nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling ∙ Bijlow keept, Nieuwkoop vervangt Trauner

Moreno

Zaterdagavond wordt de Eredivisie voor Feyenoord weer hervat. Na een interlandbreak is Vitesse de opponent. De ploeg van Phillip Cocu staat met zeven punten uit acht duels op de elfde plaats in de competitie. 

In de persconferentie gaf trainer Arne Slot al de nodige tipjes van de sluier. Zo vertelde hij dat Justin Bijlow weer onder de lat staat, Gernot Trauner en Luka Ivanušec ontbreken in verband met een blessure, en Nieuwkoop de vervanger is van de Oostenrijkste centrale verdediger. Dat zal betekenen dat Geertruida, net zoals tegen PEC Zwolle, in het hart van de defensie zal spelen. 

De vervanger van Luka Ivanušec is al weken dezelfde: Yankuba Minteh. Slot liet ook al ontglippen dat de Gambiaan opnieuw zal starten aan de rechterkant. Spitsen Santiago Gimenez en Ayase Ueda hebben een lange vliegreis achter de rug - en zullen nog enige hinder ondervinden van een jetlag - maar beide spitsen zijn fit genoeg om te spelen. Gimenez start, Ueda is klaar om in te vallen indien nodig. 

Mats Wieffer, die tijdens de laatste interland tegen Griekenland met lichte klachten uitviel, werd door Arne Slot niet genoemd bij de spelers die een blessure hebben. Het lijkt er dus op dat dat een storm in een glas water was.

De tegenstander
Feyenoord is niet de enige die kampt met wat afwezigen. De Arnhemmers missen Davy Pröpper, Thomas Buitink en Fodé Fofana (allen knieblessure), en na de interlandperiode staat ook achter de naam van Mica Pinto een groot vraagteken. Tijdens zijn interland met Luxemburg raakte hij geblesseerd, en trainer Cocu gaf aan dat het 'dag voor dag bekeken moet worden', al lijkt de kans dat hij het duel met Feyenoord niet haalt groter dan dat hij wél kan spelen. Ook Amine Boutrah en Mathijs Tielemans zijn twijfelgevallen. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (1-4-3-3)
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão

Vermoedelijke opstelling Vitesse (1-4-3-3)
Room; Arcus, Oroz, Hendriks, Cornelisse; Meulensteen, Van Ginkel, Kozlowski; Manhoef, Hamulic, De Regt

Volg ons nu ook via Whatsapp! Klik hier voor het 1908.nl kanaal

Delen

Reacties

Na een uurtje geert terug op rechts en beelen er in. Die jongen moet toch gernot tzt gaan vervangen.
Gernot moeten we “ langzaam” afscheid van gaan nemen. Zeer goede speler!! Maar veel te veel op de bank door blessures. Dit gaat alleen maar erger worden met het ouder worden. Beelen zie ik niet per direct als een vergelijkbare vervanger, winter transfer op zoek naar een andere vergelijkbare of betere speler.
Moet zoizo iemand bij voor die positie
Ik zie Beelen, nu al, dus wèl als een prima vervanger. Die jongen is beter dan menig kameraad denkt.