Bevestigd
mannsverk-feyenoord

Alamy

Transfers

Nederlandse transfermarkt officieel geopend!

FeyenoordTM

De transfermarkt is officieel geopend. Nederlandse clubs in het betaald voetbal hebben vanaf dinsdag 3 januari 00:00 tot en met dinsdag 31 januari 23:59 de tijd om transfers van de grond te krijgen. Feyenoord gaat tijdens de winterwindow opzoek naar een middenvelder en/of een centrale verdediger.

De Rotterdammers hebben extra baat gekregen bij versterking nadat centrale verdediger Gernot Trauner en middenvelder Quinten Timber in de laatste dagen van 2022 geblesseerd raakten.

Trauner moet een operatie aan de meniscus ondergaan en is naar verwachting zeker twee maanden zoet met zijn herstel. Voor Timber is er nog een hoop onduidelijkheid over de exacte aard van zijn blessure. Dat maakt het lastig om aan te geven wanneer de middenvelder terug kan worden verwacht.

Afgelopen zomer raakte Feyenoord Fredrik Aursnes na één seizoen voor €13.000.000 kwijt aan het Portugese SL Benfica. Destijds werd bekend dat Feyenoord de namen van middenvelders Ramiz Zerrouki en Sivert Mannsverk hoog had zitten. Dat is nog altijd het geval.

Uiteindelijk haalde Feyenoord geen vervanger voor Aursnes. Namen die ondertussen met potlood weggestreept kunnen worden zijn de namen van te dure Ladislav Krejčí, de transfervrije Nicolas Raskin die de clubs voor het uitkiezen heeft en Máximo Perrone. Laatstgenoemde is dichtbij een overstap naar Manchester City, al willen The Citizens de 19-jarige Argentijn waarschijnlijk doorverhuren.

Feyenoord gaat niet alleen de markt betreden voor een middenvelder. Zo gaat het zich naar verwachting later in window ook melden voor een centrale verdediger. Hoofdtrainer Arne Slot sprak zich eerder uit over versterking die er direct staat. Eerder werd bekend dat de naam van Mees Hilgers rond gaat in De Kuip, al lijkt zijn komst op dit moment niet realistisch. Lees hier waarom.

Deze site heeft meerdere namen van Europese verdedigers- en middenvelders in handen, maar wacht tot verdere concrete toenadering van de club voordat deze (multifunctionele) namen op het wereld wijde web gedropt worden. Op deze manier raken transferprocessen niet onnodig verstoord en kan de huidig koploper van de Eredivisie een gooi blijven doen naar de landstitel, de KNVB beker en de UEFA Europa League.

Info 1908.nl: Op het moment van schrijven heeft Feyenoord nog geen enkele toenadering gezocht voor versterking. Eerder werd bekend dat transferbetrokkenen op vakantie zijn in een andere tijdzone.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Heeft Feyenoord interesse in Marco Kana?
@FTM is Batista Mendy een optie voor feyenoord? Want hij is een fysiek sterke jongen, erg lang (1,91m), jong (bijna 23) en lijkt qua spel op sangare.
En kan ook nog eens rechts centraal achterin spelen
@FTM is er niks interessants te huren vanuit de PL? Lijkt me een betere keuze dan weer kopen.
Jean-Paul van Hecke van Brighton and Hove Albion. Die loopt per 20-06-23 nog uit zijn contract ook.
Is een verdediger die bij Heerenveen niet uitblink en uit zijn contract loopt bij Brighton echt een versterking?
Is een verdediger die uitblonk bij Groningen maar weg mag bij een laagvlieger in Duitsland een versterking?

Het zijn voor ons bekende namen, maar zijn dit echt de beste opties? Nu Slot ons naar een hoger niveau heeft gebracht -of beter gezegd, het niveau waar we eigenlijk altijd al behoorden- is het tijd om als supporters ook wat kritischer te gaan kijken naar namen. Niet elke Nederlandse subtopper/middenmoter heeft het in zich om de Nederlandse top aan te kunnen. Dat heeft het verleden al bewezen, de meeste van deze spelers zijn mislukt bij ons.

