1908-slot

Nieuws

Statement • 1908.nl heeft begrip voor Arne Slot

Van de redactie

Arne Slot reageerde vandaag tijdens de persconferentie op berichtgevingen van 1908.nl over spelers die eventueel mogen vertrekken. De trainer gaf aan zich niet te herkennen in het artikel en dat dergelijke berichtgevingen tot onrust leiden in de kleedkamer. 1908.nl betreurt het dat de trainer van Feyenoord last heeft van een publicatie. Het proces rondom de berichtgeving is dan ook intern geëvalueerd. 

Binnen 1908.nl zijn tientallen mensen betrokken die Feyenoord een warm hart toedragen. Het merendeel zit op wedstrijddagen in het stadion en hoopt vurig dat de club de ingezette opmars onder Arne Slot weet voort te zetten.

De brede groep aan redacteuren en hun passie voor Feyenoord is de kracht van de nieuwssite. Gezamenlijk vormt er zich een breed netwerk dat ervoor zorgt dat 1908.nl doorgaans goed is ingevoerd, op allerlei vlakken. Het artikel waar Slot aan refereert, komt uit de transferhoek, waar onze Feyenoordwatcher Rutger (FTM) de voornaamste voortrekker van is. Rutger heeft in het verleden bewezen goed ingevoerd te zijn en 1908.nl is blij dat hij onderdeel wil uitmaken van de redactie.

De redactie van 1908.nl is verrast door de ophef die is ontstaan, wat nooit de bedoeling is geweest. Wij trekken er lering uit dat onze publicaties, ondanks dat we nog maar een jaar actief zijn, breed worden opgepakt. We hebben ons dit onvoldoende gerealiseerd. Bovendien zien wij in dat het veranderende bereik van de website zorgt voor een nieuwe vorm van verantwoordelijkheid. In toekomstige publicaties zullen we daar rekening mee houden. Het is een wens van 1908.nl om in gesprek te gaan met de club om ook hun zienswijze beter te begrijpen.

Achteraf gezien kunnen wij ons de reactie van Slot vandaag voorstellen en zullen zijn opmerkingen meenemen richting de toekomst. Wij realiseren ons dat de genoemde publicatie geen bijdrage levert aan een optimaal klimaat rondom Feyenoord, iets wat wij als platform wel willen nastreven.

Het voornemen om in de toekomst andere besluiten te nemen staat los van de gedeelde informatie in het artikel. 1908.nl blijft achter de inhoud staan. Enerzijds omdat voor één speler wordt gerefereerd aan Transferroom, een online platform waar spelers kunnen worden aangeboden en waar in het verleden iedereen een account kon aanmaken om spelerslijsten door te nemen. 1908.nl heeft toegang tot dit platform en voelt zich gesterkt door de publicaties aldaar. Voor de overige genoemde spelers zijn meerdere bronnen geraadpleegd.

1908.nl ziet vandaag als een belangrijk leermoment, dat meerdere inzichten heeft gegeven. Wij blijven ons inzetten met het plaatsen van nieuws over zaken die in en rondom Feyenoord spelen en in de periferie van de club. Met het juiste voor de club als uitgangspunt.

Delen

Reacties

Zo’n statement is weinig waard als het gezicht vd site voor het publiceren een paar negatieve reacties plaats op Twitter richting Slot en ook op deze site zijn gram probeert te halen in de reacties. Het statement wordt al helemaal niks waard als zelfs na het publiceren van bet statement FTM op Twitter zijn vastgepinde tweet veranderd naar zijn primeur over de komst van Slot, eind 2020 waarover FTM eerder op deze site aangaf daar Slot zijn wrok zat richting hem.
We begrijpen de kritiek van Arne Slot.
Wel willen we met hem in gesprek om zijn zienswijze te begrijpen.
Tevens bieden we excuses aan voor de publicatie.
We blijven desondanks pal achter de publicatie staan.
Hoezo excuses? Slapzak. Geen enkele ruggegraat.
Ik heb speciaal een account aangemaakt om te reageren op dit artikel, want wat is 1908, en met name Rutger toch een wanstaltig platform en persoon.

Vooral dit: "Het is een wens van 1908.nl om in gesprek te gaan met de club om ook hun zienswijze beter te begrijpen."

