Bevestigd
arne-slot-training

Analyse

Squad Depth • De beoogde formatie en de transferprio's

FeyenoordTM

Feyenoord staat aan de vooravond van een nieuw Eredivisieseizoen. Zondagmiddag nemen de Rotterdammers het om 14:30 in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Reden genoeg om een nieuw, uitgebreid Squad Depth artikel aan te bieden. Hoe staat Feyenoord ervoor? Wat is de beoogde formatie na de huidige transferwindow? Waar en waarom moet er nog op specifieke posities versterkt worden? Wie kunnen er nog een uitgaande transfer gaan maken? 1908.nl neemt jullie mee en probeert uitgebreid antwoord te geven op jullie vragen!

Het fundament van het Feyenoord van 2022/2023 is grotendeels intact gebleven. Wie de kampioensformatie tegen Go Ahead Eagles-thuis (3-0) uit het afgelopen seizoen er bij pakt, ziet dat Feyenoord slechts drie directe sterkhouders is kwijtgeraakt: Orkun Kökçü, Sebastian Szymański en Oussama Idrissi. De Pools international zwichtte eerder deze window voor het grote Turkse geld van Fenerbahçe, terwijl Oussama Idrissi terugkeerde bij Sevilla. Bij de La Liga-club heeft hij echter weinig kans op speeltijd en dus weegt Idrissi een nieuw sportief plan af. De Marokkaans international geniet, zoals vrijdag duidelijk werd, opnieuw concrete belangstelling van Feyenoord — maar ook van het kapitaalkrachtige Damac uit Saudi-Arabië. 

Voor de naar Benfica vertrokken Orkun Kökçü valt te betwisten wie 'de vervanger van' is. Het ene medium noemt Ramiz Zerrouki, die Feyenoord al vroegtijdig in de lente wist weg te plukken bij FC Twente. Het andere medium noemt Luka Ivanušec, die al ruim twee maanden belangstelling geniet van de Rotterdamse club. Die belangstelling is nog altijd springlevend: een persoonlijk akkoord met de Kroatisch international wordt spoedig verwacht. Na, of zelfs rond het Europese tweeluik van zijn club Dinamo Zagreb tegen AEK Athene in de voorrondes van de Champions League zou deze deal volledig afgewikkeld kunnen worden. Beide clubs vonden eerder een principe-akkoord over een transfer, al is dat gegeven niet rechtsgeldig of bindend.

In het onderstaande overzicht nemen we Idrissi en Ivanušec gemakshalve mee. De technische staf van Feyenoord gaat er namelijk vanuit dat beide namen binnen de kortste keren op de Rotterdamse stoep zullen staan. De selectie van de landskampioen is op het moment zó groot dat we de Squad Depth op moeten delen in twee delen. We beginnen met de beoogde basisformatie.

img-8150

Stel: het is 1 september. De selectie is verder intact gebleven en de beoogde targets Idrissi en Ivanušec zijn definitief binnen: dan is dít de gewenste Feyenoord-formatie van de technische staf. Op volle oorlogssterkte zal de club dit elftal tegen minimaal driekwart van de Eredivisie op kunnen en willen stellen, met de huidige kennis van zaken. 

Wordt de weerstand wat zwaarder én wordt er gevraagd naar een verstevigd blok op het middenveld, kan Ramiz Zerrouki aan de basiself toegevoegd worden. Deze situatie is onder meer in de groepfase van de Champions League realistisch. Uiteindelijk zal dat dan ten kosten gaan van één van de buitenspelers, waarna Calvin Stengs vanaf centraal midden — waar hij ook veelvuldig bij Royal Antwerp speelde — door kan schuiven naar rechtsbuiten, óf Luka Ivanušec naar linksbuiten. Wanneer Zerrouki samen met Mats Wieffer in het elftal komt te staan, zal Mats Wieffer iets hoger op het middenveld uitkomen.

De opties die Feyenoord heeft, zegt veel over de veelzijdigheid van het huidige elftal. Aanvoerder Gernot Trauner is nog niet eens meegenomen in het bovenstaande overzicht. Wanneer ook hij volledig fit is geraakt, kan de Oostenrijks international de plek van Lutsharel Geertruida innemen. Geertruida zal vervolgens opnieuw zijn plek als rechtsback kunnen gaan claimen. Overige opties uit bovengenoemde afbeelding spreken voor zich.

Maar de selectie van Feyenoord is nog veel breder. Zó breed, dat er een enorm degelijk tweede elftal opgesteld kan worden. Het oefende vorige week al tegen FC Dordrecht; de wedstrijd werd met 0-2 gewonnen. We nemen jullie na onderstaande afbeelding mee in de diepte van het tweede elftal.

img-8145

We beginnen bij de keepers. Feyenoord lichtte al vrij vroeg in de transferwindow de koopoptie op Timon Wellenreuther. De club leende jeugdexponent Thijs Jansen uit aan De Graafschap, waarna de komst van nieuwe derde doelman niet lang op zich wachten: oudgediende Kostas Lamprou.

Achterin, en met name aan de rechterkant, zit Feyenoord héél breed. López is de back-upoptie voor linksback. Ramon Hendriks, die concrete belangstelling geniet van FC Utrecht, is nog altijd de optie achter Dávid Hancko. De tweebenige Neraysho Kasanwirjo kan ook op die positie uit de voeten, evenals rechts centraal en op rechtsback, al is het geen geheim dat Kasanwirjo uit mag kijken naar een nieuwe werkgever.

