Bevestigd
teamfoto varkenoord

VK Sportphoto

Transfers

Feyenoord Squad Depth • Formatie krijgt vorm na vastleggen Szymanski

FeyenoordTM

In het onderstaande artikel neemt 1908.nl de huidige Feyenoordselectie onder de loep. Hoe staan de Rotterdammers er momenteel voor? Welke targets lijken er aan te kunnen komen? Op welke positie zoekt de club verder nog versterkingen en vooral: Hoe komt de selectie er in hoofdlijnen uit te zien, zoals het nu staat?

Goal: Uiteraard: Justin Bijlow is Feyenoords onbetwiste nummer één. Hij blijft deze zomer bij Feyenoord en vecht voor een basisplaats bij Oranje, wat in November het WK aftrapt. Achter Bijlow staat Ofir Marciano. Geluiden dat de Israëlisch international bezig zou zijn met een transfer kunnen voorlopig de prullenbak in. De doelman is bezig met een verhuizing, omdat de eigenaar van de door hem gehuurde woning andere plannen heeft gemaakt. Achter Marciano staat jeudexponent Thijs Jansen klaar om zijn contract met meerdere jaren op te waarderen. Achter de genoemde doelmannen staan ook Tein Troost en Jaimy Kroesen klaar; zij mogen zich voornamelijk richten op het onder 21 elftal. Er loopt momenteel niets concreets rond namen van nieuwe doelmannen.

Linksback: Pure linksbacks heeft Feyenoord 1 momenteel niet in de selectie. Deze positie heeft de absolute prioriteit. Feyenoord vult de positie momenteel noodgedwongen in met Jorrit Hendrix of jeugdproduct Mike Kleijn. Target Ian Maatsen was even terug in Rotterdam voor vakantie, maar Feyenoord is niet slagvaardig gebleken voor zijn komst. Er is gegokt en verloren en Maatsen koos voor een uitleenperiode aan Burnley. Ook viste Feyenoord eerder achter het net voor de komst van Joshua Brenet. Namen als Jetro Willems en Maximilian Wittek vallen momenteel niet. De naam van Dávid Hancko gonst al een tijdje in De Kuip. Van origine geen linksback, maar speelde al tientallen wedstrijden op die positie. Momenteel passeren, in een prematuur stadium, meerdere namen van pure linksbacks de revue. Welke linksback(s) het uiteindelijk moet(en gaan) worden, lezen jullie binnenkort op deze website.

LCV: De markt rond de naam van Marcos Senesi lijkt volgens meerdere (voornamelijk Italiaanse) media op gang te komen; echter ligt er nog geen concreet bod bij Feyenoord. De club ziet in Dávid Hancko de ideale backup voor de Argentijn. Feyenoord hoopt nog steeds op de handtekening van de Slowaak, maar vreest dat het momentum in deze zomerwindow mogelijk al voorbij is. Hancko hoeft van de clubleiding momenteel niet weg: Sparta Praag opent donderdagavond het seizoen met de eerste officiële wedstrijd tegen het Noorse Viking Stavanger voor de 2e voorronde van de UEFA Conference League. Feyenoord volgt dit tweeluik ook op de voet.

RCV: Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida moeten deze positie beiden gaan invullen. Feyenoord zoekt naast de genoemde namen nóg een extra CV. Eerder viel de naam van Mees Hilgers, maar Feyenoord liet het vooralsnog bij één (mager) bod zitten. FC Twente zit te hoog in de boom voor de verdediger.

Rechtsback: Lutsharel Geertruida en Marcus Holmgren Pedersen vullen de rechtsbackpositie in. Mocht er spel op de wagen komen voor Pedersen, bijvoorbeeld door Southampton, is de kans aanwezig dat Feyenoord jeugdexponent Mimeirhel Benita doorschuift. Ook Denzel Hall valt niet buiten de boot, al kan hij wel naar Cambuur.

6: Momenteel is de verwachting dat Feyenoord komend seizoen voornamelijk met een '6-8-8' formatie gaatspelen. Punt naar achteren, dus. Fredrik Aursnes en Lutsharel Geertruida zijn de aangewezen mannen voor het invullen van de verdedigende positie, maar beide heren kunnen op zowel 6 als 8 uit de voeten. Jorrit Hendrix is afgelopen januari 17 maanden gehuurd van Spartak Moskou, maar komt momenteel niet voor in de plannen van Arne Slot. Hendrix mag verder kijken: Er is wellicht een kans op doorverhuur vanwege de situatie in Rusland. Een weerzien met trainer Mark van Bommel bij Royal Antwerp ligt voor handen. Hendrix wil echter bij Feyenoord blijven en vechten voor zijn kans. Nieuwkomer Mats Wieffer en Jens Toornstra kunnen deze positie ook nog invullen. Verder gaat Feyenoord er vanuit dat er deze window nog clubs concreet in de markt komen voor de overname van Mark Diemers.