Hoe zo denkt men hier belangrijk te zijn? Feyenoord hoeft jullie niet te spreken, en wij hoeven jullie berichtgeving niet te lezen. Stop er mee, of gooi Rutger de deur uit. Niemand is groter dan de club, en verloren zielen als Rutger denken dit wel te zijn. Misselijkmakend.
.........wij hoeven jullie berichtgeving niet te lezen....

doe dat dan ook niet
Hele slechte reactie van je japiethan. Je verkondigt jouw mening als de waarheid, waarmee je je naadloos voegt in de Johan Derksen/ FvD hoek.
De reactie van 1908.nl getuigt in mijn ogen van goede zelfreflectie en de wil om te leren van een fout die ze gemaakt hebben.
Het bestaansrecht van dit platform is gestoeld op enthousiasme voor de club van een groep nauw betrokken supporters. Hun betrokkenheid delen ze graag met andere supporters en ja, daar hoort een zeker 'amateurisme' bij waardoor er wel eens fouten worden gemaakt.

Ik kom hier graag, lees hier graag, en deel jouw mening niet.
Op zich is dit wel een leuke site natuurlijk, tenminste dat vind ik, je moet alleen alles wat hier gepubliceerd wordt niet met een korreltje maar met een zak zout nemen.
Voor de rest denk ik niet, dat de leiding van Feyenoord met een paar hobbyisten die een site hebben opgezet om de tafel gaat zitten.
Waarom zouden ze dat doen ?
Deze site heeft zichzelf met een aantal onjuiste berichten ' it's happening' en fake berichten over lijstjes gekwalificeerd.
En dat heeft Slot gisteren prima wereldkundig gemaakt, zodat heel Nederland weet hoe de vork in de steel zit.
Als je dan ook nog schrijft dat Slot anti Feyenoord is, gisterenmiddag op internet bij comments, ben je natuurijk aardig de weg kwijt.
Nou knul. Als ik jou was zou ik mijn account maar verwijderen en naar FR12 gaan. Als je dit platform niet goed vind, wat doe je hier dan?