Mochten Hendriks én Kasanwirjo vertrekken, speurt Feyenoord de markt concreet af voor een interessante huur-optie. Die mogelijkheid moet in dat geval vergelijkbaar zijn met de getergde Jacob Rasmussen, die Feyenoord vorig seizoen huurde van Fiorentina.

Centraal achterin heeft Feyenoord, achter de vaste kracht Lutsharel Geertruida, een solide optie met Gernot Trauner. Achter hem rijpt nieuwkomeling Thomas Beelen. Mocht één van deze genoemde verdedigers vertrekken, gaat Feyenoord doorpakken op de komst van Nino Mota van Fluminense. De Rotterdamse club heeft al heel wat voorwerk gedaan en hoeft alleen nog maar de telefoon te pakken.

Rechtsback Marcus Holmgren Pedersen werd ooit via tussenpersonen aangeboden bij VfL Wolfsburg, maar de Bundesligaclub wist zich al te verzekeren van een andere rechtsback en zijn zeker niet meer concreet. Torino lijkt wel weer wat concreter te gaan worden, maar er ligt nog geen bod op tafel. Voor Pedersen wordt enkel vervanging gezocht wanneer ook Geertruida een uitgaande transfer maakt.

Op het centraal defensieve middenveld heeft Feyenoord weinig te klagen. Ramiz Zerrouki werd met veel bombarie losgeweekt bij FC Twente, terwijl ook de talentvolle Gjivai Zechiël op de deur klopt.

Een positie hoger op het middenveld: Thomas van den Belt, die deels gescout is en deels uit de technische staf komt, kwam in de voorbereiding nog niet helemaal uit de verf. Desalniettemin houdt Feyenoord het volste vertrouwen in de middenvelder, en blijft hij zeker deze window bij Feyenoord. Jeugdproduct Antoni Milambo liet in de voorbereiding prima indrukken achter. Feyenoord wil hem elders ervaring op laten doen, maar de speler zelf wil alleen tijdelijk ervaring opdoen bij een juiste gegadigde uit de Eredivisie.

Quinten Timber werd vorig jaar voor een (voor Feyenoord-begrippen) hoge prijs losgeweekt bij FC Utrecht, maar wist zijn stempel in Rotterdam nog niet drukken. De kansen die hij deze voorbereiding kreeg, wist hij niet met beide handen beet te pakken. Er gaan momenteel verhalen en suggesties de ronde, maar Feyenoord is duidelijk: er speelt niets concreets en er is ook geen directe intentie om Timber deze zomer van de hand te doen. Er is dan ook niets op het pad van de club en speler afgekomen. Alleen bij een aanbieding die iedereen écht aan het denken zet, wordt er iets ter discussie gesteld en geëvalueerd.

Door naar de voorhoede. Javairô Dilrosun heeft recentelijk te horen gekregen dat hij bij een juist plan, waar club A, club B en de speler beter van worden, verder zou mogen kijken in zijn voetbalcarrière. Hoewel de speler en zijn entourage aanvankelijk niet al te enthousiast reageerden, zijn er wel degelijk interessante opties op zijn pad gekomen. Nog geen enkele club pakte concreet door, maar dat wordt later in de window allesbehalve uitgesloten.

Achter Dilrosun staat Leo Sauer klaar, waar Feyenoord afgelopen lente de koopoptie op lichtte bij MŠK Žilina. Sauer laat deze zomer geweldige indrukken achter wanneer hij zijn kansen krijgt en Feyenoord ziet dan ook veel heil in deze speler. Wederzijds wordt gehoopt op een definitieve doorbraak van de Slowaakse jeugdinternational, die dan ook zijn kansen ruikt.

Feyenoord raakte deze zomer Danilo kwijt voor ruim zes miljoen euro aan Rangers FC, maar wist zich te versterken met Ayase Ueda. De Japans international is voor een recordbedrag overgekomen van Cercle Brugge en wordt op de langere termijn gezien als opvolger van Santiago Gimenez, die gigantisch veel belangstelling geniet vanuit de Europese top. 

Achter Ueda staat er nog een jeugdproduct klaar: Nesto Groen. De spits liet aardige dingen zien in de voorbereiding, maar moest vooral zijn kwaliteiten tonen in het onder-21 elftal van Melvin Boel.

De rechtsbuitenpositie is overbezet bij Feyenoord. Igor Paixāo laat er goede dingen zien vanuit de beoogde basisformatie, maar daarachter staan wel érg veel namen klaar. Javairô Dilrosun kan er opgesteld worden, maar ook Alireza Jahanbakhsh, de van een blessure herstellende Patrik Wålemark én Newcastle United-huurling Yankuba Minteh. Rond de genoemde namen speelt niets concreets, maar Feyenoord zal zéker gaan luisteren naar aanbiedingen op Dilrosun en Jahanbakhsh. De in januari 2022 vastgelegde Wålemark moet eerst van zijn blessure herstellen alvorens hij in aanmerking komt voor een transfer en de daarbij behorende keuring, maar het verhuren van de Zweed bleek vooralsnog lastig: Wålemark wil bij Feyenoord blijven. De Rotterdamse club hoopt echter Wålemark te stallen bij een club net onder het niveau van Feyenoord. Normaliter geen probleem, want ongeveer de halve Eredivisie heeft in eerdere fases wel eens geïnformeerd naar de Zweed.

Wat kunnen we uitgaand nog verwachten?