Daarentegen hebben we het afgelopen jaar een enorme impuls gehad door goed gescoute namen als Trauner en Aursnes, die hier niet constant genoemd werden omdat ze bekendheid hadden vanuit de eredivisie. Ik stel voor dat we die lijn doorzetten en niet terugkeren naar het bord-op-schoot beleid wat ons zo enorm heeft teruggeworpen de afgelopen decennia.
Trauner, Aursnes… ik hoor dat spelers met de “AU” in de naam Feyenoord naar een hoger plan tillen…

BULLAUDE!!
Wat van ver komt is niet altijd beter. Er zijn in het verleden genoeg Nederlandse voetballers geslaagd en exoten mislukt bij Feyenoord. Probleem is, zoals Slot ook heeft aangegeven, dat goede Nederlandse voetballers met een paar seizoenen Eredivisie-ervaring duur zijn geworden voor Feyenoord. Maar je hebt af en toe nog steeds buitenkansjes zoals Veerman die dan uiteindelijk naar PSV ging. Ik denk zelf dat Van den Boomen (einde seizoen transfervrij) ook zo'n buitenkans kan zijn. En in een wat eerder stadium zijn spelers goedkoper. Hopelijk wordt Wieffer een voorbeeld van een speler die vroeg is gehaald en zich bij Feyenoord goed doorontwikkeld.
@Damaschin, over het algemeen kan je mijns inziens de conclusie trekken dat bovengemiddeld veel middenmoters en subtoppers uit de eredivisie (al dan niet Nederlandstalig) zijn mislukt bij Feyenoord. Er zijn inderdaad ook buitenkansjes geweest (en die zijn we veelal misgelopen, zoals Suarez, Tadic, Ziyech, etc), maar die konden of wilden we niet betalen.

Je hebt daarnaast gelijk dat er ook veel exoten mislukt zijn bij Feyenoord. Maar als je de aankopen van buiten de eredivisie vergelijkt met de aankopen van binnen de eredivisie, dan hebben we veruit de meeste winst gemaakt op spelers van buiten de eredivisie (dit is al eens eerder onderzocht).
Kwalitatief gezien waren er naar mijn mening meer hoogschieters bij de aankopen van buiten de eredivisie (dat is subjectief overigens, itt die vergelijking qua opbrengsten).

Hoe dan ook, zoals Slot al eens eerder terecht aangaf kunnen we het ons niet veroorloven om niet naar restwaarde te kijken en dan is het een duidelijk verhaal. Ik denk dat we er beter aan doen om de eredivisie (en gerelateerde spelers vanuit die competitie, zoals de nu weer genoemde van Hecke en Zeefuik), behoudens die sporadische buitenkans, een tijd links te laten liggen. Er komt simpelweg te weinig betaalbare kwaliteit uit voort en qua doorverkoop is het helemaal dramatisch gesteld. Daarom liever de pijlen richten op de door de scouting geidentificeerde namen, waarbij het heel erg zonde is dat we potentiële wereldklasse zijn misgelopen met Perrone. Ik denk dat Mannsverk ook zo'n naam kan zijn. Dit zijn spelers die ook op de radar staan bij Europese topclubs. Zerrouki en Hilgers bijvoorbeeld, om even het contrast te schetsen, staan denk ik veel lager op deze radar (als ze er al op staan).