Waarschijnlijk zat je wel zonder account te spotten op wat er gebeurde hier. En nu hier gaan azijnzeiken. Nee, dat is niet wanstaltig!
1908 had dit meer onder opinie moeten plaatsen. Er wordt over één speler gezegd dat hij in transferroom staat, terwijl in eerdere publicatie suggestie werd gewekt dat zij allemaal in transferroom stonden. 1908 blij met jullie site maar houd je wel aan de code voor de journalistiek.
Als je je aan de code voor journalistiek wilt houden, moet je wel een opleding in dat gebied hebben gevolgd, anders weet je niet wat dat inhoudt.
Geldt ook voor niet-journalisten. Opleiding voor journalistiek of niet. Lees de code maar op na” De journalistiek is een vrij beroep. Het staat open voor iedereen, ongeacht of hij een professionele scholing of training als journalist heeft gehad en ongeacht of hij met zijn werkzaamheden een inkomen verdient. De Code voor de Journalistiek beoogt niet een toets te zijn voor de vraag of iemand zich journalist mag noemen, maar geeft ethische normen voor journalistiek handelen.”
Hoe fijn ik een kanaal als 1908.nl ook vind, je kunt je afvragen of het goed is voor de club. 1908 is natuurlijk van 0 waarde als je het naast de waarde van de club houdt. En in dat geval is het misschien beter dat 1908 het nieuws pas brengt in een later stadium (als het gaat om inkomende en uitgaande transfers, zodra er wat meer zekerheid is) en in het geval van spelers die mogen vertrekken, de kaken maar wat langer op elkaar te houden. Alles voor de club.
En daar wringt nu exact de schoen. Het willen hebben van de primeur is hier heilig geworden, ongeacht of het schadelijk is voor de club of niet. Het hele probleem hier is dat iemand zijn eigen belang voor onze club plaatst. Tuurlijk is het brengen van nieuws prettig maar dit mag nooit te koste gaan van onze club en zeker niet om iemand zijn ego te strelen.
Keurige inhoudelijke reactie 1908. Chapeau. Zover afbreuk te doen aan de inhoud van het eerdere artikel, toch ook begrip voor de situatie met hand in eigen boezem. Top!
Is maar goed voor Slot z’n hart dat hij niet naar Spurs is gegaan, want als hij zo achter alle Engelse pers aan zou gaan jagen had hij het niet lang volgehouden
Een pure win win dit. 1908 wordt serieus genomen en de club heeft een krachtig extra mediaplatform. Hand in Hand naar de tweede schaal op rij.
De selectie is rond. Slot maakt spelers beter en maakt er een eenheid van. Als er nog een sterkhouder vertrekt kan snel geschakeld worden voor een directe versterking en misschien nog extra surprise. Dat moet in deze fase pas hier staan als het een feit is want iedereen leest mee blijkbaar.
Feyenoord zal zich nog verder afwenden van deze site, dat is wel helder na het verhaal van Slot gisteren.
En Slot zal niet de enige in de leiding zijn die deze mening heeft.
Voor de rest mag je ervan uitgaan dat professionele nieuwssite niet zo snel meer 1908. als bron zullen gaan gebruiken.
Kortom, deze site heeft zichzelf als betrouwbare nieuwssite aardig opgeblazen.
Wat een gejank. Die 8 zijn gewoon spelers als er een bod voor komt dat Feyenoord ernaar luistert. Niet mee niet minder.
Je snapt er niet zoveel van, als er morgen 50 mijoen op Geert wordt geboden is ie ook weg.
Dat is iets anders dan spelers die ( op 1 of 2 na ) nergens van weten publiekelijk te koop of te huur aanbieden.
Slot heeft prima naar alle spelers gecommuniceerd, dat zolang ze van hem niks horen, alle verhalen in de prullebak kunnen.
En zo hoort het ook, ik ga er atijd van uit, dat zolang Feyenoord niks officieel bevestigd het allemaal met een korreltje zout genomen moet worden.
Dat werkt het best
Tja, als je inhoudelijk niks meer te melden hebt , moet je je beperken tot dit soort reacties .
Je kwalificiteert jezelf in ieder geval, hoef ik daar niks meer over te zeggen.
Goedemorgen ik ben altijd heel erg geïnteresseerd in 1909.nl en kijk elke dag maar ik ben wel geschrokken over de berichtgeving dat er 8 spelers moeten verhuurd verkocht worden etc en bij naam en toenaam genoemd worden in dit artikel en waarom ben ik geschrokken omdat de club met zijn waarden en normen is beschadigt op deze manier en ik wil graag dat wij op een professionele berichtgeving doen volgens mij is het de bedoeling om onze club positief uit te dragen ik begrijp ook dat er vrije nieuws vergaring bestaat maar AUB zoals die jongen van 1908.nl weleens op TV verschijnt dat hij zegt hier kan ik nog niets over zeggen om de belangen van Feyenoord niet te beschadigen.
dus wat mij betreft AUB wat genuanceerder graag dank jullie wel en op naar de kuip zondag en onze club weer steunen (Feyenoord is een sleeping Giant dus voorzichtig)
Fijn weekend
Erg vermoeiend dit. Het artikel was gewoon prima en Slot moet er gewoon mee om kunnen gaan dat er dingen in de media worden geschreven.
Mooi.... De zoektocht naar nieuwtjes is afgelopen periode echt te ver gegaan. Zo werkt het het proces tegen van onderhandeling en worden spelers onrustig die het ook allemaal lezen. Net als de supporters. Dus mooi als daar pas op de plaats wordt gemaakt en veel genuanceerder gecommuniceerd gaat worden.
Wat is er waar dat Slot de transfer van een Bitello blokkeert of is dat weer een onzin bericht?, Zou Slot bang zijn, dat zijn lievelingetje stengs dan hevige concurrentie krijgt en dat zeker zal verliezen? Heb soms het vermoeden, dat Slot het liefst ook Idrissi had gehad ipv deze Ivanusec, maar gelukkig is daar een stokje voor gestoken.
Ga nou niet mee in dit soort gedachtes. Arne wil gewoon kampioen worden, zoals elke topsporter. Dus nooit zal hij een speler moedwillig afwijzen terwijl hij die oprecht beter vindt dan een andere speler. Volgens mij heeft hij keer op keer aangetoond dat kwaliteit de basis haalt, niet hoe leuk persoon een speler is.

Uiteindelijk wil hij, net als wij, de best mogelijke selectie om zo hoog mogelijk te eindigen. En wij kunnen als supporters met hem van mening verschillen over hoe die selectie eruit moet zien, en gelukkig heeft hij daar meer inspraak in dan wij.