Vooropgesteld: het is allemaal gissen. Maar een uitgaande transfer van Marcus Holmgren Pedersen, die niet al te enthousiast reageerde op de aanstelling van Bart Nieuwkoop, is niet uitgesloten. Atlético Madrid toonde al eens belangstelling, maar pakte niet door. VfL Wolfsburg is afgehaakt. En dan is er nog Serie A-club Torino, waar zijn kwaliteiten in een 3-5-2 formatie wellicht beter tot uiting komen. De Italianen zijn informeel met hem bezig.

Lutsharel Geertruida zag afgelopen week zijn transfer naar RB Leipzig afketsen. De hoofdreden daarvan is niet eens de onderhandelingspositie van Feyenoord, maar het geblesseerd raken van El Chadaille Bitshiabu. De linkspoot moest vervanger worden door een nieuwe, linker centrale verdediger en de Duitsers hebben inmiddels de komst van Olympique Lyon-ster Castello Lukeba bewerkstelligd. De belangstelling van Leipzig in Geertruida blijft staan, maar de Duitse budgetten lijken momenteel niet aan de RCB- of RA-positie uitgegeven te worden. 

Het zal behoorlijk naïef zijn om te denken dat er geen enkele club meer aan gaat kloppen voor Geertruida in het restant van de zomerse transferwindow. De clubleiding van Feyenoord sluit dat dan ook zeker niet uit; clubs uit de Premier League informeerden in de afgelopen 48 uur nog naar Geertruida. In het geval van verkoop zal de komst van Nino Mota alleen maar dichterbij gaan komen voor Feyenoord.

Een voor de Feyenoordsupporters geruststellende gedachte is dat het rond Dávid Hancko vooralsnog stil is. De linksbenige verdediger kwam vorig seizoen over van Sparta Praag en presteerde vanaf minuut één. Feyenoord hoopt Hancko ooit nog een keer te verlengen, al is dat nog helemaal niet concreet. De Slowaaks international heeft voor nu de intentie om bij Feyenoord te blijven en de Champions League in te gaan.

Quilindschy Hartman geniet belangstelling van Brighton & Hove Albion, West Ham United én Burnley FC — maar geen enkele club pakte concreet door. Feyenoord wel, in de vorm van een nieuwe contractverlenging. De gesprekken lopen en gaan de goede kant op, al wordt een vertrek niet helemaal uitgesloten.

Door naar de laatste spelers: Mats Wieffer. Hij geniet belangstelling van Lazio, maar de Serie A-club pakte nog niet door. Paixão liet op een koddige manier doorschemeren dat AC Milan belangstelling heeft, maar ook die club pakte niet door. En publiekslieveling Santiago Gimenez? Die blijft, naar woorden van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese, voor 100% nog minimaal één seizoen bij de Rotterdamse club. 

Komt er inkomend dan nog wat bij?

De verhalen rond Idrissi en Ivanušec zijn bekend en reeds behandeld. De situatie Nino Mota ook. Maar we hebben het nog niet gehad over de opvolger van de op huurbasis vertrekkende Ezequiel Bullaude. De 22-jarige Argentijn staat voor een tijdelijke uitleenbeurt aan Boca Juniors.

Feyenoord heeft een jonge opvolger op de korrel, maar heeft daarnaast nog één kandidaat op het oog. Wanneer daar meer duidelijkheid over is, zien jullie snel weer een 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄𝐔𝐑- of 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆-melding op jullie smartphone verschijnen: wij hebben al een artikel voorbereid én klaargezet ter publicatie, maar zetten het belang van de club voorop. Jullie zullen later begrijpen waarom!

Of er verder nog versterking komt, hangt af van andere uitgaande transfers. Alle mogelijke situaties zijn ongeveer besproken en geschetst in bovenstaande lap tekst.

Krullenbol?

Ja, daar hebben we eerder in de exclusieve Telegram-groep naar gehint. Maar zolang er geen permanente transfer plaatsvindt van een bepaalde speler, hoeft deze naam niet gelekt te worden. Komt deze speler uiteindelijk niet, revealen we deze naam alsnog op deadlineday. Zet 31 augustus maar in jullie agenda: wij hebben die dag speciaal een vrije dag opgenomen bij de werkgevers om jullie van alle ins en outs te voorzien.

