pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

"Naar clubbestuurders luisteren ze simpelweg niet"

Dennis

Pierre van Hooijdonk zag John de Wolf afgelopen woensdag een statement maken tegenover de Feyenoordsupporters. De Wolf riep de supporters die zich misdroegen op hun verstand te gebruiken. Volgens Van Hooijdonk dienen ook spelers zich meer uit te spreken tegen wantoestanden.  

“Voetballers moeten opstaan. Afstand nemen van elke vorm van voetbalvandalisme”, zo zegt hij bij Studio Voetbal. Volgens Van Hooijdonk kiezen spelers liever voor een gematigde aanpak. “Spelers willen allemaal populair worden gevonden door een supporterskern. Dan moet je in een goed blaadje blijven staan en niet teveel kritiek leveren”.

Oud-Feyenoorder Peter Bosz is het niet eens met ‘Pi-Air’ en vind juist dat voetballers niet met dergelijke materie moeten worden belast. “Dit moet je niet bij jonge voetballers neerleggen en in hun schoenen schuiven. Die verantwoordelijkheid moeten voetbalbestuurders, politiek en trainers nemen. Het is niet makkelijk om tegen je eigen supporters in te gaan, vergis je niet. Maar ik vind dat je het toch moet durven doen.”

Van Hooijdonk snapt de gedachtegang van Bosz maar stelt dat alleen voetballers kunnen doordringen tot supporters. “Supporters hebben lak aan clubbestuurders. Die luisteren alleen naar de spelers. Aanvoerders en andere populaire spelers moeten die verantwoordelijkheid pakken. Als die het niet doen, wie dan wel? Naar bestuurders luisteren ze simpelweg niet.”

Delen

Reacties

Pi air van hooijdonk is zelf een lafaard en zou dit als speler nooit gedaan hebben. Ik vind dat Bosz gelijk heeft. Ik ga nog een stapje verder dat de trainer er ook niet mee bezig hoort te houden. Het is aan de politiek en bestuur van de clubs. Hun zorgen voor de tweestrijd in de maatschappij.
Het is een wisselwerking tussen clubs, bond en politiek.
Waarom is er geen fysieke meldplicht? Omdat de politie dit ee te hoge belasting voor het korls vind. In Engeland is dit overigens blijkbaar geen probleem.
Dit betekent dt virtuele meldplocht moet worden ingevoerd, maar dat heeft bij de politiek geen prioriteit..
Verder valt op, dat in de discussies van de afgelopen week gemeentebesturen vooral wijzen naar de clubs. Die moeten het voortouw nemen.
Dat moeten ze en kunnen ze ten dele, maar wanneer de hulpkreet van de clubs iedere keer weer door de gemeentes of politiek worden genegeerd, zijn jouw mogelijkheden als club beperkt.

Iedereen moet samenwerken om te zorgen dat de raddraaiers worden aangepakt.
Alsof de groep ' supporters' waar het hier over gaat luistert naar welk argument dan ook. Je moet maatregelen treffen om te voorkomen en te straffen. Dus die netten maar laten hangen, veel meer controleren op vuurwerk, cameratoezicht, stadionverboden en voorlopig geen uitsupporters mee naar Europese wedstrijden. Vuurwerkshow kan de club op een veilige manier regelen in overleg met de UEFA of KNVB, hoewel dan voor die supporters de lol er wel vanaf is. Je kunt niet alles voorkomen, maar dat is wat je als club kunt doen. De rest moeten de KNVB en de politiek maar regelen. Dan kun je volgend seizoen wel kijken of je die netten tegen pakweg Heerenveen of RKC weer kunt weghalen. Als er dan weer wordt gegooid de volgende wedstrijd toch weer ophangen.
Netten gewoon hele seizoen laten hangen. Heb je geen last van. Criminele supporters hard aanpakken. Stadionverbod met meldplicht. En zonnebrillen en sjaal over gezicht uitbannen. Doorgesnoven lafaards zijn het. Voetbal onwaardig. Voetbal voor de echte voetballiefhebbers.
Ze moeten eens stoppen met voetbalsupporters criminaliseren.
Nou. Ik zit zelf elke thuiswedstrijd op de tribune..En heb nooit het gevoel dat mn buurman/buurvrouw achter, voor, links, rechts van me een crimineel is..
Maar er is een heel klein clubje wat natuurlijk het iq van een pak melk heeft…
Hoge boetes zal ze afleren en zal afschrikken
Volgens mij "criminilaseren" die "voetbalsupporters" zichzelf.
Het vermogen naar "eigen gedrag" en de consequenties van dat gedrag te kijken is zéér beperkt. Het zgn. "What about ISME" (pietje doet het ook!) en de oplossing bij anderen leggen is de norm.
Beetje jammer, maar vooral Triest.