En wanneer een coach niet presteert, dan worden ze vervangen. Ook Arne. Maar volgens mij heeft hij ons de afgelopen 2 jaar het mooiste voetbal van de afgelopen 15 jaar laten spelen, én (vrij onverwachts) een landskampioenschap bezorgd.
Wat een onzin man, ga nu niet door op dit soort berichten.
Ik zou wat minder alcohol drinken en in het vervolg op tijd naar bed gaan
Bizar hoe zich Feyenoord supporters noemende figuren zulke onzin kunnen opschrijven.
Nergens voor nodig Björn om extra olie op het vuur te gooien zonder de ins en outs te weten. Vanaf de zijlijn roepen heeft geen enkele nut.
Je vraagt jezelf af wat er van waar is, maar vervolgens trek je wel alvast allerlei conclusies die dus nergens op gebaseerd zijn. Hou het aub toch eens bij de feiten. Ongelofelijk dat een trainer die ons kampioen heeft gemaakt en louter zinnige dingen zegt toch nog zoveel wantrouwen opwekt bij mensen. Lijkt wel alsof sommige Feyenoorders verslaafd zijn geraakt aan het lijden en daardoor alles wat succesvol is tegenwerken.
Zeer matige reactie waarin de schuld opnieuw wordt verschoven. Vind het heel erg jammer dat Rutger het zo moeilijk vindt om de schuld op zich te nemen. Ik ben wel klaar met deze site.
Slot is altijd heel duidelijk in zijn persco's en hij blijft ook altijd netjes. Ik heb in mijn lange leven zelden een trainer gezien die alles zo goed onder woorden weet te brengen. Ik zou me zo maar kunnen voorstellen dat hij naar de spelers toe ook zo duidelijk is. Hij hintte daar vanmiddag ook op: degene die niet van mij in een persoonlijk gesprek heeft gehoord enz enz. Elke speler weet dus wat zijn voorland is in deze selectie. Wat de speler daar vervolgens zelf mee doet is aan hem. Bovendien hebben TdK, en Slot in mindere mate, een miljoenenbedrijf te runnen. Dat ze dat runnen niet door een site als deze verstoord willen zien worden is niet meer dan begrijpelijk. Dat heeft Slot, ook weer duidelijk, laten blijken vanmiddag.
Niemand is idd perfect. Behalve Rutger! Deze man zet naast zijn werk een geweldig platform op de wereld. Rutger mi lobi you ti tonto
Prima boys en door, niemand is perfect. Jullie kunnen denk ik beter afwegen dan menigeen hier op de site wie de betrouwbaarste bronnen zijn. Vamos!
Iedereen wilt dit nieuws, maar het zal niet helpen aan de onderhandelingstafel.
Waar maakt iedereen zich toch zo druk om, er worden weer mooie dingen geroepen over Rutger maar als jullie het niet eens zijn met wat er gepubliceerd wordt waarom schrijf je je niet gewoon uit en kom je niet meer terug op deze site.
Laten we voorop stellen dat ik Rutger ook een arrogant ventje vind maar eerlijk is eerlijk 8 van de 10 keer heeft hij wel gelijk met het nieuws wat hij brengt.
Niemand hoeft zijn excuses aan te bieden want we leven gelukkig in een vrij land met free speech. Laten we gewoon normaal doen tegen elkaar en onze club supporten aankomende zondag.
We staan 2 op 2. De trainer gebruikt simpelweg de media om zijn kleedkamer op scherp te zetten want het draait voor geen meter. Het niet allemaal groter maken dan het is.
Hoe krijg je zoveel onzin in 3 zinnen?
Ja natuurlijk. Doordat slot dit zegt gaan ze beter voetballen, volkomen logisch
De schuld wordt nu in Rutger zijn schoenen geschoven. Ongeacht of dit terecht is, denk ik dat je als medium moet staan voor wat je zegt, of excuses aanbieden als er toch iets verkeerd is gezegd.

Maar in beide gevallen in de wij-vorm zonder vingerwijzen.

Daarnaast zou ik niet hebben aangegeven dat je ergens een login hebt. Maar slechts verwijzen naar bronnen, zonder deze verder te specificeren.

Verder gewoon doorgaan met de goede zaken die jullie al een jaarlang doen, veel inside info lospeuteren en vroeg brengen. Duidelijk aan blijven geven als iets nog niet bevestigd is Dan is het aan de lezer om het gewicht te bepalen van een bepaald nieuwsitem.

Eigen content die vaak nog spot-on is ook, is vele malen meer waard dan alleen maar brichten herschrijven van andere sites.
Halfslachtig en vaag. Niet met de billen bloot. En ik vraag me af of dit bericht er is gekomen n.a.v. de ophef vam de lezers van de site of echt gemeend. Helemaal na de eerste reactie van FTM "hij (slot) ropet maar......"
Misschien zit er ipv excuses alleen uitleg en begrip in het artikel omdat er ook een zekere kern van waarheid in zit
Rutger dekt ze nu al in, dat Bitello niet komt. Hij schrijft het toe aan het niet willen van Arne.
Uit welke bron komt dit?
Door de publicatie heeft Slot vrijdagochtend een aantal gesprekken moeten voeren en ook de groep toegesproken. Daarmee was denk ik de kous wel af.