Vragen? Stel ze in de commentsectie. Tot daar!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM gaat feyenoord nog een goede 10 halen voor in de basis los van ivanusec ?
Heet weekendje hoor.....volgens mij worden dit soort dingen alleen geroepen zodat veel mensen de site bezoeken. Het is een heel teleurstellend weekend geworden, zowel qua resultaat vandaag als qua transfernieuws
Ed denkt dat het weekend al over is, spreek je later
Je houd ons in spanning he😂😂😂😂
Dat bedoel ik. Het gaat om dat zoveel mogelijk mensen deze site bezoeken. Ook Ivanusec bijvoorbeeld, wachten zou nu zijn op persoonlijk akkoord, terwijl er vorige week al een it's happening de wereld in werd geslingerd. Hoe kan dat dan, als er nog geen persoonlijk akkoord was? 🤔
Heel eerlijk ze weten bij feyenoord niet wat ze doen.Het is gewoon een grote clowncircus.Je zou O blankesabbel als ***** er neer kunnen zetten .Ze hebben eens het geld doen ze er domme dingen mee
k hoop echt op een goede middenvelder @FTM gaat Feyenoord daar nog op zoek / willen ze er nog een gewoon een topper die goals kan maken op 8 en op 10 kan ?
Je had het bij de laatste live chat over een geweldige buitenspeler met alle kwaliteiten wiens naam je niet mocht noemen
Ging dit on Ivanusec of toch een andere speler???
Ftm wanneer komt dat nieuwtje wat je zei voor de wedstrijd over de kroaat
FtM , waarom gaat feyenoord niet voor Vitik ? toch een veel betere optie dan Nino ? is nog jong ok maar heeft veel meer potentie dan Nino , daarom ook veel beter om op termijn weer door te verkopen
Moet toch eerlijk zijn. PSV heeft een betere transferperiode dan Feyenoord. Nu Schouten weer binnen.
Dat zal moeten blijken toch? Utrecht heeft gisteren echt grote kansen gekregen.
Nou ja, qua namen hebben ze gewoon een betere transfer periode achter de rug. Wat de trainer daar vervolgens mee doet, en er uit haalt, is een andere kwestie natuurlijk ;-)
Eens, hoor. Dat wij die lui niet kunnen halen, zij zo. Ik snap niet dat ze in de hoofdstad niet stuk voor stuk al die gasten gehaald hebben die PSV nu haalt. Maar goed, liever een sterk PSV natuurlijk dan een sterk Ajax...
Utrecht heeft ook een van de beste selecties in de ED.. Daar krijgen wij over een paar weken een zware kluif aan
Vooral achterin ook zo sterk.
Tranfermarkt duurt nog even maar PSV had/heeft grotere oologskas.
Het is meer zo dat de gemeente Eindhoven het parkeerterrein bij het Philips Stadion al enkele keren heeft gekocht.
Nou Gouda zei dat ivanusec niet komt dus zou dat wel waar Ijn he😂😂😂😂😂
Hij heeft gezegd dat Feyenoord zich soms aan het lijntje gehouden voelt door het wispelturige Zagreb. Op Twitter zegt hij steeds in reacties op mensen dat hij naar aller waarschijnlijkheid komt maar zekerheid heb je pas als alles ondertekend is
Zo kan je het ook zien idd.maar denk dat die gewoon komt
We gaan het zien. Al te vaak teleurstellingen meegemaakt met transfer due zouden komen en toch niet komen. Ik heb wel vertrouwen in Slot en DtK
Zo is het pipa we gaan het zien.Hopen op 3 punten vandaag dat maar eerst..Zal moeilijk worden ivm ze vast de bus gaan parkeren dat zal ook wel weer onzin zijn 🤣🤣🤣🤣
Dat hij twijfelt maar wie niet? Er is geen rechtsgeldig akkoord..
@FTM: kan Udea op meerdere posities uit de voeten? Verwacht je hem regelmatig naast Santi of ter vervanging van?
@ftm hebben ze Krisztián Lisztes in beeld voor de 10 positie? Lijkt mij echt een topper. Multi inzetbaar ook
Nou jahoeee we zien hem alleen op YouTube.Vind ik niet erg betrouwbaar dan is diemers ook n wereld wonder.Gezien die n waarde heeft van 9 ton
Het is niet erg dat je nu een punt probeert te maken nadat ik je net terecht had gewezen op het feit dat je onzin zit te praten. Het geeft niks. Ik zou zeggen kijk vooral verder op youtube dan ga je misschien zien waarom ik hem noem.
Hahahaha overschat ventje .je hebt me helemaal niet terecht gezet🤣🤣🤣🤣Dat ik aangeef dat dat geen speler is voor feyenoord moet je huilie huilie doen😂😂😂😂Geeft niet je hebt een kinderlijke fantasie dat is wel duidelijk.Gezien dat je problemen hebt met begrijpend lezen denk ik dat je 9 jaar bent.🤡
Deze reactie van jou zegt genoeg haha
Ja en jouw reactie dat je er geen antwoord op weet dat ik gelijk heb .ga jij lekker spelers zoeken op fifa 23.Jouw kennis is 0,0
Een brede selectiw is mooi maar zal ook voor problemen zorgen. Hoe lang houd je bijv Timber en Zerrouki tevreden als ze vooral op de vsnk zitten. Morgen kan een Wieffer geblesseerd zijn bij wijze van maar is het niet een te wankel evenwicht?
Ik vermoed dat dit niet speelt, maar het zou toch een heerlijke move zijn als Babadi word bedoeld met de jonge opvolger van Bullaude.
dat gevoel heb ik ook , zou zo maar kunnen hij wil daar niet bijtekenen
Wordt weer een lastig seizoen want de basis 11 is er op achteruit gegaan, zelfs al komt Ivanusec nog. Teleurstellend dat er niet veel meer ingezet is op scorend vermogen want dat was vorig jaar al niet geweldig.

Hopelijk wordt het toch nog wat want de naamsbekendheid die je met een goed seizoen CL kan verwerven zorgt dat clubs puur op naam voor de gekste spelers tientalle miljoenen neertellen. Dit jaar was de uitgelezen mogelijkheid om die kans te pakken, maar ik vrees het ergste.
@FTM, is er een mogelijkheid dat er een speler van een topclub wordt gehuurd (op Idrissi na).
Als Zerrouki laat zien wat voor topper hij is dan kunnen we de conclusie trekken dat DtK ook goed werk levert zonder scouting😉
Bedankt voor het mooie artikel
Ik heb nog een vraag
Weet je waarom ze stengs als een 8 zien, ik ben geen timber of zerrouki fan ofz maar zal veel liever stengs op t10 hebben met 1 van die 2 in de basis dan
Heeft die al een heel seizoen op gespeeld bij Royal Antwerp
Is Bijlow wellicht nog een optie voor Bayern Munchen? Snap totaal niet wat ze in Rulli zien... 3 maanden geblesseerd nu ook.
Bijlow is ook vaak ziek zwak of misselijk
Zijn er vervangers in beeld als ivanusec niet komt?
Zal toch denken van wel.We gaan het zien 💪
Allereerst: dank FTM!

