Primeur Bevestigd
azarkan-excelsior

VK Sportphoto

Transfers

Marouan Azarkan naar FC Utrecht: It's happening!

FeyenoordTM

Feyenoord en FC Utrecht zijn eruit: Marouan Azarkan maakt de overstap naar de Domstad. Deze week is het bod uit Utrecht geaccepteerd door de Rotterdamse clubleiding.

De eerste belangstelling van FC Utrecht dateerde al uit de zomer van 2022. Eerder dit jaar sprak Azarkan ook met FC Twente. De keuze is echter gevallen op het plan van de nummer zeven van de Eredivisie. Azarkan tekent op korte termijn een vierjarig contract in de Domstad.

Bij Feyenoord kreeg Azarkan weinig kansen en aandacht, waardoor hij een vertrek wenste na eerdere uitleenbeurten aan NAC en Excelsior. FC Utrecht troeft met de komst van Azarkan ook buitenlandse belangstelling van onder meer Toulouse en Udinese af.

De vleugelaanvaller speelde twee officiële duels in de hoofdmacht van Feyenoord. Op uitleenbasis speelde Azarkan 66 officiële duels voor Excelsior, waarin hij 17 maal trefzeker was en 20 assists afleverde. Feyenoord houdt – inclusief bonussen – één miljoen euro over aan de vleugelaanvaller.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik ben geen Slot natuurlijk, maar ik had hem graag bij de Feyenoordselectie gehad. Ik vind het een erg goede speler.
Heeft vorig jaar zijn contract met jaar verlengd anders was hij gewoon gratis weggegaan.
Tis een aardige voetballer, maar echt bij vlagen.
Pak je nog miljoen voor.
Schandalig weinig.
Dat terwijl die echt wel ze minuten dit seizoen kan maken in competitie straks heb je weer zo halve tamme die half seizoen bezig is te gaan functioneren en heb je geen talent die het niveau aankan erachter
Je kan het ook weigeren en hem volgend jaar gratis weg laten lopen.....
Tis gewoon belachelijk laag een bank spelers van nec cissoko gaat voor 2.5 naar toulouse en is veeteelt slechter als azarkan
Daarbij had feyenoord genoeg financiële middelen om azarkan te verlengen mocht het in ze laaste jaar ineens wel goed gaan
Weg is weg. Op dot moment niet goed genoeg. Sowieso de vraag of hij dat ooit zal zijn
Elke euro is pure winst. Mede omdat hij voeig seizoen nog een jaartje bijtekende, anders had hij nu gratis weg geweest.
Dat is wel heel laag. Had toch wel gehoopt op zo n 2,5 miljoen. Als die mustafa van nec voor 2,5 miljoen verkocht word aan toulouse terwijl die pas 1 seizoen heeft gespeeld als 20 jarige en minder goals en assists moet je toch wel meer vragen voor die knaap
Ja, dat is 'm. Maar Toulouse doet vaker dit soort "gokjes". En in Ligie 1 hebben ze liever een fysiek sterke aanvaller, dsn een miniatuurversie. Anders had Azarkan zomaar meer op kunnen leveren.
Waarom kunnen ze bij 020 wel enorme bedragen vragen en krijgen (50M -90M), voor spelers die ouder en niet zo bepalende zijn en mogen wij voor spelers als Kokcu ( spelbepaler , jong , ervaren, international met een 2 jarig contract) blij zijn dat we een transferrecord van slechts 30M mogen bijschrijven? Hoe is dit mogelijk ?Calimero onderhandelingstechniek?
Lijkt mij heel logisch in deze voetbalwereld. Championsleague ervaring. Waar Ajax zoveel geld voor hebben gekregen zijn Frankie de Jong, Matthijs de Ligt, Lisandro Martinez en Antony. Even los van die laatste vind ik oprecht dat die 3 ook eens waanzinnig goed zijn en hadden op die leeftijd al echt veel wedstrijden op hoog niveau gespeeld. Helaas heeft Kokcu dat nog niet. Als hij zo doorgaat gaat hij wellicht in de toekomst ook voor 70 weg of zo.
Halve finales EL en finale CL is toch wel aardige ervaring.
Zeker maar kan toch niet tippen aan championsleague. Roma is het sterkste wat we zijn tegengekomen en die spelen ook al een tijd geen chsmpionsleague.
Helaas was het pas de kwartfinale.
Donny van de Beek , sanchez ???? Kostten destijds meer dan kokcu nu om een voorbeeld te noemen. Kunnen niet in zijn schaduw staan maar brachten meer geld in het laatje.
Schopper Alvarez , jurien timber kosten ook meer wanneer je ze wil overnemen.. Sanchez kostte destijds inderdaad minder.
Dat is ook weer waar. Zijn wel Engelse clubs. Dat zegt Rutger ook elke keer.
De ene die jij noemt heeft halve Champions League gespeeld. Die andere een Europa League finale.
En nu stoppen met het gewijs naar die keppeldragers.
Meer een Calimero opmerking dit eigenlijk.
Altijd dan gewijs naar die schijtclub. Hebben wij toch geen reet mee te maken man.
Hoe is het mogelijk als wij een speler van Utrecht kopen(timber) betalen we de hoofdprijs en zij krijgen onze spelers voor een fooitje
Timber is 9x beter. Of wordt 9x beter. Ik denk dat azarkan max bij een middenmoter blijft voetballen.
Als het maar een miljoen is, konden ze destijds niet betrekken in Zerrouki transfer?
1 miljoen incl bonussen is niet veel. Lastig om te zeggen hoeveel hij waard is. Maar 1 miljoen vast plus bonussen had volgens mij zeker gekund.
Dit is echt jammer gewoon, krijgen we snel spijt van.
Nee joh. Typische middenmootspeler.
Jammer zoals eerder vermeld deze jongen gaat verder komen dan de meeste mensen denken heel lastig te verdedigen ivm zijn snelheid en lengte
FC Utrecht is al verder dan in ooit had kunnen denken. Harde werker, matige voetballer.
Vraag me toch wel af hoe het komt dat wij nooit het onderste uit de kan halen qua transferbedragen. Kokcu, er wordt al een hele tijd geroepen dat hij weg mag, wordt 'm gegund etc. Terwijl als je de houding hebt dat je je belangrijkste speler niet wil laten gaan, nodig hebt in de CL etc er een hele andere vibe ontstaat. Nu lijkt het voor Feyenoord eigenlijk geen enkel probleem terwijl hij in alle klassementen dit jaar als eerste is geëindigd. Je positie is niet sterk. En wie gaat zijn rol oppakken? Met Azarkan had je gewoon moeten wachten, waarom nu verkopen aan Utrecht dat nooit wat wil betalen. Leuke jongen, wordt 'm gegund. Maar wij moeten voor die leuke jongens 10 miljoen betalen.
Vorig jaar was je duurste uitgaande speler nog 15 miljoen, kijk eens even naar de beweging die is ingezet. Voor Kokcu is 40 miljoen een enorm goed bedrag. We hebben op 2 uitschieters na met de kampioenschappen de laatste jaren nou ook niet consequent goed gepresteerd en in Europa is het sinds vorig jaar leuk maar daar voor absoluut drama. Clubs zijn niet geneigd om enorm veel geld neer te tikken voor een speler die het nog niet in de CL heeft laten zien.