Niet zo slim van 1908 om dan vervolgens te reageren dat ze nog steeds achter de inhoud van de publicatie staan.
Deze reactie staat nota bene in een statement waar wordt aangegeven in het vervolg rekening te houden met het klimaat binnen Feyenoord.
Ja idd. In 1 statement zeggen dat je het beste voor hebt met Feyenoord om daarna nog een keer aan te geven dat de trainer liegt en dat er wel degelijk spelers in die transferroom staan.

Om maar te zwijgen van die reacties van fmtransfermarkt zelf.
Ik waardeer deze site zeer maar de reactie van FTM in de comments na alle commotie dat Slot anti-Feyenoord is omdat hij een transfer van Bitello zou blokkeren is beneden alle peil. Ik hoop dat hij zich voortaan van dat soort uitspraken onthoudt.
Helemaal met je eens.
En dan beweert FTM nog dat ie Feyenoorder is, lachwekkend
Kat in het nauw. Het zou hem sieren als die gewoon zegt, ja was niet handig. Dat vond ik namelijk zo sterk in het bericht over Idrissi, dat hij zei dat “it’s happening” iets te voorbarig was.
Precies, je bent een site die vroeg info wil brengen. Blijf aaangeven als iets niet bevestigd is. Ook dan kun je het brengen.
Wat heeft iedereen hier lange tenen zeg.. we komen toch gewoon voor de scoops en die zijn er genoeg. Als Slot niks had gezegd, had niemand er echt wakker van gelegen maar om de een of andere reden reageren de meesten hier standaard manisch en dat past Rotterdammers en Feyenoorders eigenlijk helemaal niet.
Logisch, als Slot aangeeft dat het invloed heeft op zijn spelersgroep. Dan heeft die info dus een negatieve invloed.
OK. Een leermoment dus, maar wat er nu precies geleerd is, blijft onduidelijk. De stelligheid van Slot doet vermoeden dat het artikel zoals het op deze site geplaatst is, niet klopt. Je had niet heel veel gezond verstand nodig om die conclusie te trekken na lezing ervan. De wijze waarop het bericht was geformuleerd wekte al de indruk dat dit niet uit de 'boezem' van de club kwam. Het lijkt erop dat de les is bronnen minder snel te vertrouwen en/of hun verhalen beter te verifiëren.
Dat de informatie van Slot komt heeft nergens gestaan, maar laten we wel reeel blijven. Al de genoemde namen zijn spelers die (tijdelijk of definitief) mogen vertrekken en waarvan velen zelfs hopen dat ze vertrekken. Kan Slot dat voor het groepsproces en wellicht de onderhandelingspositie tegen spreken, maar dat gelooft niemand. Dilrosun en Jahanbaks zijn gewoon te duur voor wat ze presteren en zeker de penningmeester ziet hun dus graag vertrekken. Timber is ook een grote tegenvaller. Wålemark heeft vlieguren nodig en dat geld ook voor Milambo en Zechiel, terwijl ook voor hun ontwikkeling van de Belt en Kasanwirjo beter kunnen worden verhuurd of (Kasanwirjo) zelfs verkocht.
Durf echt wel te stellen dat alle 8 genoemde spelers mogen vertrekken.
Het kwam nu iver lsof het feiten waren, had er een persoonlijke observatie van gemaakt, dan was er niets aan de hand geweest.

Inhoudelijk denk ik dat het bericht redelijk tegen de waarheid aanschurkt.
Wie heeft er dan beweert er dat de info van Slot komt? Ik geef alleen aan dat als de info correct zou zijn geweest Slot er anders op gereageerd zou hebben dan de 100% ontkenning van vrijdag jl.
Dat er 'ergens een kern van waarheid in zit', is een heel ander verhaal. Slot gaf zelf ook aan dat er iig 2 spelers zijn die weten dat hun kans op speeltijd nogal klein is. Maar dat is een nogal andere werkelijkheid dan het oorspronkelijke artikel op deze site.
Een journalist moet altijd navraag doen voor ze met een artikel komen.
Duidelijke uitleg en origami verwoord hoe het is. Niet groter maken dan het is ook. En weer doorgaan met de ingeslagen weg
Ik dacht toen ik begon met lezen , dat er excuses zouden komen, maar toen ik las dat deze site achter de publicatie blijft staan, was ook deze hoop vervlogen.
Jammer, gemiste kans , als je dat beweert zonder enige onderbouwing, het minste was toch wel een screenshot van die lijst of dat de koffiejuffrouw dat gelekt heeft.
Dat zijn meestal de cruciale figuren in een professionele organisatie.