Moet eerlijk bekennen dat ik teleurgesteld ben in de transferzomer.
De scouting heeft afgelopen paar jaar bewezen ongelooflijk goed te zijn en we zijn op de proppen gekomen met “bord op schoot” scouting.

We hebben een gigantisch groot elftal met een aantal gigaverdieners (Stengs, Alireza, Dilrosun) waarvan ik niet snap dat Stengs zoveel salaris krijgt (salarishuis, scheve gezichten) en we enorm dure bankzitters gaan hebben.

(Timber 7.5, Zerrouki 7, Alireza, Dilrosun)

Zou mooi zijn als er nog interesse komt voor bovengenoemde spelers.. je selectie is te breed..

Zie Geertruida nog weggaan (35+) en Pedersen (7)
Erg benieuwd wat de mogelijkheden zijn om voorin te versterken. (Maar nogmaals, met al die dure bankzitters MOETEN er eerst weg)..

Van Nino wordt ik ook totaal niet blij..
@ftm ben je niet bang dat wanneer jij het over het exitten van spelers hebt, al dan niet spelers die weg mogen, zoals Jahanbakhsh, Dilrosun, Walemark enz dat dat hun gemotiveerd of beschadigd?
@FTM snap jij dat ze zich zo laten gijzelen door buitenspelers die niet voldoen?

Er is genoeg geld, er is zicht op nog veel meer geld. Feyenoord is een topclub en dit is een belangrijk punt in onze geschiedenis. Moeten we niet gewoon de spelers halen die we nodig hebben, en daarna in gesprek gaan met jongens die buiten de boot vallen? (Zoals het nu ook met Pedersen gaat)
Denk dat dat allang gebeurd is.
Ze staan in de markt, maar als er geen club komt dan schiet het nog niet op.

En contract afkopen ga je ook niet zomaar doen, dat kost je enkele miljoenen
Als dat al lang gebeurd was waren we naast Ivanusec toch ook al concreet geweest voor een andere topper, a la Isaksen? Nu gaan ze zitten wachten tot jongens die het eigenlijk wel prima vinden zo eindelijk willen vertrekken. Ik zeg haal gewoon wat je nodig hebt en voer t gesprek met zeg Walemark opnieuw als hij ziet dat het perspectief voor nu 0 is. Worst case scenario maakt hij geen minuten en vertrekt hij in de winter.
Ik bedoel meer dat er eerst geld nodig is uit de verkoop van Jahanbaks en/of dilrosun om een nieuwe buitenspeler te kunnen halen.
Als je er eerst 1 haalt en die anderen niet aan de straatstenen kwijt kan dan zit je met een financiele uitdaging.

Misschien dat Feyenoord wel meer zn best kan doen om die gasten daadwerkelijk te verkopen, maar ik heb uiteraard geen zicht op hoe actief Feyenoord daarmee bezig is
Ik denk dus dat het met die financiële uitdagingen wel meevalt. Het niet om hele grote bedragen, die je lachend goedmaakt met het opnieuw behalen van de CL (1), het leuk presteren in de aankomende CL wedstrijden (2) of de transferinkomsten van volgende zomer (3). Een van die drie volstaat al, en die laatste is met Santi (en andere spelers) zo goed als gegarandeerd.