Ik ben het overigens helemaal eens met je genoemde suggestie vd Boomen! Die heeft zich inmiddels voldoende bewezen in een zware competitie en voegt relevante internationale ervaring toe denk ik, past inderdaad in het rijtje uitzonderingen. En ik denk dat hij hetzelfde kan brengen als zo'n Veerman voor PSV doet.
Aub zeg. Is dat de vijver waarin je wil vissen?
@willykment: ik ben het grotendeels met je eens zeker wat betreft de mogelijkheden in de huidige transfermarkt. Wat betreft verleden ben ik het niet helemaal met je eens. In een iets verder verleden had je Nederlandse spelers als Bosvelt, van Hooijdonk, van Gastel, van wonderen...later bijvoorbeeld Berghuis en Elia. Die zijn niet altijd met veel winst doorverkocht, maar je hebt ook spelers zonder veel restwaarde nodig die ergens tussen de 25 en 30 zijn en de nodige ervaring brengen waardoor de jonge talenten kunnen floreren. Voor de rest ben ik het absoluut met je eens. Gelukkig is de scouting een stuk beter op orde tegenwoordig.
Iemand kopen die er niet gegarandeerd staat voor vele miljoenen is zonde van het geld. We hebben genoeg rondlopen op varkenoord om trauner op te vangen. Alleen een middenvelder extra die er meteen staat zou leuk zijn.
Welke CV kan Trauner vervangen dan? Ik ken er geen een hoor uit U21...
Check Martinelli van Fluminense! Meeste wedstrijden op DM, goede statistieken zie whoscored, 21 jaar en 4M waard volgens transfermarkt.com.
Gezien het door FTM genoemde beperkte transferbudget van pakweg 5 miljoen lijkt me logisch dat je middenvelder probeert te kopen en verdediger te huren, eventueel met koopoptie. Of andersom natuurlijk. Door terugkeer Trauner in maart lijkt me dat de verdediger op langere termijn niet op basisplaats kan rekenen, dus daar is huur iets logischer..
Voor verdedigend middenveld lees ik helaas nooit de namen van Patrick berg (Noors international, 25 jaar, rechtspoot, mvp Noorse competitie 2021, goede techniek, 4 miljoen volgens transfermarkt). Misschien wil Bodo glimt hem niet verkopen. Ook Harroui lees ik nooit. Die is tweebenig, op alle posities middenveld inzetbaar, scoorde uitstekend met balveroveringen en dribbels in de Eredivisie, scorend vermogen, en mag bij sassuolo meestal alleen laatste 10-20 minuten meedoen waardoor hij waarschijnlijk haalbaar en direct inzetbaar is. Voor verdediger (huren) zou ik zo niemand weten. Zijn daarvoor door FTM al namen genoemd behalve Hilgers?
Eens. Maar zou me ergens ook niet verbazen als ze weer wat aandelen verkopen aan VvF. Zoals met Wålemark vorig jaar, heb je wel weer iets meet lucht, je moet echt iets doen deze winter.
@ftm Er staat in het artikel dat Feyenoord wss later in de window zich ook voor een centrale verdediger gaat melden. Mijn vraag is later in de Window? Is dat omdat ze dan hopen jahanbaks verkocht te hebben en zo weer wat extra budget hopen te hebben ?
@FTM nu er hoogstwaarschijnlijk belangstelling gaat zijn voor Orrie is Adil Aouchiche dan weer in beeld? En hoe kijk jij op tegen uitkopen Arnessen en de macht bij te Kloese? Aangezien je zei dat Arnessen met Gnonto. Adil en mannsverk in mijn ogen echt goede aankopen gedaan zou hebben
Die is nog steeds in beeld ja
@FTM In het stuk staat dat namen van Europese verdedigers- en middenvelders bij jullie bekend zijn. Betekent dat we dus geen speler uit Mexico / MLS hoeven te verwachten?
Geen kwaad woord over deze site en ftm. Wel een vraag?

Als je geen primeurs meer kunt droppen tot dat Feyenoord zelf bijna een akkoord heeft, dan is de core (business) waar deze site feitelijk door is ontstaan wel weg.

Want ipv vrije nieuws melding uit hobbyisme, is er nu feitelijk sprake van door Feyenoord gereguleerd nieuws?
@FTM,is Manssverk nog in beeld om Feyenoord te komen versterken?
Heb je het artikel wel gelezen?
Nog eens doen dan, want er staat duidelijk dat Feyenoord nog steeds geïnteresseerd is in hem en zerouki.
@FTM is de "mysterieuze donkergekleurde" speler soms Marco Kana? Jong, multi functioneel (zowel CV, CVM en CM) en vertegenwoordigd een marktwaarde van 3 miljoen.
Wat zegt die nou ze willen transferprocessen niet verstoren dus. Neem aan dat jij hier uiterlijk 1 februari antwoord op heb......
Rustig afwachten en dan zien hoe we ver gaan komen.
Fey
PSV
As
***
Dit kan het einde zijn van de competitie, maar dan niet de processen verstoren he.. 🤲🙏👊🏾💯🤣
Kleine correctie az in plaats van as 👀😂😂
heb ik ook al weken geleden gevraagd maar geen antwoord.. lijkt goed te passen gezien belangen van feyenoord en de clues gegeven in artikelen/comments
Zachariassen van Ferencvaros een optie?
Zouden ze eens naar moeten kijken. Prima speler.
Is dat die knul van Brugge die sinds September niet meer in de ploeg zit?
Je kunt wel kleinerend doen over zo'n speler, maar zijn concurrent doet het geweldige en voor hem is er nog steeds interesse vanuit grote buitenlandse clubs.
Dat maak jij er van. Ik vind het alleen opvallend dat hij niet eens meer op de bank zit. Ik vraag mij af waarom, want ik volg Brugge helemaal niet.
Dat lijkt me omdat hij zijn contract niet gaat verlengen.
Is Feyenoord geïnteresseerd in Noah Mbamba?
Geen vragen maar eigenlijk alleen een compliment. Echt top dat je dit telkens deelt met ons op een manier zonder dat het de club of het proces schaadt. Ik zie regelmatig dat je een bak ****** over je heen krijgt op Twitter, maar ik ben erg blij met je accurate berichtgeving!

