boetius

Nieuws

Komst Jean-Paul Boëtius lijkt ver weg

Van de redactie

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Jean-Paul Boëtius terugkeert op het oude nest. De speler traint mee met de selectie en maakte zijn opwachting in de oefenwedstrijden tegen Union Sint-Gillis en Olympique Lyon. De transfervrije Boëtius is een interessante speler, maar heeft momenteel geen prioriteit. 

Arne Slot was na afloop van de verloren oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon helder tegenover ESPN. De van origine linkeraanvaller is niet in beeld voor een positie voorin. Volgens de trainer is Boëtius in Duitsland verworden van buitenspeler tot middenvelder. “We zien hem niet als vervanger voor bijvoorbeeld Luis Sinisterra. De goals zullen van anderen moeten komen”.  

Slot ziet in Boëtius meer een speler voor achter de bal, zoals hij hem liet spelen tegen Lyon. “Maar juist voor de posities waarvoor hij in beeld komt zijn we goed voorzien. Met Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Mats Wieffers”. En dan heeft Feyenoord ook nog Jens Toornstra en de recent aangetrokken Sebastian Szymanski. Bovendien circuleren de namen van Quinten Timber (21) en Adil Aouchiche (20) in Rotterdam. Spelers die ook op het middenveld uit de voeten kunnen. Jonge spelers waarvoor weliswaar een transfersom moet worden betaald, maar die tevens een interessante potentiële restwaarde vertegenwoordigen. 

Boëtius is inmiddels 28 jaar. Doorgaans is de restwaarde dan over de top heen. Tegelijkertijd is het een leeftijd waarop je nog lekker een paar jaar wilt voetballen. Dat Boëtius voor een rol op de reservebank wil komen lijkt dan ook niet aannemelijk.

Het heeft er schijn van dat beide partijen elkaar achter de hand gehouden. Voor het geval spelers alsnog worden verkocht (Aursnes, Kökcü) en tegelijkertijd de gewenste versterkingen niet haalbaar blijken (Timber, Aouchiche). En mocht dat niet gebeuren, dan heeft Boëtius zich bij Feyenoord kunnen optrainen. De speler kan dan direct instappen zodra er zich een interessante club aandient. Naar verluidt heeft Hertha BSC zich reeds gemeld.

Of Feyenoord en Boëtius elkaar gaan vinden zal de transfermarkt moeten uitwijzen.

Delen

Reacties

Vind hem beter dan de jongens die we op de bank hebben zitten. Het spel ging vooruit met hem, je weet wat je aan hem hebt. Hij kan m.i. alleen nog maar positief verrassen. Je wil geen spelers erbij halen die (blijkbaar) niets toevoegen als de Diemers, Basset of een willekeurige jeugdspeler.
@ FTM
Klopt het dat
1) Feyenoord Aursnes juist wel wilt verkopen om er spelers (Timber, Aouchiche en ?) voor terug te halen?
2) er deze week, weer, gesproken wordt met Zürich?
3) Er vorderingen zijn m.b.t. Hancko?
Twee keer was mooi, lekker naar Hertha gaan JP
De kop van het artikel suggereert dat veel mensen dat heel jammer vinden terwijl ik niemand ken die op zijn komst zit te wachten. Als ik JP was zou ik wel van management veranderen want als transfervrije speler had hij juist in deze periode allang zijn slag hebben moeten geslagen en niet met een smoes hoeven mee te trainen bij een oude liefde waar de houdbaarheid allang van is verstreken.
Mooi, is niet waar we naar streven.
Helaas nog teveel overbodige middenvelders lopen. Zullen er toch een paar ook weg moeten.
meetrainen uit respect voor een jongen van de club en ook voor je weet maar nooit. Maar prio is doelpunten. Dus prima zo
Zonde van de tijd geweest Dat hij tijdens de
Oefenwedstrijden heeft gespeeld , had daar iemand neergezet die je wel had willen zien spelen bijvoorbeeld een jeugdspeler of een nieuwe aankoop. Hij heeft niets toe te voegen slaan dit elftal
Gelukkig, ik hoop voor JP dat ie voor een mooie club mag gaan spelen maar niet bij ons
Feyenoord is goed bezig. Je hebt ook een brede selectie nodig hè, met alleen de basis, zoals Aouchiche, Timber, Gnonto, 1e linksback (onbekend) ga je het niet een heel seizoen redden. Idrissi en die Volendammer erbij is echt meer dan prima.
4 van de 5 die jij opnoemt . Zijn bij lange na nog geen Feyenoord speler.
Allemaal maar de vraag of die gaan komen . Staan wel op het lijstje .
Of dat ze het niveau aankunnen
Emotionele achtbaan vandaag.
Giménez rond - top
Column van kolonel zeikbaard - ***
Concreet voor een linksback - top
Idrissi bijna rond - ***
Boëtius ver weg - top
Ik snap echt niet waarom Feyenoord geen interesse heeft in Zerrouki. Lijkt me een betere en goedkopere optie dan Timber. Echt een uitstekende speler.
Vraag me af of die zoveel goedkoper zou zijn. Heb ook het idee dat Zerrouki een stuk minder compleet is dan wij zouden verwachten van een middenvelder.
Echt een heeele goede CVM dat idd. Denk dat ze Timber misschien wat veelzijdiger inschatten? Als in dat hij zowel op 8 als op 6 kan, en Zerrouki meer puur een 6 is.
Ook de Tukkers zullen de hoofdprijs vragen.
Gewoon gek dat hij grootverdiener wilde worden.
Waarom is dat gek hij is op een leeftijd dat je ze moet verdienen. Dat betekent gelijk dat die voor Feyenoord begrippen een topsalaris zou hebben . Dus nooit aan beginnen.
Het heeft er schijn van dat beide partijen elkaar achter de hand gehouden.

Wat staat hier?
Dat ze elkaar als back-up zien voor het geval dat andere opties nergens op uit lopen.