Ik zie het risico eigenlijk niet, maar het gewin duidelijk wel. De vleugels waren vorig jaar al de zwakke plek, en nu er stootkracht in t middenveld vertrokken is moet er daar echt kwaliteit worden toegevoegd. Met andere woorden: ik zie vooral risico’s in het nu te zuinig aan doen. Zowel financieel als sportief.
Ben het deels met je eens hoor.
Maar denk dat Feyenoord, met nog openstaande schulden en dergelijke, niet makkelijk kan of wil gokken met toekomstige inkomsten.
Stel je loopt die CL mis om wat voor reden dan ook. Of 1 van je aankomende toptransfers raakt zwaar geblesseerd en je ziet die bedragen niet terug volgend jaar.
Dan hang je zoals we dat jaren geleden ook gedaan hebben.
Complimenten voor FTM, voor deze uitvoerige en evenwichtige analyse. Maar ook voor alle kameraden met hun meningen en vragen. Wat is het toch heerlijk om met elkaar zo over Feyenoord te lullen. Om zo de eerste dag van de competitie te beginnen is gewoon geweldig. Wat een club! En wat heb ik in in vanmiddag!
Zoveel kameraden, zoveel meningen. Leuk om te lezen. Ik vind het prettig om vanaf de allerhoogste rij in vakkie NN te kijken hoe het spel gespeeld wordt. Over wat ik dan zie heb ik ook wel een mening, maar voetbalinhoudelijk laat ik het uiteindelijke oordeel toch maar over aan Slot c.s. Wat mij betreft zeker: In Slot I Trust. Maar dat neemt niet weg dat ik jullie ideeen en suggesties graag doorlees!
Ik ben erg geschrokken van de ellende die we jaren geleden over ons heen kregen, nadat de portemonnee getrokken werd voor spelers als Makaay, Gio en de Cler, waarmee we ook wel even kampioen zouden worden. Dat liep allemaal toch wat anders. Ik wil niet zeggen dat ik nu geen vertrouwen heb, maar ik vind het van belang dat de financiele positie niet uit het oog verloren wordt. Ik ga er van uit dat Te Kroese overzicht heeft, dus het zal wel goed zitten. We zijn in wederopbouw! Ik deel de lichte teleurstelling van enkele kameraden, die meer hadden verwacht van deze transferwindow, maar ga er dan ook maar van uit dat voor de komende competitie de eerste prioriteit moet zijn dat we tenminste tweede worden. Dan kunnen we in mei 2024 op het strand van Hoek van Holland gaan uitkijken naar de ss Pecunia, die dan binnenloopt. De selectie kan dan weer verder worden uitgebouwd. Voor nu denk ik dat voor eredivisie-begrippen concurrerend zijn. Ze zullen allemaal wat beleven!
Ik zou het fijn vinden als FTM eens een artikel wijdt aan de financiele aspecten van de huidige transferwindow..
Eindelijk duidelijkheid over Ivanusec
Fr fans gooit steeds berichten der uit wat Feyenoord niet ten goede komt.
Wat duidelijk word is dat Ivanusec eigenlijk nog totaal niet rond is .
Juridisch stelt de zogenaamde overeenkomst met club en speler dus niks voor, dus die kan nog overal naartoe en de vraagprijs kan gewoon nog omhoog, Dus feitelijk heb je niks
Duurt ook te lang, waardoor zo meteen clubs als Milan en clubs uit kapitaalkrachtigere competities op de stoep staan
Idrissi zal komen, maar zal uiteindelijk als alternatief voor Ivanusec gezien worden
Ik vraag me af of Feyenoord een alternatief heeft als het knapt met Ivanusec???
Hoop echt nog op scorend vermogen op het middenveld, anders gaan we het moeilijk krijgen tegen de mindere ploegen die voor het doel gaan liggen.
Hoi Rutger. Nogmaals hulde voor het stuk. Toch wel de vraag hoe kan Feyenoord dit allemaal betalen? Uit de transfers kan ik de aankopen nog wel begrijpen. Maar operationeel vliegen de kosten - zeker de afschrijvingskosten- omhoog. Gaan de structurele opbrengsten dan ook zo omhoog ? Beroepshalve ben ik daar best wel benieuwd naar. Is het mogelijk dat daar een keer een artikel over wordt geschreven ? Weet dat je dit er allemaal bij doet. Dus geen probleem als dat niet lukt. Ben daar gewoon reuze benieuwd naar. Ga zo door.
Zet ik zelf ook mijn vraagtekens bij, al helemaal bij de nieuwe salarishuishouding..
Enige wat ik me kan bedenken is dat ze vanaf dit seizoen de inkomsten Europees voetbal structureel gaan meebegroten. En dan wel de inkomsten van EL-groepsfase.

Dat is op zich ook realistisch, want plek 1 en 2 zijn zeker van CL-groepsfase, plek 3 heeft ook nog kans 3 op CL maar is in ieder geval (net als de bekerwinnaar) zeker van EL-groepsfase. Aangezien KNVB-beker tegenwoordig bijna altijd wordt gewonnen door top 4 club, heeft de top 4 vanaf dit jaar redelijke garantie van EL-groepsfase. En kan anders nog in vEL die plaatsing afdwingen.
Risico dat je die inkomsten mist is dus relatief klein.

Daarmee zou de begroting dan zo'n 10m structureel kunnen stijgen, en hiervan zou de helft richting het salarishuis kunnen.
@FTM goed en duidelijk verhaal waarvoor thanks! Is verder Chaibi (die nog steeds niet verkocht is) nog in beeld om op t juiste momentum toch toe te slaan? Zou ons in de voorhoede en op middenveld ontzettend veel extra opties geven. Uiteraard na vertrek van een van onze aanvallers
Zeker in beeld. Nu licht geblesseerd, dacht ik. Maar wie weet. Denk alleen niet dat die naar Feyenoord komt.
@FTM,Goed verhaal,nu is het duidelijk wat er allemaal gaande is,bedankt hiervoor!
Mooi stuk. Erg duidelijk!!!
Wat ik niet begrijp is het gezeik over en tegen Rutger.
In de huidige tijd is het een uitdaging om met een primeur te komen. Er zijn zoveel bronnen die van alles roeptoeteren.
Als je dan bij veel transfers de eerste bent, mag je daar best trots op zijn. Ook dat is topsport. Ik denk dat het informeren aan ons best veel tijd vergt voor Rutger. Dus.... of waardeer het en houd respect of ga elders kijken of er meer waarheid wordt geschreven.
Rutger, ga zo door. Ik blijf in ieder geval lezen 😀
Acht je de kans groot dat timber vertrekt en weet je misschien welke teams geïnteresseerd zijn
@FTM, trauner vind ik de beste verdediger. Denk je dat hij nog verkocht gaat worden? Aanvoerder gaat toch niet op de bank zitten als hij fit is.
Hoe vaak moet nog worden gezegd dat sini onhaalbaar is 😑
Door alle opmerkingen kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de bron van Rutger in de scouting zit. 😅
Door alle opmerkingen kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de bron van Rutger in de scouting zit. 😅
In de afgelopen weken hebben meerdere keren de vraag om een squad depth artikel voorbij zien komen. Elke keer dacht ik: je kan toch zelf ook wel zien welke spelers er zijn en bedenken hoe het team eruit komt te zien.

