Primeur Bevestigd
dd202439a9a00541

VK Sportphoto

Transfers

Verduidelijking • Gijs Smal & Feyenoord

FeyenoordTM

Afgelopen maart kwam Feyenoord concreet in de markt voor FC Twente verdediger Gijs Smal en enkele dagen later kwam de deal van de grond. Tóch veroorzaakte de transfervrije verdediger zelf op die berichtgeving via social media de nodige verwarring. Hoe zit het nu met zijn (mogelijke) overgang naar Rotterdam? 1908.nl zocht het voor jullie uit.

Feyenoord wist na de concrete toenadering voor Smal nog een speler aan zich te binden: Anis Hadj Moussa mag zich vanaf aankomende zomer Feyenoorder noemen. De Rotterdammers maakten de komst van de Algerijn al wél wereldkundig, maar de komst van Smal nog niet. De overstap van Smal naar Feyenoord ligt in Tukkerland net even wat gevoeliger, waardoor de communicatie nog even op zich laat wachten.

Maar is de transfervrije overgang van Smal naar Feyenoord dan wel helemaal rond? Dat antwoord hebben we voor jullie: it's happening. Afgelopen maand is de deal formeel afgewikkeld en Gijs Smal wordt na afloop van de Eredivisie, op voorbehoud van de medische keuring, spoedig gepresenteerd. Een zekerheidje, vertellen ingewijden rond de speler. Diezelfde ingewijden konden deze website ook van de primeur rond Smal voorzien.

Feyenoord weet Smal uit de handen van Europese clubs als Celtic, Rangers, FC Kopenhagen en KAA Gent te houden en daarmee gaat hij bij Feyenoord een meerjarig contract ondertekenen. De Rotterdammers hebben met de komst van Smal geanticipeerd op het aanstaande vertrek van Marcos López, die volgende week al uit zijn huurappartement stapt op de Kop van Zuid.

Quilindschy Hartman raakte eind maart in het duel met FC Utrecht (4-2) langdurig geblesseerd aan de knie en heeft ondertussen een succesvolle operatie ondergaan. De verwachting is dat Hartman de rest van het kalenderjaar uit de roulatie is. De komst van Smal komt extra als geroepen, maar Feyenoord lijkt nog niet helemaal klaar voor de linksbackpositie. Dávid Hancko kan er uit de voeten, maar Feyenoord ziet hem meer als centrumverdediger.

Aan het begin van het seizoen 2024/2025 heeft Feyenoord met Smal naar verwachting slechts één linksback in de selectie die er meteen kan staan. De club hoopt nog op een contractverlenging van jeugdexponent Jayden Candelaria, die waarschijnlijk wel van de grond gaat komen. Maar ook overige gescoute, getalenteerde namen worden als realistische, haalbare opties bestudeerd. Hierbij wordt gekeken naar 'een categorie jonger dan Hartman'.

De club anticipeert hiermee op de blessure en een mogelijk (op langere termijn) vertrek van Quilindschy Hartman, die tot medio 2026 onder contract staat en eerder al benaderd werd voor een transfer naar Chelsea. De Premier League-club kon niet doordrukken in de vorm van een formele aanbieding, omdat de linksback geblesseerd raakte.

Feyenoord en Gijs Smal: een kwestie van tijd voor de linksback gepresenteerd wordt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Feyenoordftm ad brengt net dat sahin oo lijstje stast?
Kunnen ze dan niet beter Lopez binnenboord houden en hem van de winter, wanneer Hartman terug is, alsnog verkopen.
Tot Hartman terug is kan je zijn gemis met Lopez en Smal opvangen
Je hebt in de jeugd Candelaria rondlopen die best aardig speelt in de 021. Die kun je voor zolang als tweede linksback gebruiken. Het geld wat je voor Lopez vangt kun je mooi herinvesteren in de selectie.
Heeft hij niet ook een zware knieblessure gehad? Hopelijk speelt hij al een tijd weer blessurevrij.
Is al echt bijna 2 jaar geleden. Sindsdien gewoon fit.
De gevoeligheid is toch met name vanuit Twente? Ik bedoel, zij werden helemaal gek toen Feyenoord zich 'normaal' meldde voor Zerrouki en maakte er een hele soap van wat helemaal onnodig was. Vanuit Feyenoord zie ik geen enkele reden waarom het gevoelig zou zijn.
Precies, Feyenoord voelt die geforceerde rivaliteit totaal niet
@FeyenoordTM op X schrijf je dat DtK wel eens sneller dan verwacht naar Mexico zou kunnen gaan. Wat bedoel je daar mee?
Soms hoor je wel eens wat.. maar allemaal onbevestigd, hoor.
Werd ook gevoed door Mexicaanse geruchten dat Chivas hem weer wil, maar ook dat is onbevestigd nieuws.
Ik geef een welgestelde Mexicaanse vrouw met dochters die het daar comfortabel hadden max. 3 winters. De rest is bonus.
Dat zou de weg vrij maken voor Robert Eenhoorn. Daar kan je ook wel mee aankomen
Zeker. Goede TD erbij en je wordt er dan nog steker op ook.
Dat zou zomaar eens kunnen idd
Robert Eenhoorn is helemaal niks. Arrogant persoon. Word je alleen maar slechter van.
@Speedy68 waar baseer je dat op? Ik kreeg de indruk dat hij het bij AZ goed gedaan had.
Toen de club hem echt nodig.had. weigerde hij
@FeyenoordTM is Farioli geen concrete optie meer nu Ajax zich heeft gemeld? Feyenoord heeft toch een beter sportief verhaal.
Ik heb laatst een stukje proza van hem gelezen. Ik moet nog maar zien of hij die club uit het slop kan trekken.
Wij hebben ons niet gemeld voor Farioli
@FeyenoordTM Valentín Barco een jaartje van Brighton huren, is dat een (financieel) haalbare optie? Komt daar momenteel nauwelijks aan spelen toe.

Kun je Hartman verlengen en komend jaar rustig terug laten komen. Heb je t jaar erop met Hartman en Smal gewoon weer twee linksbacks onder contract staan.

Of is de verwachting dat Hartman ondanks de langdurige blessure komende winter of volgend jaar zomer wel gaat vertrekken?
Probleem daarmee is dat die Barco meer als linksmidden heeft gespeeld dan als linksback, en we krijgen nu toch ook Smal al dan komt het een beetje dubbel over om hem te halen, wel een leuke suggestie!
Topsuggestie voor huur, maar Feyenoord wil een jonkie zelf vastleggen
Top artikel weer, fijne verduidelijking!
Dan nog een vraagje... Is er al iets meer duidelijk of er vorderingen worden gemaakt rond Bryan Gil!
Alle mogelijke deals staan op stand-by sinds de beweging rond Slot en Liverpool
Begrijpelijk, bedankt voor de reactie!
@FeyenoordTM Wat zijn de plannen met Kasanwirjo en Pedersen?
Ik hoop dat kasanwirjo volgend jaar de kans krijgt. We lopen nu behoorlijk met blessures te pielen en Kasanwirjo kan op Ra, Cv en La uit de voeten. Dat zou toch een ideale back-up zijn voor ons!
Kasanwirjo meedraaien en aankijken; Pedersen wil verder
We spelen in de CL dus tot de kerst met Smal en een "categorie jonger dan Hartman" als linksback. Ik word daar niet heel vrolijk van.
De blessure van Hartman zou eigenlijk een reden moeten zijn om Smal niet te halen maar een categorie of twee hoger in te zetten. Dan kan die categorie jonger dan Hartman alsnog komen.
En dan komt Hartman terug en zette we die op de bank?
Wel eens van concurrentie gehoord?

En het is nog maar de vraag hoe Hartman terugkomt en hoe lang het duurt voor hij wedstrijdfit is.
Wat is een ‘categorie of twee hoger dan Smal’? Dat we even weten waar we het over hebben…
Als linksback is Hancko al een categorie of 2 hoger dan Hartman.

Jammer dat hij zeer waarschijnlijk vertrekt maar als je zo iets terug kan kopen…
We hoeven de CL niet te winnen, hè…. Je hoeft niet op iedere positie helemaal top te zijn, dat kunnen we financieel ook niet aan.
We worden aan zoveel spelers gelinkt de laatste tijd. Benes, Hannibal, Adjei, Romeo en nog een hele hoop. Het feit dat onze naam zo vaak wordt gebruikt om intresse aan te wakkeren zegt wat over de groei van deze club!
Zo lang je er hier niks over leest, speelt er niets :-)
Hannibal Mejbri? Waar heb je dat gelezen? Dat echt een goede transfer zijn
Ik heb geen idee meer helaas. Zag het een tijd terug voorbij komen op X.
Wat zijn de plannen van Feyenoord met Bullaude?
Boca gaat koopoptie niet lichten, hij geniet nog altijd veel (intercontinentale) belangstelling. Komt een transfer voor eind juni niet van de grond, traint hij eerst mee bij het eerste in de voorbereiding. Al met al wordt een permanente, uitgaande transfer verwacht.
Hopelijk gaan we ook voor volgend seizoen 10+ betalen voor een rechtsbuiten. Dat zou mogelijk moeten zijn
Zou je een keer een artikel kunnen schrijven over de financiële mogelijkheden van Feyenoord in vergelijking met Psv en Ajax? Az en Twente staan wel wat verder weg.
Is er nog steeds een flinke slag te slaan in vergelijking met Ajax (en in mindere mate Psv), of kruipen we in volle vaart naar hetzelfde niveau? Ook qua salarishuis, sponsorinkomsten etc. etc. ben ik best benieuwd waar wij staan ten opzichte van hun.
Is er nog interesse in Driouech? Voor 2 miljoen kunnen we toch best een gokje wagen met het vertrek van jahanbaksch en minteh.
Nee, gaan ons melden voor een rechtsbuiten. Niet voor een linksbuiten 😄
@FeyenoordTM helemaal niet voor een linksbuiten deze window? Wie zijn onze linksbuitens dan volgend jaar?
Zo lang er niemand vertrekt, ligt de prio daar niet
Vind je Ivanusec, Paixao en Sauer niet voldoende?
Zelf denk ik persoonlijk dat paixao weggaat en hoop ik dat ivanusec keer de kans op 10 krijgt😉
Ivanusec, Paixao en Sauer is prima bezet.. Evt Sebaoui als ie blijft ook nog
Zou Feyenoord niet eerst wachten op een nieuwe trainer?
Precies, tot die tijd weinig tot zelfs geen inkomende of uitgaande transfers. Gaat allemaal even duren
Mexicaan toevallig?
Of toch Amad Diallo?
Hoe zit het met het huren van Minteh volgend seizoen? Eerdere vermelden jullie dat daar in April over gesprokken zou worden met Newcastle?
Nog niks rond, Minteh geniet ook belangstelling van kapitaalkrachtigere clubs (in vergelijking met Feyenoord). Daarover later meer. Hij gaat eerst terug naar Newcastle, wat hem ook mee wil nemen op trainingskamp.
Kunnen we deze week nog meer nieuws verwachten over de overgang van Slot naar Liverpool en over de aankomende nieuwe trainer van Feyenoord @FeyenoordTM
Is toch niks spannends aan, of wel? Gebeurt naar verwachting na competitie, net als Smal. Alles rond.

Daarna ook pas ergens wat meer duidelijkheid over mogelijke nieuwe trainer verwacht.
Kan beter hem gewoon niet meer huren.
Je heb niks aan.
Hij mist hier door gewoon de hele voorbereiding met de nieuwe trainer.
Dus ik denk beter nieuwe halen.
ik hoop dat ze Minteh kunnen kopen.
het bedrag dat PSV betaald heeft voor een Lozano is hij al dubbel dwars waard
Caleb Wiley halen, kan die zich mooi achter Hartman en Smal doorontwikkelen!
Een speler van 5 miljoen (transfermarkt.nl) als 3e links back??
Excuus, vergeten dat Hartman mogelijk eerste periodes afwezig is. Alsnog 5 miljoen duur!
Na de uitspraak van de Diarra-zaak is iedereen transfervrij!
Dat zal voor opschudding zorgen in de voetbal wereld. Geen verdien model meer. Denk dat er een hoop clubs kapot gaan dan.
dan hoop ik op een klein clubje uit Abcoude-Noord