8: Net als op 6, kunnen dus Fredrik Aursnes als Lutsharel Geertruida de 8 positie invullen. Feyenoord bezit gelukkig ook nog altijd over Orkun Kökcü, die verregaande belangstelling van Leicester City geniet. Cole Bassett, Jens Toornstra en eventueel zelfs nieuwkomers Sebastian Szymański en Javairô Dilrosun kunnen ook op 8. Feyenoord heeft enkele dagen terug ook werk gemaakt van de komst van Quinten Timber, die meerdere opties heeft. Zijn komst is nog niet zeker, maar in het Maasgebouw hoopt men een goede kans te maken.

10: Ook op de aanvallende positie heeft Feyenoord veel opties: Jens Toornstra, Cole Bassett, Orkun Kökcü, Javairô Dilrosun kunnen allen op 'tien', maar de échte beoogde tien gaat spoedig zijn contract tekenen in Rotterdam: Sebastian Szymański. Hij beschikt over een enorm loopvermogen, maar ook over voetballende technieken om de vingers bij af te likken. Feyenoord haalt hiermee een technisch gedreven speler in huis waar het publiek voor naar De Kuip komt.

Daarbuiten traint de transfervrije Jean-Paul Boëtius momenteel mee met Feyenoord. De (tegenwoordig) aanvallende middenvelder, uit contract gelopen bij 1. FSV Mainz 05, waardeert het enorm om in de voorbereiding aan te mogen sluiten bij de ploeg van Arne Slot. 'JPB' is net vader geworden en ziet het naar verluidt wel zitten om het gesprek aan te gaan om een contract mogelijk te maken. Keerzijde voor Feyenoord is dat er zowel tekengeld als een salaris boven het plafond gevraagd kan gaan worden. Verwacht wordt dat er meer clubs voor Boëtius in de markt komen als Feyenoord niet op korte termijn slagvaardig gaat worden voor zijn komst.

Recentelijk kwam 1908.nl met de naam van de multifunctionele Adil Aouchiche, die zowel op 8, 10 als linksbuiten uit de voeten kan. Feyenoord pakt vooralsnog niet echt door op zijn komst, al blijft dit uiteraard een zeer interessant target voor de Rotterdammers. Wat niet is, kan nog komen: De markt loopt nog tot 1 september door.

Linksbuiten: Alireza Jahanbakhsh, Patrik Wålemark en nieuwkomers Javairô Dilrosun en Mohamed Taabouni kunnen allen op linksbuiten. Maar een echte pure linksbuiten die direct Feyenoord 1 versterkt én er direct staat, heeft Feyenoord nog niet binnen weten te hengelen. In de ideale wereld speelt Feyenoord met een rechtspoot op linksbuiten. Natuurlijk wordt Feyenoord nog altijd gelinkt aan Wilfried Gnonto, maar er is -zoals uitgelegd in Studio 1908- nog geen haast bij geboden. Ook loopt er buiten het continent een zéér interessant target rond waar Feyenoord zijn oog op heeft laten vallen. Pogingen voor deze naam zijn al ondernomen, maar dit target lijkt vooralsnog niet haalbaar. Zijn naam wordt eventueel pas in een later stadium gedeeld op deze website.

Spits: Feyenoord wist Danilo Pereira transfervrij vast te leggen, maar zoekt daarbuiten nog een ander type spits. Deze week kwam 1908.nl met de primeur over de fysiek sterke Mexicaanse spits Santiago Giménez. Zijn komst kan enkele weken op zich laten wachten, maar er zit al licht schot in de zaak. Ook ziet Feyenoord nog altijd heil in 'project' Thiago Borbas, die recentelijk nog opviel met twee goals uit tegen Danubio.

Rechtsbuiten: Linkspoten op rechtsbuiten? Feyenoord heeft opties voor handen met Patrik Wålemark en Javairô Dilrosun. Iraans-international Alireza Jahanbakhsh mag eventueel verder kijken voor een nieuwe club. Een buitencontinentale transfer lijkt een logische vervolgstap.

 

* - Namen als Mike Kleijn, Sem Valk, Noah Naujoks, Nesto Groen, Guus Baars, Lennard Hartjes, Antoni Milambo, Karim Dermane, Shiloh 't Zand en Aliou Baldé zijn in bijgevoegde afbeelding buiten beschouwing gelaten. Zij kregen kansen in de voorbereiding, maar het plan zoals het nu staat is om ze na de voorbereiding weer mee te laten trainen met de rest van de academy.

** - Ook Cole Bassett is even niet meegenomen in het bijgevoegde afbeelding: Zijn doorverhuur naar Fortuna Sittard is onzeker.

*** - Niet álle genoemde targets zullen uiteindelijk naar Feyenoord komen. 

🎖 - Concreet, maar nog niet getekend/gepresenteerd bij Feyenoord.

⏳ - Positie voor mogelijke versterking • 1908.nl bezit de mogelijke namen al, maar deelt dit nog niet uit het belang van Feyenoord.

thumbnail-img-5198

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Eindelijk kom ik een site tegen die het belang van de club boven het eigen belang stelt. Ik sluit me graag bij zo'n met verstand werkende groep aan. Mijn complimenten aan 1908.nl
Ik weet het niet met Jahanbaks. Hij speelt slecht, maar ligt goed in de groep. Alle spelers die een beetje goed in de groep liggen zijn al weg: Linssen, Reiss Nelson, Malacia en Til. Ali is multifunctioneel. Maakt zijn doelpunten, maar verprutst nog meer.
Hij heeft niet veel geld gekost, geen idee wat hij in salaris opstrijkt, maar misschien is hem een jaartje erbij houden nog niet heel verkeerd.

Boetius hoeft van mij niet. Hij is te "goed" en duur voor de bank, maar zie in hem zeker geen basismateriaal. Timber zie ik ook niet zitten. Tenminste, ik vind hem een zware achteruitgang tov Aursnes.
Hoor veel goede verhalen over Szymanski van Poolse vrienden, moet echter zeggen dat de highlights van hem mij nog niet echt overtuigen. Niet als nummer 10 iig.
Linksbuiten:

Brian Rodriguez
22 jaar
Rechtsbenig
Los Angeles FC
5 miljoen
A international Uruguay
Alles posities voorin inzetbaar

https://youtu.be/p5g1_VAsCEA
Jordan Lukaku is transfervrij. Misschien goeie tweede linksback?
@ftm Is die onbekende linksbuiten niet toevallig Igor paixão ?
Kan dilrosun naar links misschien? Tavsan voldoet aan de wensen van slot, nederlands paspoort, multi inzetbaar voor in, jong, niet te duur.....
En kwalitatief komt hij tekort, lijkt me geen optie.
Goed stuk, mooie opstelling...

Geen kritiek of gezeik, maar ik vind dat we die Hancko echt moeten halen voor de CV-positie, ben geen fan van spelers recyclen voor een andere positie. Hij is wel echt super goed, hoop dat we straks voor een echte linksback gaan!

Iemand een linksback in gedachte -Geen Manhoef zeggen aub-
@ftm in turkije zijn er nu geruchten dat tavsan niet naar besiktas wil omdat er onderhandelingen zijn met Feyenoord? 2,5m euro, is dit waar? Is dit fake of oud nieuws??
Goede versterking voor de breedte maar wel meer een rechter aanvaller dan een linker.
Kan dilrosun naar links misschien? Tavsan voldoet aan de wensen van slot, nederlands paspoort, multi inzetbaar voor in, jong, niet te duur.....
Kan, maar Dilrosun gaf zelf aan dat ie eigenlijk het liefst op rechts of op 10 speelt. Lijkt me onwaarschijnlijk dat we nog een rechtsbuiten gaan halen.
Nog een linksbeen erbij? lijkt me onwaarschijnlijk
Mooi stukje, de realiteit is dat er nog veel.open puzzel stukjes zijn en dat is niet prettig werken voor de staf ,een linksback en een spits is echt wel noodzakelijk.
Verder vraag ik me af of we ons zorgen moeten maken of het vele geld van Walemarck het waard is geweest.
Gezien de ontwikkeling van deze jongen zou het me niets verbazen als hij het niet zou gaan redden.Zou jammer zijn! Jahanbaks had natuurlijk ook geen goed seizoen vorig jaar en dan hoop je dat t komend seizoen gaat gebeuren maar de voorbereiding beloofd weer niet veel goeds. Kortom na het vertrek van Linssen,Dessers en Sinisterra en ja Til moeten er echt spelers gaan komen die doelpunten kunnen maken want deze 4 hadden bijna de gehele productie voor hun rekening
Moeten we na een half seizoen alweer Walemark gaan afschrijven? Die jongen kwam met een trainingsachterstand binnen omdat voor hem de competitie al was afgelopen, volgens mij onderschatten mensen hier wat voor invloed dat op je spel heeft.

We hebben bij vlagen echt wel glimpen van zijn klasse gezien, nu moet er vooral wat consistentie in. Heb wel het idee dat het een serieuze gozer met een goeie drive is.
Nog tweeënhalve week voordat de competitie begint. Ik maak me alleen nog wat zorgen om de linksbackpositie, aangezien we daar niemand hebben en Hancko dus eigenlijk wel als cv gezien wordt. Mag hopen dat de back wel binnen een week gepresenteerd wordt, want met Hendrix de competitie in kan echt niet. Verder is het allemaal duidelijk.