Maar nu is dat artikel er dan en ineens snap ik die vraag ernaar. Mooi artikel. Behoorlijk uitgebreid en met interessante info erin.
Netjes 1908!
Waarom beginnen mensen over Til? Je denkt toch niet dat PSV Til aan Feyenoord verhuurt/verkoopt?
De link is makkelijk gelegd: Onze trainer is dol op hem, hij heeft de zelfde zaakwaarnemer als onze directeur en hij mag van PSV verder kijken.

Betreft echter niets concreets.
Kan je nog 1 punt verduidelijken? Als er een nieuwe 10 zeker gaat komen dan had Feyenoord toch allang concreet kunnen zijn? Waar wordt dan op gewacht? Ik begin bang te worden dat het gewoon Guus Til wordt.
De link snap ik wel maar PSV gaat daar echt niet aan meewerken. Je gaat je concurrent niet sterker maken
Kom op. 4de keus bij PSV is voor ons een versterking? Wij laten Dilrosun toch ook naar PSV gaan als ze dat willen.
Ik vind het ook geen versterking maar zoals jij ook wel weet is het een oogappeltje van Slot
laten we het hopen niemand zit op Til te wachten , daarbij koos hij vorig seizoen niet voor ons en omdat hij daar mislukt is moet hij maar bij ons in beeld komen , dacht het niet next met die gozer
Babadi, Saibari en Tillman op 10
Dus volle bak.

Ik ben geen fan van Til. Wel lopend qua drukzetten. Qua voetbal veels te ondermaats
Heerlijk artikel, schrijfstijl gaat er ook steeds vlotter uitzien! Chapeau!
@FTM word het scoutingsapparaat een beetje aan de kant gedrukt deze window? Want ook de komst van Zerrouki werd door de scouting afgeraden
Afgeraden? Word de hetze tegen Zerrouki nou niet een beetje overdreven?
Als ze hem of nodig hadden of de kans hadden, had de gehele Nederlandse top hem opgehaald
Er is volgens mij nooit concrete interesse geweest vanuit PSV of Ajax. Dus dat is volgens mij niet echt waar.
Feyenoord is de enige club die concreet is geworden voor Zerrouki hoor. Uit het binnen en buite land meldde geen een club zich, er waren er alleen een of twee die informeerden.
Zerrouki door de scouting afgeraden!? Hoe kom je daarbij?
Beginnen ze weer over de scouting. Dat gestook allemaal.
Afgeraden zegt ie 😂. Ze hebben er 3 transferwindows over gedaan om hem binnen te halen......
Had ik dat even gemist. Toch vreemd om zo'n speler dan toch te halen. Lijkt me dat hij dan op aanraden van de trainer is gekomen.....
Werd inderdaad afgeraden, al helemaal voor zó veel geld. Het apparaat wordt verder eerder genegeerd dan benut, ook dat klopt helaas deze window.
Dus eigenlijk heeft Slot te veel te vertellen als het gaat om aantrekken van spelers??
Dank voor je reactie en dit top artikel Rutger. Hopelijk dat de scouting niet vernietigd gaat worden, want deze heeft ons veel goeds gebracht. En voor al die wijsneuzen die dachten dat ik onzin aan het praten was geef ik het advies. Scrol af en toe bij een artikel een beetje door de reacties en op Twitter. Daar wil nog wel eens wat achtergrond informatie prijsgegeven worden
Soms doe je je voor dat je lid bent van de technische staf, hier zet je de scouting verkeerd neer. Wat weer enorme kritiek oplevert en hier ellenlange discussies uitvloeit. We hebben gezien dat de technische staf en DtK enorm goed werkt geleverd hebben de afgelopen twee jaar. Feyenoord laat zich in de kaart kijken door diverse medium. Heb eens vertrouwen we maken steeds stappen vooruit de echte grote namen komen vanzelf maar nog niet dit jaar.
Mooi stukje! Ik lees jullie stukjes graag. Keep up the good work.
Heel mooi stuk, duidelijk! Ben nu gek genoeg wel iets pessimistischer over de transferperiode, zelfs als Idrissi (huur?) en Ivanusec dan nog 'gewoon' komen.

Aursnes moest en zou vervangen worden door Zerrouki. Voortschrijdend inzicht heeft echter geleerd dat we daar Wieffer hadden. Als ze dan niet samen op het middenveld komen, had je beter het geld in een echte 8 kunnen steken. Ik heb Antwerp nauwelijks zien spelen, dus weet niet hoe goed Stengs dat kan, maar die had ik persoonlijk toch meer als 10 of rechtsbuiten gezien. Wel prima aankoop, wat mij betreft. Misschien dat er nog een Wieffer-effect ontstaat met Van de Belt of, qua transfersom mogelijk nog interessanter op termijn als 'broer van' Timber. Dat is wel een gok uiteraard, dus dan heb je mijns inziens te weinig gedaan om Kokcu te vervangen. Wel moet ik daarbij aantekenen dat mensen die denken dat je beter uit de window komt op het gebied van Kokcu natuurlijk onrealistisch denken: hoe kun je nou, met het geld dat je voor Kokcu gekregen hebt, een betere kopen?
Er zal daarnaast aan het begin van de voorbereiding toch wel gerekend zijn op Szymanski. Als de nieuwe 10 Ivanusec moet worden, ben ik daar ook niet per se heel gelukkig mee. Komt natuurlijk uit de analyses die ik gezien heb, maar lijkt me meer een linksbuiten dan een 10. Idrissi is wat mij betreft welkom, zeker omdat hij linksbuiten is, maar ik herken het gevoel van mensen dat het 'lood-om-oud-ijzer' is met Jahanbaksh en Dilrosun. Ik roep maar weer eens om Sauer op links...

