fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

FIFA World Cup Qatar 2022 logo ©

Series

FIFA World Cup potentials: Deze spelers uit poule H zijn interessant voor Feyenoord

FeyenoordTM

De winterstop is aangebroken. Er gaan veel spelers richting het wereldkampioenschap in Qatar, wat volgende week begint. Diverse spelers van Feyenoord krijgen de kans om zich te laten gelden op het hoofdtoernooi, waaronder Justin Bijlow en Sebastian Szymański.

1908.nl volgt het toernooi op de voet. Wij willen het toernooi nog net wat interessanter maken om bepaalde spelers -geheel uit eigen kennis en data- voor jullie uit te lichten. Er lopen vrij veel interessante spelers rond op het eindtoernooi. spelers die wellicht ooit neer kunnen strijken bij Feyenoord. Disclaimer: Het wil dus niet zeggen dat Feyenoord deze spelers daadwerkelijk volgt, maar wij willen deze jongens graag aanstippen als zijnde 'interessant'.

Wij maken per poule een verslag over deze spelers. Waarom zouden zij goed bij onze club kunnen passen? Wat kunnen ze toevoegen aan Feyenoord? Je leest het in deze serie, waarvan wij per dag in aanloop naar het toernooi één poule (A tot en met H) voor jullie uitlichten.

We zijn aangebroken bij de laatste poule. Deze teams vertegenwoordigen groep H:

 • Portugal [FIFA ranglijst: 9e]
 • Ghana [FIFA ranglijst: 61ste]
 • Uruguay [FIFA ranglijst: 14e]
 • Zuid-Korea [FIFA ranglijst: 28ste]

Nederland zegeviert dit seizoen de coëfficiëntenpolonaise voor deverdeling van de Europese tickets, al hijgt Portugal stevig in de nek. Zoals vele selecties tijdens dit WK, bestaat ook de selectie van Portugal uit veel spelers met ervaring. De meeste talenten komen al uit voor ckubs in grote Europese competities. Kortom: Bij Portugal lopen geen echte potentials rond voor Feyenoord. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Uruguay. Feyenoord target Thiago Borbas zat nog in de voorselectie van La Celeste, maar viel af.

Wij gaan ons focussen op de andere twee landen in deze poule. We beginnen met het meest interessante land uit Afrika, dat is Ghana. Bondscoach Otto Addo heeft een team samengesteld met veel jonge talenten die spelen bij Europese clubs, maar ook de wat onbekendere spelers die nog uitkomen in de Ghanese competitie. Daar is Daniel Barnieh een voorbeeld van. De meeste mensen zullen deze 21-jarige speler van Hearts of Oak dan ook niet kennen. Barnieh is een linksbuiten en speelt zijn wedstrijden in de hoogste divisie van Ghana. Dit seizoen speelde hij 4 wedstrijden in de basis en scoorde hij 1 keer. Ook speelde hij als international voor alle Ghanese jeugdploegen. Hiermee won hij verschillende prijzen, onder meer de onder 20 AFCON. Hij werd uitgeroepen als man of the match in de gewonnen finale. Barnieh valt in de competitie op met zijn snelheid, zijn technieken en de balans die hij heeft als hij de bal aan zijn voeten heeft. Hij is vooral goed op linksbuiten, maar kan ook op de andere drie aanvallende posities uit de voeten. Barnieh is nagenoeg tweebenig. In zijn spel kan je zien dat hij slim is met zijn snelheid. Barnieh probeert vaak diep te lopen, om zo de laatste man te ontlopen en 1 op 1 met de keeper uit te komen. De Ghanees heeft een een goede afronding in huis. Zonder bal probeert Barnieh ruimte te creëren en slim te zijn om de bal buiten het 16 meter gebied te ontvangen, veelal gevolgd door een goede voorzet. Door zijn snelheid en doorzetvermogen kom je hem in zijn spel ook vaak tegen in de verdedigende fases voor zijn team. Hij helpt graag mee om druk te zetten op het middenveld, de bal te veroveren en weer over te gaan op een tegencounter. Deze speler is er zéker een om te volgen - ook door zijn aflopende contract dat tot (eind 2022): Wij gaan deze jongen zeker tippen bij Feyenoord.

De laatste speler van deze serie is Woo-yeong Jeong, die is opgeroepen voor de WK selectie van Zuid-Korea. Hij speelt voor het Duitse SC Freiburg in de Bundesliga, voornamelijk als aanvallende middenvelder. Deze speler heeft nagenoeg alle jeugdteams doorlopen van Zuid-Korea, en kwam al 9 keer uit voor het eerste elftal waarin hij twee maal tot scoren kwam. Jeong begon zijn carrière in de jeugd van Incheon en werd in 2018 overgekocht door de Duitse grootmacht Bayern München. Uiteindelijk streek Jeong neer bij SC Freiburg. Wat opvalt in zijn data is zijn uitstekende passing. Zo komen zijn lange ballen 53% van de keren bij zijn medespeler terecht, waarbij zijn korte passing 80% gemiddeld nauwkeurig is. In het 16-meter gebied is Jeong ook vaak te vinden. Zijn krachten liggen dan ook in het korte combinatiespel en in het zoeken van oplossingen om uit te komen tot een goal. Zijn final third passing wat aankomt bij een aanvaller ligt op 74%. Woo-yeong Jeong is vooral veel in beweging op het middenveld om een aanspeelpunt te zijn, maar ook om hoog op het veld pogingen te wagen om druk te zetten op de bal. Hiermee kan Jeong passes van de tegenstander vroegtijdig onderscheppen. Houdt de Zuid-Koreaan dit toernooi in de gaten.

 • Klik hier voor deel 1 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep A uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 2 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep B uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 3 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep C uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 4 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep D uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 5 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep E uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 6 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep F uitgelicht wordt.
 • Klik hier voor deel 7 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep G uitgelicht wordt.

Delen