Het is mij wel helder, dat sinds het vertrek van Arnesen ( en zijn zoon ) Feyenoord het lek aardig gedicht heeft over wat zij van plan zijn en dan wordt het giswerk om een site in de lucht te houden.
Deze site heeft zichzelf in ieder geval opgeblazen als betrouwbaar en het goede met Feyenoord voor te hebben.
Ik ben al 60 jaar supporter van onze club, maar als je denkt, het kan niet gekker, gebeurt er nog iets gekkers, maar onrust binnen je eigen club veroorzaken, ik kan er met m'n pet niet bij, maar ja ben ook van de ouwe stempel.
Het enige aardige is dat de bedenkers van deze site op de zwarte lijst staan bij Feyenoord en we die in ieder geval niet tegen zullen komen op de Nieuwjaarsreceptie.
Wie z'n billen brandt, moet op de blaren zitten.
al 60 jaar supporter hahahaha tuurlijk.
Blaauwkamp gelooft je niet. Ik ben ook ruim 60 jaar supporter van Feyenoord. De meesten hier kennen amper de geschiedenis van Feyenoord.
inderdaad jochie of meissie, m'n eerste wedstrijd in De Kuip was Feyenoord´- Benfica in 1963.
Van die tijden weet jij helemaal niks, m'n eerste Europese uitwedstrijd met m'n vader was Milaan 1970 , en ook daar weet jij niks van.
Ik was erbij in 1984 geloof ik Feyenoord Fortuna Sittard na een tijdje 0-2 gingen we zelf een potje voetballen op de grasmat.
Ook daar weet jij niks van, jij weet helemaal nergens van.
En nou naar bed.
Assia u geeft een reactie die nergens op slaat als Arne Slot niets van dat lijstje zegt te weten dan is dat vreemd of hij heeft niet alle informatie wat er speelt maar dat kan ik me niet voorstellen. Maar ik geloof dat 1908 de juiste informatie had en dat de spelers op dat lijstje daadwerkelijk mogen vertrekken. Dat Arne Slot dat vervelend vindt omdat de spelers bij hem komen snap ik ook want elke voetballer vindt zichzelf de beste en dat hij in de basis moet staan persoonlijk vind ik de namen op dat lijstje niet zo verwonderlijk misschien hadden ze die spelers eerder moeten inlichten. En dat 1908 achter hun artikel blijven staan is bewonderingswaardig ik zou het bijzonder zwak hebben gevonden als ze dat niet hadden gedaan. Dit is dus van 1908 een prima reactie. Ben zelf ook ruim 60 jaar Feyenoord supporter.
Ik wist niet dat deze site pas een jaar bestond. Vandáár dat ik het voor die tijd nooit heb kunnen vinden. Dan zijn we dus allemaal nog nieuw hier.
Mijn idee is dat er sinds de laatste 2-3 jaar een shift is gekomen in hoe supporters met nieuws omgaan in een transferperiode, en dat komt denk ik inderdaad voor een goed deel door deze site, vooral omdat het door supporters gerund wordt.

Een aantal jaar geleden had je natuurlijk ook journalisten die regelmatig al nieuws naar buiten brachten voor er iets 100% zeker was, maar die journalisten bevonden zich toch wat meer buiten de supporters online. Als een journalist iets bracht, wist je in ieder geval dat het niet per se kwam doordat zoveel supporters erover aan het doordrammen waren.

Nu heb je dus ineens 1908 / FTM die echt een flinke supporter is en daardoor dus ook erg betrokken is met de overige supporters. Nadeel daarvan is dat je ook bijvoorbeeld onder elke tweet of artikel geen seconde kan scrollen voordat er weer een menigte om primeurs of updates vraagt.

Wat dat betreft is het goed te begrijpen dat FTM / 1908 mede door de druk van de supporters steeds meer nieuws naar buiten brengt, met ook als gevolg dat er steeds meer nietszeggend nieuws tussen zit. En met zoveel meer nieuws, heb je inderdaad dat er op een gegeven moment een punt komt waarop je de club toch schade toe doet, zoals met het artikel over de 8 spelers die mogen vertrekken.