Hopelijk komt Gimenez. Cruz Azul heeft net een nieuwe spits gekocht, de speler zelf heeft een Feyenoordtweet geliked en Dennis te Kloese volgt hem nu op Instagram. Lijkt me dus dat daar wel schot in zit.

Wat Gnonto betreft is het afwachten of Zurich volgende week doorgaat in de voorronde CL. Wanneer ze uitgeschakeld raken, zullen ze t geld meer nodig hebben..

Ben wel heel benieuwd wie de linksbuiten is waar al meerdere pogingen voor gedaan zijn..
Ik vraag me af wat de stand van zaken is rondom Hancko. Als er toch één prioriteit is deze transferwindow is het linksbenige backs en CV's. Ik hoop dat Feyenoord slagvaardig genoeg is en durft iets meer te bieden nu het kan. Wachten op buitenkansjes is leuk, maar de competitie begint al snel en straks staan we al 6 punten achter voor september.
Mooie namen die worden genoemd voor middenveld en voorhoede. Zorg zit echter nog steeds achterin. Net als vorig jaar lijkt de spoeling dun. Moeten zeker nog 2 linksbenige verdedigers bij. Ik heb vertrouwen in het proces waar de club mee bezig is, maar er moet zeker nog wel wat gaan gebeuren komende weken.
Volgens mij raken we de grote drie nog wel kwijt voor einde transferwindow.

- Senesi voor 15 miljoen.
- Kokcu voor 30 miljoen.
- Bijlow voor 10+2 miljoen.

Halen we marsman terug of kopen unnerstall.
Als bijlow weggaat mist hij het wk
Denk je echt Bijlow? Clubs zullen toch niet zo gauw komen voor een keeper die zoveel wedstrijden mist in een seizoen. We maken zelf mee hoe irritant dat is.
Bijlow blijft, Pedersen kan de kandidaat zijn die eventueel vertrekt
Er is echt geen enkele aanleiding om te denken dat Bijlow vertrekt. Al helemaal niet voor een fooitje.
Bijlow zal blijven. Die heeft hier tot in lengte van dagen een basisplaats, is zelfs reserveaanvoerder gemaakt en heeft bij ons Oranje gehaald.

Voor Kökçü sta je heel sterk bij eventuele onderhandelingen. Met een driejarig contract hoef je niet direct een bod te accepteren. Vraag 40-45 miljoen, dan kom je waarschijnlijk rond de 32 uit en dat zou een prachtig bedrag zijn.

Senesi moet deze transferperiode worden verkocht. Als ik de berichten in de media zo lees komt er echt wel een bod richting 20 miljoen. Wat we ervoor terughalen is een tweede.
Als Senesi vertrekt, lijkt Hancko me een een-tweetje. Maar van mij hoeft hij echt niet per se weg hoor. Zeker niet als Kökcü ook al vertrekt.

We hebben al centen verdiend deze zomer en het zou fijn zijn als we in ieder geval nog een klein beetje van de vaste kern intact houden. Volgend jaar vang je misschien niet veel meer dan wat je voor hem betaald hebt maar je moet ook sportief nog goed voor de dag komen.
Ik denk niet dat ze alle drie vertrekken eerlijk gezegd

Bijlow geef ik 0% kans, die wil zeker zijn van een WK en Senesi en Kokcu is vooral afhankelijk van de situatie van het moment
@ftm Gnonto is al een groot talent, maar de andere optie moet dan wel als ik je verhaal goed lees echt een potentiële topper zijn. Categorie Zeballos?
Leuk stuk om te lezen! Dank daarvoor 🙏
Heel mooi overzichtelijk stuk @FTM. En voor de fans: staar je aub niet blind op Gnonto, er loopt genoeg potentieel rond…

Kan niet wachten tot szymanski er is😎
Stel je voor dat hancko, en nog een linksachter komen dan heb je echt een geweldige keeper, verdediging, middenveld (nog een middenvelder voor de breedte zou fijn zijn maar dat kan jpb worden) dan moet je gelukkig hebben dat de aanvallers voltreffers zijn (dus als we ze kunnen halen bijv gnonto, mexicaanse spits, die zuid amerikaanse buitenspeler of miss toch wel walemark en danilo) Dan denk ik dat wij minimaal tot de laatste speelronde spelen voor cl voetbal en misschien wel om weer op de coolsingel te staan👀🤩
Selectie begint er toch wel goed uit te zien. Onze basis verdediging en middenveld zijn niet minder dan die van PSV of Ajax. In de aanval moet nog wat gebeuren maar dat komt vast goed.

