Primeur Bevestigd
mk20221022mk22102212684

VK Sportphoto

Nieuws

Slot hakte donderdagochtend knopen door: Een reconstructie

FeyenoordTM

Donderdagochtend werd bekend dat hoofdtrainer Arne Slot nog minimaal één seizoen aan Feyenoord verbonden blijft. De oefenmeester sloeg concrete toenadering van het Engelse Tottenham Hotspur af. Hoe kwam het zo ver? Deze site zocht het een en ander uit en brengt het in dit artikel in kaart.

Woensdagmiddag. Zaakwaarneemster Rafaela Pimenta, algemeen directeur Dennis te Kloese en huisjurist Joris van Benthem hebben een meeting ingepland staan. Voor Feyenoord is de insteek bij het inplannen van de bijeenkomst helder: Óf de club gaat voor het onderste uit de kan indien de hoofdtrainer naar Tottenham Hotspur verkast, óf de club houdt Slot binnenboord en beloont zijn prestaties met een sterk verbeterd contract. Een tussenweg is onbespreekbaar.

Uiteindelijk hoeft er woensdag alleen gepraat te worden over de verbeterde voorwaarden doordat Tottenham in een eerder stadium afhaakt vanwege de hoogte van het bedrag wat Feyenoord verlangt voor zijn oefenmeester: Minimaal tien miljoen euro. Tottenham verwijt de tactisch onderlegde Slot dat hij hen gebruikt om zo voor een betere uitgangspositie in de contractonderhandelingen met Feyenoord te zorgen.

De hoofdpersoon in kwestie is door kampioens- en transferspanningen al een tijdje ondersteboven. Arne Slot leest nagenoeg alles mee op- en in de (social) media. De Zwollenaar merkt op dat er veel onvrede heerst over de manier van zijn mogelijke vertrek naar Tottenham Hotspur, wat volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid geen Europees voetbal speelt. Is dit wel dé te zetten stap?

Tijdens het urenlang durende gesprek op woensdag weten algemeen directeur Dennis te Kloese en huisjurist Joris van Benthem de gevoelige snaar te raken bij hoofdtrainer Arne Slot. Wil hij wel echt weg? En vooral: Op deze manier? Waarom niet met Feyenoord de Champions League ingaan, meer clubtoezeggingen krijgen én spelen voor nog meer zilverwerk wat op het palmares van de jonge hoofdtrainer kan komen te staan?

Een familiecollectief volgt. Unaniem wil de omgeving van de succescoach dat hij nog minimaal één seizoen werkzaam is voor Feyenoord. Het zet de geboren Bergentheimer aan het denken. Slot slaapt er met de aanbieding van Feyenoord op zak nog een nachtje over.

Donderdagochtend. Arne Slot ontwaakt. Rafaela Pimenta zit ondertussen in de taxi naar Schiphol. De trainer van Feyenoord heeft in zijn hoofd de knopen definitief doorgehakt: hij blijft de club trouw tegen verbeterde voorwaarden. Hij krijgt daarbij geen enkele sleutel, maar complete sleutelbos in handen van de club. De belangstelling van Tottenham is plotseling geen issue meer.

De eerste telefoontjes gaan naar zijn familie. Broer Jakko danst de horlepiep door zijn huiskamer wanneer hij het goede nieuws verneemt. Vader Arend barst in huilen van geluk uit. De keuze van zijn zoon houdt hem dicht bij huis én op het vertrouwde nest: in De Kuip. De landelijke traditionele media worden kort daarop ingelicht door broer Jakko, waarna het nieuws door het brede publiek met hard gejuich ontvangen wordt.

Arne Slot strijkt dankzij het verbeterde contract ongeveer één miljoen euro extra boven zijn huidige salaris op. Dat salaris kan met vrij laagdrempelige bonussen oplopen tot twee miljoen euro extra. Hierdoor wordt Slot te best betaalde Eredivisie-trainer ooit. Hij verdient nu meer in de Eredivisie dan Leonid Slutsky, die in zijn Vitesse-tijdperk (juli 2018 - november 2019) op verschillende schimmige payrolls stond.

De zet van oefenmeester Arne Slot zorgt voor een enorme imago-boost. Dat valt mede op te maken uit de reacties op social media. Feyenoord gaat mét de oefenmeester de UEFA Champions League in - en hunkert stiekem naar nog meer zilverwerk.

slotblijft-web

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen