fc-dordrecht-feyenoord-0-2-5-8-2023-jim-breeman-sports-photography-43

Jim Breeman Sports Photography

Verhuurde Feyenoorders: 't Zand en Sebaoui goud waard voor Dordrecht

Ference

De interlandperiode is weer voorbij en dus vond er weer volop clubvoetbal plaats. Reden genoeg om jullie weer bij te praten over de prestaties van de verhuurde Feyenoorders in binnen- en buitenland.

Ramon Hendriks: Vitesse - RKC Waalwijk (0-2)
Vooralsnog beleeft het Vitesse van Ramon Hendriks een moeizame competitiestart. Hoewel de eerste wedstrijd werd gewonnen, gingen de drie daaropvolgende wedstrijden allemaal verloren. Waar eerder PSV en AZ te sterk bleken, nam nu ook RKC Waalwijk de drie punten mee uit Arnhem. Hendriks mocht vanaf minuut 70' invallen bij een stand van 0-1, maar kon het tij niet meer keren. Vitesse bezet hiermee de 14de plek op de ranglijst.

Lennart Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior - Almere City (0-0)
Een historische voetbaldag op Woudenstein; Almere City pakte namelijk haar eerste eredivisiepunt in de clubgeschiedenis. Dit deden zij tegen een 'Feyenoordloos' Excelsior. Zoals bekend is Lennart Hartjes uit de roulatie met een knieblessure. Mimeirhel Benita zat de gehele wedstrijd op de bank en kwam niet in actie.

Patrik Wålemark: Feyenoord – SC Heerenveen (6-1)
Waar oud-Feyenoorder Sven van Beek juist zijn rentree kon maken, kwam de wedstrijd in De Kuip voor Patrik Wålemark nog te vroeg. Voor de Feyenoord-huurling misschien maar goed ook. Zijn ploeg werd namelijk van het kastje naar de muur gespeeld afgelopen zaterdag. Voor Feyenoord een goede generale voor Celtic-thuis en Ajax-uit, voor Heerenveen stof tot nadenken. Volgend weekend mogen ze het namelijk opnieuw gaan laten zien tegen een Rotterdamse tegenstander. Dan komt Excelsior op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. Mogelijk kan Patrik Wålemark in deze wedstrijd dus wel zijn eerste minuten maken in het Friese shirt.

Thijs Jansen: Jong PSV – De Graafschap (1-3) & De Graafschap - Helmond Sport (2-1)
Zowel tegen Jong PSV (vrijdagavond) als tegen Helmond Sport (maandagavond) moest Feyenoord-doelman Thijs Jansen zich wederom schikken in een rol achter eerste keeper Mees Bakker. Wel zag hij hoe zijn ploeg won op De Herdgang en een paar dagen later thuis van Helmond. Hiermee kruipen de Doetinchemmers, na een matige start, langzaam omhoog op de ranglijst richting plek 7.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht - Jong FC Utrecht (3-3) & TOP Oss – FC Dordrecht (0-1)
Een nieuwe naam in het overzicht: Korede Osundina. Het duurde even voordat alle papieren rond waren, maar afgelopen week werd dan eindelijk officieel wereldkundig dat de aanvaller een jaar verhuurd wordt aan FC Dordrecht. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht kwam echter nog te vroeg voor de aanvaller door trieste familieomstandigheden. De andere Feyenoord-huurlingen Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand begonenn wel allemaal in de basis bij 'De Schapenkoppen'. Een uur lang zag het ernaar uit dat Dordrecht kansloos was tegen Jong Utrecht. Na 54 minuten stond er namelijk een 0-3 tussenstand op het bord. De wedstrijd draaide om toen Feyenoord-huurling 't Zand het op zijn heupen kreeg. De middenvelder wist zowel in minuut 58' als minuut 62' te scoren. In minuut 94' wist Malhory Noc ook de 3-3 op het bord te zetten, waarmee een punt gered was. Sebaoui speelde 59' minuten voordat hij werd gewisseld, 't Zand mocht na 82' minuten het veld verlaten en tot slot speelde Tsoungui de volle 90 minuten. Hierin pakte de centrale verdediger genoemde een gele kaart.

Waar 't Zand afgelopen vrijdag de uitblinker was aan de kant van 'De Schapenkoppen', was het maandagavond de beurt aan Sebaoui. De buitenspeler tekende in de 39ste minuut op prachtige wijze voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Opvallend is dat alle Feyenoord-huurlingen een gele kaart pakten in deze wedstrijd. Voor Osundina kwam het duel nog te vroeg.

Ezequiel Bullaude: Defensa y Justicia - Boca Juniors (1-0)
Nadat Bullaude vorige wedstrijd nog in de basis begon bij de Argentijnse topclub, en dit debuut meteen opluisterde met een goal, begon de middenvelder tegen Defensa op de bank. Wel mocht hij na 63' minuten invallen toen zijn ploeg tegen een 1-0 achterstand aan keek. Bullaude kon het tij helaas niet meer keren, waardoor de eindstand al op het bord stond voordat hij het veld betrad. De middenvelder pakte wel nog een gele kaart tien minuten voor tijd.

Tidjany Touré: Gil Vicente - Estoril (5-3)
Helaas voor Tidjany moest hij deze week weer vanaf de bank beginnen. Hier vond een waar spektakelstuk plaats voor zijn neus. Zijn ploeg ging namelijk met een 3-0 voorsprong de rust in. Kort na rust wist Estoril wat terug te doen, echter wist Gil Vicente de spanning snel de kop in te drukken doordat er na 56' minuten een 5-1 stand op het bord stond. Uiteindelijk deed Estoril nog twee maal wat terug, maar mocht dit niet baten. Feyenoord-huurling Touré mocht na 63' minuten zijn opwachting maken. In het laatste half uur wat hij kreeg van de trainer gebeurde echter weinig spectaculairs.

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien - Wolfsberger AC (3-3)
Neraysho Kasanwirjo stond dit weekend tegenover een voor Feyenoord niet geheel onbekende tegenstander; Wolfsberger AC. De Oostenrijkse ploeg die in de Europese campagne van 2020/21 tweemaal te sterk bleek, nadat zij in De Kuip maar liefst drie penalty's kregen. Zo hadden ook Kasanwirjo en oud-Feyenoorder Terence Kongolo geen saai treffen met de ploeg uit Wolfsberger. Rapid Wien ging rusten met een 2-0 voorsprong, maar zag deze verdampen na de rust door onder andere een rode kaart van de debuterende Kongolo. Uiteindelijk dacht Rapid in de 84ste minuut de winnende treffer te hebben gemaakt, totdat Wolfsberger wederom langszij kwam in minuut 97'. Kasanwirjo stond opgesteld als rechtsback en maakte de wedstrijd vol. Wel pakte hij hierin een gele kaart.