Wat ik zelf denk dat werkt, is door afwachtende te zijn in het uitbrengen van het nieuws, en VOORAL gelijk comments te verwijderen met @FTM erin. Vragen moeten zich naar mijn mening vooral beperken tot spaces op Twitter, of wellicht DM's van Rutger zelf
Precies, jaren geleden hoorde je dat Feyenoord bijv interesse heeft in bijv Patricio Graf, en dan hoorde je tussendoor ze zijn in gesprek, en je hoorde het wanneer het afketste of rond kwam.
Tegenwoordig volg je elke stap, de supporters zijn toeschouwers van de transfers geworden, meestal met meerdere kampen, en dat is maar goed ook.
Iedereen dezelfde mening heb je alleen in enge wereldjes en landjes, met enge mensjes aan de macht .
Toen hoorde je ook dat ze druk waren met Timochuk of Wagner Love. Ik heb nieuws: die kwamen ook niet en dat kwam toen ook van die traditionele media.
Zelfde traditionele media die een maand geleden roept dat Ivanusec binnen 24 uur op Schiphol wordt verwacht.

Er is een drang naar clicks en er is dus minimaal één nieuwtje per dag nodig van de topclubs. De druk op ‘nieuwtjes en scoops’ is daardoor enorm en brengen websites en de traditionele media ook zaken (te) snel.

Daarnaast is er social media waarbij nieuws of geruchten veel sneller naar buiten komen dan voorheen. Voorheen stonden de sites vol met #TT die nu snel door deze site wordt gecheckt en dan bevestigd of naar het rijk der fabelen wordt verwezen. Dat vind ik veel waardevoller. Maar je wilt als 1908 niet alleen maar reageren op andere sites als je zelf ook zeer veel info hebt.

Eigenlijk is het probleem dat we allemaal voyeur zijn waarbij we weten dat het eigenlijk niet oké is dat je de buurvrouw bespied, maar nu opeens heel geschrokken reageren als de buurvrouw zegt dat ze het in de gaten heeft en het inderdaad niet oké vindt, is best een beetje hypocriet.
Dingen meer brengen als vermoeden en minder als keiharde feiten en er is niks aan de hand.
Ik lees reacties, dat Rutger vereerd wordt en Slot de grond ingetrapt.
Bij geen één club in Nederland was het zo rustig rondom dan bij Feyenoord, totdat Rutger en zijn maten nodig vonden om zo’n verhaal de wereld in te gooien. Wat voor nut heeft zo’n bericht. Wat willen jullie daarmee bereiken. Onrust creëren? Logisch als je v.d.Belt heet en je leest dat ze je willen verhuren! Terwijl hijj koud een maand mee traint en speelt.
Statement zegt mij niet veel. Eerst nadenken, voordat je iets neerschrijft. Dan was er geen onrust en had een statement ook niet nodig geweest.
Zou het tijdstip wellicht ook meespelen? Er begint wellicht wat onrust te ontstaan nu er 2x gelijk is gespeeld. De oude wet: “zoek een gezamenlijke vijand buiten de club” lijkt hier ook van toepassing. Mourinho is daar een meester in. Misschien heeft Slot toch ook wel wat meer naar hem gekeken.
Prima statement en ik snap goed waarom jullie toch aangeven achter de inhoud van het artikel te blijven staan. Misschien voortaan berichtgeving vanuit de club afwachten voordat je zoiets publiceert?
Een statement van lik me reet ff op z'n Rotterdams.
Ze beweren gewoon dat Slot liegt, nou als het kerels zijn tonen ze dat aan.
Waar beweren ze precies dat hij liegt?
Als je in een statement publiceert, moet je naar mijn mening met de billen bloot. En niet in het statement toch nog je gelijk willen halen, maak dan geen statement. (Zie hieronder)

“ Het voornemen om in de toekomst andere besluiten te nemen staat los van de gedeelde informatie in het artikel. 1908.nl blijft achter de inhoud staan. Enerzijds omdat voor één speler wordt gerefereerd aan Transferroom, een online platform waar spelers kunnen worden aangeboden en waar in het verleden iedereen een account kon aanmaken om spelerslijsten door te nemen. 1908.nl heeft toegang tot dit platform en voelt zich gesterkt door de publicaties aldaar. Voor de overige genoemde spelers zijn meerdere bronnen geraadpleegd.”
Het gaat er alleen maar om of het klopt. Zo ja, dan moet je vandaag stoppen met deze website omdat je met een excuus dan een dolk steekt in de rug van een collega. Zo nee, dan is een verontschuldiging op zijn plaats.
Of het klopt ja of nee dat boeit helemaal niet. Een excuus is sws op zijn plaats.