Als we ons ook nog in de breedte verder weten te
versterken dan moeten we minimaal de concurrentie aan kunnen gaan met PSV en misschien zelfs met Ajax.
Nu ben je aan het overdrijven. Als de spelers van hierboven komen . Dan kan ik jou begrijpen . Maar voorlopig zijn ze er nog niet . De selectie die er nu is ga je de strijd niet mee aankunnen . Is gewoon plek 3 t/m 6
Dit is bijzonder overdreven.

"Selectie begint er goed uit te zien."

Van alle namen die hier staan, is er tot nu toe ééntje bevestigd dat hij daadwerkelijk komt (en nog niet eens heeft getekend, dus).

Zondag openingswedstrijd. Ja, vorig jaar was de selectie ook nog niet op orde, maar we hebben ******** nog altijd geen enkele linksback, op jeugd na.
Ik ben het hier helemaal mee eens mits we ons dus aanvallend genoeg versterken en dus hancko + andere la binnehalen, en bijv jpb voor de breedte halen dan zijn wij veel beter als een team wat voor plek 3 tm 6 strijd
Vind ik altijd makkelijk gezegd. Vorig jaar stonden we veel dichter bij Twente en AZ dan bij Ajax en Psv. Het merendeel van de wedstrijden hebben we met moeite gewonnen. Nu missen we de halve basis. Nu hoop/lijkt het erop dat we stappen maken om gezonder als club te worden en ondertussen bezig blijven met waarde op het veld te creëren. Hopelijk gaan we dan gauw naar een tijd toe waarbij we jaarlijks echt maar 1 of 2 basisspelers hoeven te verkopen om echt aansluiting naar boven te gaan vinden.
@FTM als fc Zürich zaterdag uitgeschakeld wordt, komt er dan snel ontwikkeling ?
Als je tussen de lijnen inleest, lijkt het dat Gnonto niet de eerste keus is van Feyenoord, maar dat ze eerder neigen naar die ander (die nu nog niet haalbaar is). Ze zullen vast schakelen zodra nodig.
Zie toch het liefste Gnonto komen, zie het anders aflopen op een diallo>Nelson
Wel opvallend dat er wordt ingezet op spelers zoals gnonto, timber en hancko die op dit moment te duur zijn als je maar 15 miljoen hebt om uit te geven aan 6 spelers. Waarschijnlijk wordt er vanuit gegaan dat kokcu en/of senesi nog gaan vertrekken. Ook opvallend dat er plotseling weinig (ex) eredivisiespelers meer in de picture zijn. Spelers als idrissi (als gnonto niet komt), Lammers (als Jiménez niet komt), harroui (alle posities middenveld, in plaats van Hendrickx), wittek, bangura (linksback), van der ven (als hancko niet komt), en wellenreuther (in plaats van de Israëlische grabbelaar) zijn financieel wel haalbaar en allemaal versterking voor de huidige selectie.
Ben er juist blij mee, eredivisie spelers bleken vaak te weinig te brengen ten opzichte van (voor ons) onbekende buitenlandse spelers. Kijk maar naar afgelopen jaren:
- Ayoub
- Amrabat
- Tapia
- Larsson
- Bilal
Etc.
Zo kun je ook een hele lijst van exotische miskopen (zie bijvoorbeeld mijn bijnaam) noemen die Feyenoord heeft gehaald in de loop van de jaren en ook een reeks van geslaagde aankopen uit de Eredivisie of van ex-eredivisie spelers.
Kijk ff naar de marktwaarde van Tapia & Amrabat, allebei 10 miljoen waard, met een piek van 20 miljoen. De kwaliteit hadden ze gewoon, maar best bizar dat Gio dat er niet uitgehaald heeft bij die spelers. Gio wilde volgens mij per se een 6 die goed in short-passing was, zoals El Ahmadi... terwijl dat helemaal niet hoeft
Niet zo heel bizar, beide spelers blijken alleen te functioneren in een 4-4-2 (Tapia) of een 3-5-2 (Amrabat). Gewoon verkeerd gescout. Amrabat is na zijn vertrek bij Hellas ook maar gewoon een reserve omdat het systeem bij Fiorentina hem minder ligt. Buiten Hellas is ie nergens onomstreden geweest, ook bij Brugge mocht ie vertrekken.
Gelukkig slagen onbekende buitenlandse spelers altijd. Mss moeten we maar een mooie aanval krijgen met pratto, bozenik en Kazim Richards. Liam Kelly er nog bij. Gaat vast goed komen. Prima dat er wordt gescout in het buitenland, maar dat betekent niet dat (ex)spelers uit de Eredivisie altijd miskopen zijn. Kijk maar naar het laatste kampioenselftal.
Tuurlijk lammers, bangura, wittek, harroui zijn versterkingen voor Feyenoord europa league deelnemer?? We zijn toch vitesse niet met deze rare namen? Je moet internationals categorie szymanski en hancko halen. En hoe kom je aan de wijsheid dat Feyenoord maar 15m heeft? Allemaal aannames van social media, minder social media geloven?
Die 15 miljoen is o.a. door deze site genoemd. Ook VI heeft het erover dat Feyenoord hoogstens 40 procent van de inkomsten kan herinvesteren. Reken het bedrag dan maar uit Waarom denk je anders dat Feyenoord bij hancko, gnonto en nu ook weer bij Jiménez (heel) veel lager inzet dan de vraagprijs? En bij Jiménez zelfs 50 procent doorverkoop percentage bieden? Als ze het geld hadden zouden ze dat niet doen. Szymanski lijkt me prima huurspeler, maar de kans lijkt me niet groot dat ze hem volgend jaar voor (ruim) 10 miljoen overnemen. Harroui en van der ven zijn jong-oranje spelers die veel talent hebben en bij de speelwijze passen, wittek is een van de leiders van Vitesse en blonk uit in de conference League, wellenreuther is toch echt beter dan de grabbelaar en Lammers was bij Heerenveen een van de beste en meest complete spitsen van de eredivisie, maar heeft daarna domme keuzes gemaakt. Idrissi kon bij AZ vergelijkbare cijfers met sinisterra overleggen en kent de speelwijze van slot. Lijken me allemaal keuzes waarvan de kans best groot is dat ze renderen. Overigens ben ik helemaal niet tegen de namen die worden genoemd, maar je moet ze ook kunnen betalen. Als kokcu gaat kun je timber halen en voor senesi kun je hancko halen, maar dan moeten er nog genoeg posities worden ingevuld. Als laatste: de laatste succesteams van Feyenoord (2002 en 2017) hadden ook behoorlijk veel spelers die ze uit de Eredivisie hebben gehaald. Volgens mij is een mix van eigen jeugd, goede (ex) eredivisie spelers en goed gescoute buitenlandse spelers ideaal.
VI....pfft die neem ik helemaal niet serieus. Die jatten alles van 1908.
De prijs/kwaliteit verhouding voor die Nederlandse spelers is gewoon totaal niet aantrekkelijk.

