Gigfy44

12

Laatste reacties

Volgens mij had Dillen er vier dat seizoen. Vijf is wel door andere spelers behaald, waaronder de reeds genoemde Afonso Alves. Alleen gekeken bij de betere topscorers, dus het is wellicht niet het record.
Rare reacties hier. Kooij floot tot nu toe drie wedstrijden van Feyenoord, die we allemaal wonnen. Bij twee van die drie wedstrijden nam Kooij een twijfelachtige beslissing in ons voordeel (goal goedgekeurd tegen NEC, tweede geel voor Groningen). Ik denk zeker niet dat hij Feyenoord bevoordeeld heeft, al helemaal niet met opzet, maar waarom het een zege zou zijn dat hij ons niet meer fluit ontgaat me.
De financiële armslag van clubs op de transfermarkt is niet gelijk aan de opbrengsten (-uitgaven) van clubs op die markt. Veel clubs hebben een negatief bedrijfsresultaat als transferresultaat (opbrengst-afschrijvingen) niet wordt meegerekend. In 2020/21 had Feyenoord wel een (klein) positief bedrijfsresultaat voor transferresultaat, in tegenstelling tot de andere drie clubs. (Voor alle clubs speelde corona natuurlijk wel een rol, zonder de ECL-succesvolle ECL-campagne van Feyenoord waren de cijfers vas...
In drie van de afgelopen vier seizoenen werd het (concept-)programma zeven weken voor de start bekendgemaakt, één keer was het negen weken ervoor. Komende week is zeven weken voor de competitiestart.
Dat is een andere Liam Kelly. Onze Liam Kelly is dit seizoen gedegradeerd uit League Two.
Dat is een aantal seizoenen geleden aangepast. Pas bij de 10e gele kaart zal hij weer geschorst worden.
Het seizoen dat ze beiden bij Excelsior speelden was dus niet vorig seizoen.
Nee, hier klopt vrij weinig van. Vlaar miste bijna twee jaar iedere wedstrijd door twee opeenvolgende kruisbandblessures. Vrij zeker dat Feyenoord in die periode meer dan 36 wedstrijden speelde.
"Continentaal gezien komen 18 spelers uit Europa, 5 uit Latijns-Amerika, 1 uit Afrika en 2 uit het Midden-Oosten." Latijns-Amerika en het Midden-Oosten zijn geen continenten. Het zijn 4 spelers uit Zuid-Amerika, 1 uit Noord-Amerika en 2 uit Azië. Of 3 uit Azië, want Kokcu is als Turk zowel Europeaan als Aziaat. Je kunt Latijns-Amerika wel gebruiken voor de dominantie met 5 spelers. De Feyenoordselectie telt ook 4 spelers uit Centraal-Europa (Hancko, Szymanski, Trauner, Wellenreuther).
Giménez is een geboren Argentijn en heeft (ook) die nationaliteit, dus in dit geval niet per se fout. Maar dan is het niet consequent met de overige keuzes waarbij voetbalnationaliteit leidend is.
Waarschijnlijk omdat Idrissi en Kokcu uitkomen voor een ander nationaal elftal. Maar het blijven natuurlijk gewoon Nederlanders, geen Marokkaan en Turk met een Nederlandse achtergrond. Je gaat Dessers toch ook geen Nigeriaan noemen met een Belgische achtergrond?
Feyenoord ontvangt ook een solidariteitsbijdrage voor St. Juste.
El Ahmadi vertrok (de eerste keer) voor €3,75 miljoen, niet transfervrij. (De tweede keer wel, maar toen was hij veel goedkoper.)