Wat betreft Azarkan (en ook Kokcu overigens), die jongens willen allebei ook enorm graag weg. De prijs tot het absolute uiterste drijven kan ervoor zorgen dat de deal klapt en dan heb je een ontevreden speler bij je club wat ook niet wenselijk is.
Probleem is, als het bij Benfica blijft, gaan we geen 40 miljoen vangen. Het wordt 25-30 zoals het er nu uit ziet. Bonussen oke, maar die zijn pas binnen als de doelstellingen bereikt worden. Ik ben het volkomen eens met Rab.
Feyenoord moet écht sterker in de onderhandelingen gaan worden.
Kun je toch niet mee aankomen in de CL? Leuke speler wel voor de ED maar eerst niet meer. Zie hem niet één duel winnen van Kyle Walker.
@FTM zonder namen te noemen. Hoor jij intressante namen waar we voor geïnteresseerd zijn die ons ook daadwerkelijk beter gaan maken? Bijv op de flanken, de RCV, een back up spits (indien pepi niet komt). Een vervanger voor orrie. En mogelijk gewoon breedte aankopen die de selectie sterker maken dan de huidige bankspelers.
Pra deal. Komt tekort voor Feyenoord, maar lijkt me voor Utrecht een interessante speler om een gokje mee te wagen. Al het goede.
Het blijft toch een jongen met opvallend veel rendement en potentie. Zonde dat Feyenoord het niet in hem ziet zitten.

Hele goede deal voor Utrecht.
Jammer, ook maar 1 jaar contract dus laag bedrag
Hier gaat Feyenoord ooit nog wel spijt van krijgen
Nog een flink doorverkoop percentage?
Nee, compleet oneens. Is een speler die niet de kwaliteiten en consistentie heeft voor een club als Feyenoord. Is fysiek zwak, laag rendement, in de top wedstrijden zie je hem nooit. We gaan die niet missen!
Ben er ook bang voor. Lijkt betere meevoetballer dan Dilrosun.
Dat zei iedereen ook over Ayoub, Gustafson en Wehrmann...
Waarom ze weinig? Utrecht vraagt zelf altijd de hoofdprijs bv Timber
Azarkan lijkt mij echt een prima gozer en het is hem dus gegund.

Ik hoop zelf dat wij een snelle en ongrijpbare buitenspeler met scorend vermogen gaan halen met het liefst een vleugje samba in zijn spel😎
Tja, een wisselspeler van NEC gaat voor 3 miljoen naar Toulouse, zoek de verschillen.
Utrecht heeft ons opgelicht met die 7 miljoen voor Timber, een absolute miskoop.
Dit was de uitgelezen kans om iets van dat geld terug te halen en dan pakken ze maar een miljoentje
Ach joh, wat doen jullie nou moeilijk. 1 miljoen met of zonder bonussen maakt ook allemaal geen ******* uit. Je moet gewoon blij zijn dat je er nog iets voor krijgt.

Hele matige speler voor Feyenoord begrippen, betwijfel ook of hij het niveau bij Utrecht aankan.
Het is hem gegund!
Van harte en veel succes bij FC UTRECHT Marouan !
Lage transfersom voor een speler die uitstekende cijfers kan overleggen bij Excelsior. Heeft meer kwaliteiten dan bijvoorbeeld een Walemark, zeker aan de bal. Denk echter dat hij te weinig inhoud heeft om defensief aan te kunnen poten en dat is onder Slot wel een vereiste.
Één miljoen inclusief bonussen vind ik wel erg weinig. Had eerder aan één miljoen ex bonussen gedacht. Hopelijk nog wel iets van een doorverkooppercentage, aangezien ik heb echt nog wel stappen zie maken.
Ze zijn weer lekker bezig. Blijft de Aldi bij Feyenoord.