Primeur Bevestigd
Bijlow Trauner Szymanski

Edit 1908.nl

Nieuws

Feyenoord stoomt drietal klaar voor Klassieker

FeyenoordTM

Feyenoord stelt alles in het werk om de geblesseerde Gernot Trauner, Sebastian Szymański en Justin Bijlow spoedig fit én speelklaar te krijgen.

Trauner viel eind december op de training uit met een meniscusblessure. De Oostenrijks-international werd succesvol geopereerd en maakt op verbazingwekkend snelle wijze progressie in zijn revalidatieproces. De mandekker is volop bezig in het krachthonk.

Szymański raakte geblesseerd aan de knie in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1). De Pools-international is enkele weken geleden zoet geraakt met de blessure en lijkt nog een maand nodig te hebben.

Bijlow raakte op een van de trainingen in aanloop naar PSV-thuis (2-2) geblesseerd. Hoewel de club communiceerde dat de blessure een polsbreuk betrof, lijkt het volgens ingewijden net wat anders te zitten. Op de bewuste training zou er lichte schade zijn ontstaan aan een spier tussen de duim en de pols. Het herstel daarvan verloopt naar behoren.

De Rotterdammers hopen dat de verdediger, middenvelder en keeper ten tijde van de Klassieker hersteld én inzetbaar zijn. Over de bij sc Heerenveen-uit geblesseerd geraakte Braziliaan Igor Paixão is er nog geen duidelijkheid. Meer nieuws over zijn blessure volgt na medische onderzoeken, die deze maandag starten.

De volgende Klassieker staat zondag 19 maart om 14:30 op het programma in Amsterdam. Tot die tijd treft Feyenoord AZ-thuis, Fortuna Sittard-uit, FC Groningen-thuis en FC Volendam-thuis in de competitie. Tussen de duels tegen Fortuna Sittard en FC Groningen neemt Feyenoord het uit tegen sc Heerenveen op voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Ook staan 9 maart (uit) en 16 maart (thuis) de knock-out duels in de Europa League gepland.

Zonder verdere tegenslagen kan Feyenoord na het bovengenoemde programma naar alle waarschijnlijkheid op volle oorlogssterkte afreizen naar Amsterdam.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zou fijn zijn als Trauner straks terug is en Geertruida weer naar rechtsback kan schuiven. Geert vult het centraal prima in, maar Pedersen is momenteel echt structureel de zwakke schakel in de verdediging (samen met Wellenreuther, maar dat wordt dan met de terugkeer van Bijlow opgelost).

Voor Szymansi zie ik, wanneer hij terug is, voornamelijk een rol op de vleugels weggelegd. Het middenveld met Kökçü, Wieffer en Timber staat best goed (mits niet teveel minuten in de benen) en de vleugels blijven toch een beetje een onopgeloste puzzel. Szymanski die ze op het hooft van Gimenez kan leggen lijkt me toch wel een mooie invulling daarvan.
Wat betreft type speler (diepgang, techniek) zou bullaude ideaal zijn op 10. Dan kan szymanski als hij fit is vanuit een vrije rol op rechts opereren en paixao of dilrosun op links voor snelheid en diepgang zorgen. Volgens mij heb je dan wel veel variatie in je aanval. Maar blijkbaar staat bullaude nog steeds vrij laag in de pikorde.
Eens met Damaschin, een Bullaude op 10 is de missing link op het middenveld. Dan zou je Szymanski voor de extra creativiteit op de vleugels kunnen gebruiken, gezien niemand van onze buitenspeleers daar echt bovenuit steekt momenteel.
Pedersen speelt de laatste weken prima man.
Ik vind Tim er op 10 niks, en ik vind Pedersen behoorlijk spelen, alleen zijn eindpas kan beter. Ik vind dat veel wingers voor hem niet goed met hem samenspelen.
Hopen dat we er 14 mogen opstellen in Amsterdam!
Walemark is die helemaal uit beeld of zo, horen we niks over.
Hoelang kan een blessure aan een spier tussen de duim en pols duren?
Hangt vooral af van of het spierweefsel betreft of meer peesweefsel. Laatste herstelt langzamer.
Mooi streven en hoopvolle gedachte. 🙏🏼🍀
" Over de bij sc Heerenveen-uit geblesseerd geraakte Braziliaan Igor Paixão is er nog geen duidelijkheid. Meer nieuws over zijn blessure volgt na medische onderzoeken, die deze maandag starten". Voor het geval dit deel van het bericht alleen op mijn laptop zichtbaar is......