Denk aan Hilgers. Nog zo weinig ervaring op enig niveau betekent veel onzekerheid over wat hij kan brengen. Waarschijnlijk moet je daar 4 miljoen aan spenderen. Moet je in de situatie van Feyenoord nooit doen.
Ik maak me alleen wel een beetje zorgen om die linksback positie, er is nog geen echte naam genoemd die een echte linksback is.
Geen paniek. Trauner en Aursnes werden ook heel lang niet ‘genoemd’ en ineens waren ze er.
@FTM denk je dat Feyenoord sws een linksbuiten gaat halen of bestaat er ook mogelijkheid dat ze kiezen voor Dilrosun op links en Wålemark op rechts en geen linksbuiten meer halen?
Eerder Dilrosun op rechts en Wälemark op links..
Volgens mij speelden ze afgelopen zaterdag met Dilrosun op links en Walemark op rechts. En het lijkt me dat dit zo blijft.

Er komt denk ik geen versterking meer op de buiten posities (beide zijn al dubbel bezet: Taabouni & Alireza als backups). Gnonto verwacht ik ook niet meer. Andere posities hebben meer prioriteit: linksback (2x), LCV, spits (Giminez?), nummer 10 (Szymanski), en eigenlijk heb je ook nog een RCV óf RB nog (Hall & Benita komen te kort?) om alle posities dubbel bezet te hebben.
Jahanbaks schijnt weg te mogen. Dat kan ik nog wel begrijpen. Voegt niets (meer) toe
@FTM wat is de reden dat we met 6-8-8 gaan spelen? Dat lijkt mij niet logisch als we Szymanski en Boetius binnenhalen.

RCM: Aursnes / Wieffer of Hendrix
LCM: Kokcu / Toornstra of Timber
CAM: Szymanski / Boëtius of Aouchiche
Slot gaf daar wel een goeie uitleg over in VI:

Als trainer moet je flexibel zijn. Wanneer ik geen opvolger kan vinden voor Guus Til overweeg ik een iets andere invulling van het middenveld. We spelen tijdens de voorbereiding dan ook voorlopig met de punt naar achteren op het middenveld. Overigens komt dat niet alleen door het vertrek van Guus. Vorig seizoen speelden we als het ware met de punt zijwaarts, dus een verdedigende middenvelder op links met vrijheid (Kökcü), een controleur in het midden (Aursnes) en een 10 (Til) die de neiging had altijd onderweg te zijn en daardoor vrijwel nooit tussen de linies aanspeelbaar was. Kökcü was zodoende altijd in staat de linkerkant te ondersteunen, maar Aursnes kon dat niet op rechts, want Til was weg. Hij moest centraal blijven.’