Keep up the good work!
Lachen we gewoon om, we weten wat we doen :-) alles in afstemming en we gaan lekker door!
In welk tijdsbestek zie je een versterking komen? 2-3 weken? Is er al beginnend contact gelegd met spelers?
Hoe groot schat je de kans dat er 2 spelers (verdedigende middenvelder en centrale verdediger) komen? Of moeten we er vanuit gaan dat het waarschijnlijk maar 1 speler gaat worden?
Wat is ongeveer het geld wat Feyenoord te besteden heeft?
Dat ligt een stuk hoger dan ik had verwacht. 😂
Neem aan dat het los staat van betalen in termijnen? Die 5 miljoen is de vaste fee
Heeft Feyenoord zonder het netwerk van (de zoon van) Arnesen nog zicht op de Afrikaanse markt? Spelers zijn daar voor tonnen op te halen en ze worden regelmatig voor 20+ miljoen doorverkocht.
Volgens zijn ze nu helemaal niet in Afrika bezig
Ja erg jammer. RB clubs en veel Franse clubs doen dat erg goed vind ik. Spelers als Daka, Haidara, Bissouma, Camara en Doucouré laten zien dat het een miljoenenmarkt is :D
Timothy Fosu-Mensah -> Feyenoord?
Nog niemand over gehoord, zal eens navragen
Kan op 6, RCV en RB, Nederlands, goede leeftijd en mag weg bij Leverkusen. Ik zou het op z’n minst bijzonder vinden als Feyenoord niet zou informeren.
Vragen die het meeste bij mij naar boven komen zijn: Hoe groot is de kans dat er überhaupt een versterking komt voor de twee posities? Kan er hieraan een schattingen worden gegeven d.m.v. een percentage. Daarnaast vraag ik mij af in hoeverre er een echte goede versterking gaat komen. Is de kans groter op versterking voor de breedte of is het gericht op kwaliteitsinjectie/vervanging voor de geblesseerde.
Komt wel wat aan. Maar niet binnen een week, lijkt me. Neem aan een kwaliteitsimpuls.
@FTM, kun je geen kleine hint geven mbt die jonge donkere speler waar je zo enthousiast over bent?
Ik heb hier onder ergens alweer te veel gezegd ;-)
Zou echt me got niet weten wie het zou moeten zijn…
Bestaat er nog een kans dat we perrone gaan huren ?@ftm
Orkun Kökçü naar Benfica.. Is dit concreet zoals vermeld in de Portugese dagbladen?
Niet concreet. Een naam die geopperd is door Roger Schmidt - niets meer, niets minder. Speelt al een half jaar.
Staat die mysterieuse donkergekleurde nummer 6 nog hoog op de lijst?
Ja, al maanden. Nog steeds niet gedropt. Jong ventje, multifunctioneel. Als die komt, spring ik een gat in de lucht :-)
@ftm wat is dan de reden dat Feyenoord niet doorpakt bij deze jongen ? @ftm
Staf wil 'alleen spelers die er direct staan'
In mijn ogen is deze jongen dat zeer zeker, maar daar denken zij anders over.
Ben benieuwd! Thnx voor het delen!
Dit gaan weer transfers worden die laat in de maand januari van de grond komen. Gaat ons zeer dure punten kosten..
@FTM wanneer plaats je weer een video.. Of wacht je er nog even mee?
Ben vrij druk met werk en privé, maar zal er tijd voor proberen te maken
@FTM heeft Feyenoord interesse in Deyovaisio Zeefuik? Transfervrij en mits fit ideale speler voor ons.
Mag toch hopen dat Feyenoord wel echt de eerste week meteen versterking verwelkomd en niet dat er tot de laatste week wordt gewacht
Programma schreeuwt om versterking
Hoe zit het met die Uruguayaanse jongen die op stage zou komen ? @ftm
Die is eerst op vakantie in Brazilië
Gaat Feyenoord nog jeugdspelers zoals dermane nog verhuren aan kkd club
Traint al niet meer mee bij Feyenoord 1, dus wellicht wel ja
Iedereen heeft het over die Mannsverk maar ik vind die Breivik ook best goed. Je zal wel weinig shirtjes verkopen dan vanwege zijn naamgenoot maar ik zou 'm zo halen eigenlijk. Net als Brindhildsen
Denk dat die shirtjes juist als een tierelier gaan hahaha