Toch maar hopen dat Geertruida blijft, dan heb je achterin enige ruimte en staat dat wel. Moet ook zien dat Bijlow blijft. Geen idee hoe erg die blessure van Rulli is, maar misschien moet Bayern weer doorschakelen?

Spannende weken nog, waarbij ik vooral op de verrassing op '10' hoop. Naast uiteraard Ivanusec, die dan 'gewoon' naar links kan. In het vertaalde stuk op die Kroatische site las ik dat ze toch 15 miljoen willen pakken. Ik snap Dinamo wel. Enige schrale troost is dat onze vrienden uit de hoofdstad in hetzelfde schuitje zitten.
Mooie reactie. Enige wat ik niet begrijp is je roep om Sauer. Ja, die jongen is een heel groot talent maar hé, hij is pas 17 hè! Daar kun je als topclub nog niet op bouwen, die zal zich via invalbeurten met ups en downs de komende jaren in de basis moeten vechten.
Hij hoeft ook niet direct in de basis en zeker niet in de CL, maar je zou hem, in afwachting van je 'echte' linksbuiten vanmiddag toch gewoon kunnen opstellen? Het moet ergens beginnen voor die jongens en als de rest goed in elkaar zet, kun je je wel een verrassing permitteren lijkt me. Zeker omdat we dit soort wedstrijden vorig seizoen vaak openbraken nadat de vleugelspelers gewisseld waren voor verse krachten. Als die er na een uur geen twee in heeft liggen, mag die er van mij weer af ;)
Niet direct in de basis maar vanmiddag wel direct!? ;-)
Mocht niet eens invallen tegen PSV dus meer dan zo'n invalbeurt zit er nog niet in.
Niet direct het hele seizoen in de basis. En gezien z’n twee doelpunten tegen Dordrecht was het misschien niet heel gek geweest hem wel in te laten vallen 🫣
Bijlow word misschien nog interessant nu Courtois geblesseerd is en Real die 2e keeper van Chelsea gehuurd heeft.
Chelsea gaat nu de markt op voor een 2e keeper.
Dat kan wel weer een verschuiving opleveren waardoor er uiteindelijk een club bij Bijlow uit kan komen.
Gelukkig is De Gea nog transfervrij, die kan dan hopelijk ergens dat gat op gaan vullen
Leuk stuk om te lezen, stukjes die ik er zelf uitpik zijn o.a Dilrosun, die kan heus wel wat, maar niet bij Feyenoord. Is wel steeds minder met hem gegaan toen hij op 10 ging spelen. Heeft in Duitsland best aardig gedaan, daar zal best nog wel interesse vandaan komen. Al verhuur je hem maar dat zou al veel schelen, hoog salaris.
Slot moest en zou hem moeten hebben, hetzelfde met zerrouki en nu weer Idrissi. Uiteraard uitstekende trainer verder.
In mijn optiek zullen er echt wat spelers weg moeten, anders is selectie veel te groot.
Dilrosun en Jahanbaksh zou ik het eerste aan denken. Er kan uiteraard nog veel gebeuren, kan maar zo een bod komen op Geertruida. Zou mij niks verbazen als een club als Brighton interesse zou hebben. Uitstekend geleide club in Engeland, die halen goede spelers en die verkopen ze voor enorm veel geld door.
Goed stuk! Ongekende weelde als je al die namen zo ziet.

Geloof echter niet dat Zerrouki een soort nummer 12 is. Daar is zoveel moeite voor gedaan om binnen te halen. Ik denk dat Slot zijn naam telkens als een van de eersten op gaat schrijven. Dat is een zekerheidje voor de basis.
Ik mis overigens nog de latste fase variant die slot uiprobeerde in de voorbereiding.
Soort 3412 dar verwacht ik veel van.
Hopelijk niet nodig maar we koeten echt nog wel stapeen mken qua inspelen
Mooi stuk zeg! Heel overtuigend, dank!

Er is trouwens nóg een elftal te maken als teken dat Feyenoord goed bezig is: het elftal van uitgeleende spelers die volgend seizoen weer instromen en zich dan hopelijk ontwikkeld hebben tot volwaardige Feyenoordspelers.
Thanks Rutger. Zeer duidelijk verhaal!!
Mijn complimenten aan de technische staf dat ze aan Rutger doorgegeven hebben wat ze van plan zijn met de selectie.
Ook echt iets voor Slot.
Goed stuk Rutger. Laten we hopen dat er de komende weken nog wat versterkingen komen.
Mooi artikel. Laat die trollen/zeikerds maar schuiven
@FTM Gaat Sinisterra nog naar Spanje? Ik las hieronder dat Feyenoord (nog) niks heeft geprobeerd.
Klopt het dat er een andere Nederlandse club hem wilt huren?
Spanje blijft een optie

Niets uit NL
Waar doel je op met het zandloper icoontje bij Timber?
De zandloper is de opvolger van bullaude die nog niet rond is