Nu wil ik die rechterkant ook wat meer ondersteuning geven. Dat kan met Geertruida controlerend, maar eventueel ook met een 10 die iets meer neigt naar rechts van het midden. Kwestie van zoeken en afstemmen. En je afspraken in het veld nakomen. Ik zeg altijd: als wij aanvallen is Feyenoord een democratie met volop ruimte om creatief te zijn en als we verdedigen zijn wij een dictatuur.’
Kun je ook zien als

10
8
6

Dus dat het niet een driehoek is maar dat je wel met punt naar acteren speelt
logisch ook 10 - 8 +6 = 12 en dat is wat bijlow ons op gaat leveren.
Boëtius opperde die *** van Rijnmond, maar dat zal voorlopig totaal niet gebeuren.
“Iraans-international Alireza Jahanbakhsh mag eventueel verder kijken voor een nieuwe club. Een buitencontinentale transfer lijkt een logische vervolgstap.“

Dit is interessante informatie, zo ff tussen neus en lippen door.
Zou m.i. ook de beste oplossing zijn. Heeft een seizoen het voordeel van de twijfel gehad, maar het komt er nu ook weer niet uit.
Thanks voor de update! Balen dat die linksbuiten vooralsnog niet haalbaar lijkt, klinkt als een heeele fijne naam als ik het verhaal zo interpreteer.

Maar dit gaat zo wel een heel lekker team worden hoor!
Waar haal je dat uit dat het een lekker team gaat worden dan? Ik lees alleen maar vraag tekens en zie zandlopers
Ik zie nu al een paar reacties van je en het valt mij op dat er geen positief woord uitkomt bij jou. Reageer er dan gewoon lekker niet op, want niemand wordt hier vrolijker van. De transfermarkt is nog tot 1 september open dus een beetje geduld mag wel. Als je niet tegen die vraagtekens en zandlopers kan dan ben je hierzo op het verkeerde adres denk ik.
Nou als we dit voor elkaar krijgen staat er volgens mij een sterker elftal dan vorig jaar. Europa league waardig. Op naar volgend jaar met een champions league waardig team.
Eens! Er lijkt goed beleid gevoerd te worden en Feyenoord lijkt te shoppen in betere categorie spelers dan afgelopen 5 jaar.
Laat ik je uit de droom helpen dit team hier boven is niet eens top ere divisie waardig laat staan europa league. Verdiep je eens in wat andere teams in de ere divisie hebben gehaald?

Met spelers als taabouni, boëtius, wieffer, toornstra, danilo, Jahanbakhsh, hendrix ga je plek 3 zelfs niet halen, laat staan overwinteren in de europa league.

Er zal best een representatief eerste 11 staan in september, maar de bank is nog steeds om te huilen....
Ik hoop zo dat die Linksbuiten Ezequiel zeballos is.
Ja daar dacht ik ook al meteen aan... Met Giminez erbij heb je een sterke voorhoede..
Goed stuk zeg.
Denk je dat ze al concreet zijn voor Timber of alleen bij vertrek van Kokcü?
Er blijft anders wel heel weinig geld over voor Gnonto, Giminez en een linksback lijkt mij.
Timber/Aouchiche worden voorral aantrekkelijk bij vertrek Orkun. En dat sluit ik niet uit. Er zijn nog 3 clubs bijgekomen voor Orkun, staat vooralsnog niet in de media.
@FTM klopt het dat ze op 50% van de transferrechten van Gimenez bieden . Of klopt dat niet ?
Zonder inside information kan ik je ook wel vertellen dat dat niet klopt
Nee, heeft FTM al op Twitter gedeeld. Als het klinkt als onzin, is het waarschijnlijk ook onzin.
ik las ergens dat dat 15% moet zijn
Goed verwoord.
Geertruida gewoon een speler voor 4/5 posities, geweldige speler.
‘Ook loopt er buiten het continent een zéér interessant target rond waar Feyenoord zijn oog op heeft laten vallen. Pogingen voor deze naam zijn al ondernomen, maar dit target lijkt vooralsnog niet haalbaar.’
VRAAG ME AF WIE DIT IS, ZIET ER INTERESSANT UIT.
Dus jij vind elke voetballer die buiten Europa speelt interessant? Of op basis waarvan noem jij dit een interessant target?
Als ik voor mezelf spreek is het interessant omdat gnonto toch wel wordt gezien als iemand met veel kwaliteiten, maar feyenoord op de achtergrond bezig is pogingen te doen voor een andere linksbuiten. Dit impliceert dat feyenoord deze linksbuiten mss wel beter vindt dan gnonto. Ik hoop dat zelf dat het Ezequiel Zeballos is.
@ftm goed en duidelijk verhaal. Hier word ik als supporter nou blij van! Keep up the good work!
Enige nadeel we hebben best wel pittig programma met Vitesse en Heerenveen. Aangezien we dan waarschijnlijk nog geen lb enzo hebben . Kan het wel eens een pijnlijke start gaan worden .
Onze selectie is zeker nog lang niet op orde. Maar Vitesse is ook vee belangrijke spelers kwijt en daar nog geen vervangers voor gehaald. Ik denk dat je zo’n club beter wat eerder kan treffen.
En die vroege geruchten van Ekkelenkamp en Sinkgraven zijn helemaal uit de picture?
Feyenoord is nooit concreet voor hun geweest, dat heeft (in ieder geval) 1908.nl nooit geschreven. Namen vielen. Meer niet.
Oke gelukkig maar. En dat Slot graag Nederlanders wil is onhaalbaar gebleken denk ik?
Conclusie: Feyenoord heeft lijntjes uitstaan en verkend ondertussen rustig de markt. Feyenoord is niet in paniek (wat overigens vaak anders is geweest). Ze laten zich niet gek maken door belachelijk hoge prijzen vam clubs. Op korte termijn hoeven we bij Szymanski en mogelijk Boëtius, niet echt iets te verwachten.
Denk wel dat ze snel zullen proberen door te pakken op een linksback.
Boëtius hoeft van mij echt niet hoor. Loopt in feite een talentvolle jeugdspeler in de weg.
Geertruida op middenveld lijkt me wel vet hoor
Zag dat Sparta net een nieuwe CB heeft gekocht. Misschien gauw nog ff alle ballen op Hancko en kijken of er ruimte zit?

