een prima keus. MITS!

Feyenoord moet een consistent beleid voeren. Enkele nuance verschillen daargelaten is het m.i. van groot belang om ´hetzelfdé te blijven spelen en ook dezelfde sport- en club cultuur te blijven uitdragen. Kortom hetzelfde beleid te blijven voeren. Nieuwe trainer moet dus in ieder geval iemand zijn die zich daaraan conformeert en niet eigenwijs zijn eigen gang wil gaan.
Uit dat oogpunt m.i. ook van groot belang dat niet de gehele staf vertrekt. Zou naast John de Wolf er eigenlijk alles aan doen om Sipke te behouden.
Precies..snel vergeten wordt dat de staf, mn Performane team en medisch veel werk hebben verricht en altijd klaar stonden. De wijze van warmlopen vond ik al mooi vergeleken met de tegenstander..chaos. De trainingen zijn zo belangrijk en je speelt zoals je traint qua intensiteit en beleving..hoop dat dit zo blijft Bosz heeft dit goed afgekeken
@JoopvanEkelenburg Hoe kom je erbij dat Tomasson van aanvallend voetbal houdt?
Hij is sinds kort bondscoach van Zweden geworden, dus die gaat niet nu alweer verkassen ook
Als Jon Dahl van aanvallend voetbal houdt, dan geldt dat zeker ook voor Gio in jouw ogen?
Of Neestrup maar die ken ik minder goed. Volgens vele hier wel een goede coach.
'Europese aartsrivaal Tottenham Hotspur'. Hahah wie verzint die nou weer 😂
Verzonnen hebben ze dat al voor mijn geboorte, maar het is feitelijk juist
Spurs een mooie club imo, zie amper overeenkomsten met Ajax zoals hieronder genoemd ook.
Dat er wat boomers nog problemen hebben met die rellen van 50 (!) jaar geleden is allang niet meer relevant
Spurs is een Joodse club. En die rellen wegen nog zwaar. Wat mij betreft niet, maar dit is blijkbaar nog wel het sentiment…
Absoluut niet feitelijk juist.
Rivaal? Ja.
Aartsrivaal? Niet bepaald.
Hou jij je maar gewoon bezig met zaken die je wel zelf meegemaakt hebt. In plaats van een kleuterlijke welles/nietes-discussie te voeren over iets waar je 'feitelijk' niks van afweet 😉👍🏾
Haha idd. 'Feitelijk' een aartsrivaal, wat een onzin lult die gozer
Spurs is het Ajax van de Premier League
Maar je kwam wel klaar toen Lucus Moura scoorde toch? ;-)
Ik had persoonlijk wel een beetje moeite met die wedstrijd, als hartstochtelijk aanhanger van zowel ons Feyenoord als Arsenal.
Maar uiteindelijk weegt mijn liefde vele malen zwaarder dan die voor Arsenal.
Dus ja, heb die wedstrijd gejuicht voor Tottenham. En luider dan ik wilde haha 🫣 Al lachte ik harder (en langer) dan dat ik juichte.
* mijn liefde voor Feyenoord, bedoelde ik vanzelfsprekend
Tegen Tottenham voor het eerst een paard op de tweede ring gezien. Het lijkt me overbodig te melden welke wedstrijd dat was en wanneer.
Ik weet niet hoe oud jij bent maar misschien moet je eens praten met supporters die de jaren 70-80-90 hebben meegemaakt, inclusief de diverse confrontaties op en naast het veld.
Ik kom uit 1992, wat tevens het jaar was waarin we de laatste officiële wedstrijd speelden tegen Tottenham. Als je al 32 jaar elkaar niet treft lijkt het mij geen aartsrivaal, maar goed die haat en verhitte potjes van vroeger heb ik dan ook niet meegemaakt. Ieder z'n mening maar niks mis met Tottenham imo :)
Ik was er destijds wel bij.
Maar dat maakt Tottenham nog geen "aartsrivaal". Al helemaal niet meer vandaag de dag.
Nee, aartsrivaal dat is maar één club maar die potjes tegen Spurs waren bijvoorbeeld een stuk heftiger dan nou 3x Roma, dat ik buiten Mourinho helemaal geen verkeerde club vind.
En dus is Tottenham geen aartsrivaal.
Dat wordt je niet na slechts enkele confrontaties, al dan niet met (supporters)conflicten.
Misschien historisch, maar recent is dat eerder AS Roma lijkt mij.
Schat je de kans op een buitenlandse trainer groot in of denk je toch dat het een geval oosting word @FeyenoordTM
Denk je dat ze in het maasgebouw ook voorkeur geven aan buitenlandse trainer? Neestrup is toch wel een droomkandidaat laat z'n team geweldig voetbal spelen
En andere namen dan in het lijstje van gister. Wil daar toch echt nog wel twee aan toevoegen

Giovanni van Bronckhorst en Jon Dahl Tomasson
Jammer, zou geen slechte keuze zijn.
Idd die zit daar op z’n plek en werkt met een plan daar.
Hoop op Jacob Neestrup of Kjetil Knutsen
Neestrup lijkt me top. Geweldige trainer.
Waarom de halve staf mee? Laat ze lekker verder kijken!
Gaat de couting nog aangevuld worden??
Toch veel logischer als de nieuwe trainer zijn staf zelf mag inrichten? Vond het altijd wel goed hoe Feyenoord dat deed, 1 staflid zelf aanstellen (De Wolf) en de andere assistenten komen op voorspraak van de trainer (Hulsoff, Pusic, Reijnen)
Dit geeft wel vertrouwen, zeker het lijstje Scandinavische coaches uit het andere bericht zien er sterk uit als opvolgers.