Of had men verwacht veel eerder Senesi te verkopen en is men bang dat hij nog wel eens zou blijven?
Na de komst van Szymanski had ik eigenlijk niet meer gedacht dat Timber een optie zou zijn. Alleen bij een vertrek van Kokcü. Maar Feyenoord gaat hem dus alsnog proberen te halen? Zou echt ideaal zijn maar is dat niet financieel, ook gezien het aantal versterkingen wat nog moet komen, een heel moeilijk verhaal?
ik hoop het eigenlijk niet zou eerst gaan voor een linksback maar dat zal wel lukken denk ik
Ja dat zal er sowieso los van staan. Een linksback moet wel komen.
Leuk stuk dit ! Nice.

Maar wat ik nu niet snap is dat vorige week in studio 1908 werd gezegd dat Feyenoord weet hoe ze die Hancko binnen moeten halen, en een week later zijn ze het momentum kwijt. Hoe zit dat dan?
Waarschijnlijk net als bij FM.. je weet dat hij 3 of 4 miljoen moet kosten.. je doet een ondermaats bod van 500k met een doorverkooppercentage van 20% en als reactie wil de verkopende club niet verder onderhandelen op basis van het eerste bod.

Aan de andere kant, als Feyenoord gewoon bied wat ze willen zien heb je dat momentum natuurlijk snel weer terug.
Ze weten wat het moet doen om hem binnen te halen. Dus zo.
Nu Sparta Praag startende is met officiële wedstrijden, willen zij hem vooralsnog even niet (meer) van de hand doen.
De markt gaat zich natuurlijk later nog ontwikkelen, want speler wil graag en Feyenoord wil graag. Later zal je zien dat de partijen weer dichter bijeen gaan komen.
Is hij nog inzetbaar in Europa als hij dadelijk die voorrondes Conference League gaat spelen?
De toevoeging van Borbas zou wel gaaf zijn. Het is lang geleden dat de spitspositie zo goed gevuld was.

Ik blijf het eigenlijk jammer vinden dat Geertruida geen mogelijk heeft om echt in het centrum te komen. Hij blijft een beetje zwerven qua positie. Zelfs als Senesi verkocht wordt en Hancko komt zal Geertruida waarschijnlijk op rechtachter blijven staan.
Je begint de competitie wel met een matige selectie terwijl Ajax en PSV alles al rond hebben. Sta je als het een beetje tegen zit in augustus al 6 punten achter.
Ja en als het mee zit staan we er 12 voor en moeten de versterkingen nog komen
Je selectie later rond hebben is beter dan de selectie te laat rond hebben?! Logisch idd. Feit is dat de oefencampsgne niet heel indrukwekkend is.
Top artikel.
Dat we nog steeds geen LB hebben (eigenlijk 2) is toch wel amateuristisch
Prima stuk weer! Lekker overzichtelijk
Is die linksback van Heracles nog een optie? Leek mij een prima backup.
Ja, blijft een zeer interessant target.
Vind het ook een prima speler, maar 2 miljoen slaat nergens op. Rond de 1 miljoen zou prima zijn maar zeker niet meer
Super stuk Rutger!

Klein beetje zorgelijk dat er zelfs nu nog niets concreets speelt met een linksback...

We wachten het af!
  • 1
  • 2