Maar maakt mij verder geen reet uit hoor. Is niet mijn pakkie an. Hun hebben alleen de kans dat er een boycot komt vanuit Feyenoord richting de redactie van 1908. Ik ga gewoon verder met me leven.
De transferwindow kent een goed synoniem, welbekend in F1 : silly season.
Dus Slot moest langs wat tere zieltjes om ze gerust te stellen. Het is betaald voetbal, big business waar de heren royaal voor betaald worden. Als je al in de war raakt omdat er iets op een bepaalde site staat geeft ook te denken over de mentale weerbaarheid van sommigen in de selectie. Het is geen sociale werkplaats maar prestaties worden geëist en kun je daar niet in mee dan val je af en proberen ze je te verpatsen. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd zijn.
Wat vind ik deze reactie top. En Slot wil in Engeland werken dan gaat hij iedere dag janken wat er geschreven wordt
Volgens mij is het de eerste keer dat hij op 1 specifieke publicatie reageert
Timmetje, we weten wel dat jij Slot niet moet , hij speelt met twee nieuwe elftallen al twee seizoenen het leukste voetbal sinds 30 jaar.
En neuzen vinden dat niet leuk
Wat een domme opmerking ik moet Slot niet . Pure onzin wat je zegt
Ja en nee. Normale media schrijven vooral hun mening, visie en wat ze links en rechts opvangen.
Dit specifieke artikel gaf heel duidelijk aan dat het binnen Feyenoord gechecked was. Als jij dan ineens jouw naam ziet staan op een ontslag lijstje zonder dat jij daarover ingelicht bent, maar wat blijkbaar wel binnen Feyenoord gechecked is, is dat wel iets waar je als speler vragen over mag stellen bij de coach. Tenminste, dat zou ik wel doen.

Of je dan meteen een teer zieltje bent, dat laat ik in het midden
Prima statement. Goede reactie.
Samen maken we Feyenoord sterker!!
Waarom een "statement"...? Totaal niet nodig ...

Feyenoord moet is binnen kijken waar al die papegaaien zitten ..heb je dit probleem ook niet.
Gewoon de waarheid blijven vertellen Rutger, trek je niets aan van dat gezeik:
Sorry, ik kom graag op deze site omdat veel van het transfernieuws vaak klopt, maar ik vind dat kritisch zijn op de site ook moet kunnen.

Ik vind bovenstaand statement een nietszeggend stukje. Veel geblaat en weinig wol (veel woorden om weinig te zeggen in feite).

Los van alle goede bedoelingen en ook los van hoe vaak 1908 het ook bij het rechte eind heeft, het is simpelweg niet altijd in het belang van Feyenoord dat bepaald nieuws naar buiten komt. Daar doelt Arne Slot natuurlijk op, en ik kan hem wat dat betreft in sommige gevallen wel begrijpen. Ook alle gelekte transfergeruchten zijn niet altijd goed voor Feyenoord.

Maar dat lijkt 1908 niet helemaal te begrijpen, zo blijkt ook uit bovenstaand statement.

Tegelijkertijd is het dubbele dat alle supporters, inclusief mezelf, smullen van potentieel nieuwe aankopen die met Feyenoord in verband worden gebracht. Dus ik snap de spagaat ook wel.
Wellicht helpt het wel degelijk door een opsomming te maken een week voordat de transferdeadline is. Als binnen een dag de telefoon van TD en Slot volstromen met geïnteresseerde clubs, dan kan het misschien wel eens prima uitpakken dat ze in de etalage zijn gezet.
Wat praat jij een onzin zeg, dit artikel dat een trainer daar op reageert zegt toch genoeg? Dat hij deze spelers nog niet heeft verteld dat ze mogen blijven dat zegt toch genoeg? Wil Slot ooit in Engeland werken gaat hij dan werken of 24/7 reageren wat er geschreven wordt ? Daarbij Klopt het gewoon want voor het juiste bedrag mogen al deze spelers weg, wat een gezeur om niks , dat hij zorgt dat Feyenoord punten pakt krijgt hij ook uitstekend voor betaald
Ik snap Slot zijn reactie zeer goed! Het geeft onrust in de selectie en dat is voor ons - fans - ook niet goed.
Dan moet Slot deze spelers toch allang zelf duidelijk geven?
Dan heb je zijn reactie niet gehoord. Hij zei, als ik niet individueel met iemand besproken heb wat zijn kansen zullen zijn binnen de selectie dan kan diegene er vanuit gaan dat het onzin is.

Dus degene die weg mogen weten het, die denken weg te mogen en niks gehoord hebben kunnen het bericht negeren.

Noem dat maar geen duidelijkheid.
Slot is altijd heel duidelijk in zijn persco's en hij blijft ook altijd netjes. Ik heb in mijn lange leven zelden een trainer gezien die alles zo goed onder woorden weet te brengen. Ik zou me zo maar kunnen voorstellen dat hij naar de spelers toe ook zo duidelijk is. Hij hintte daar vanmiddag ook op: degene die niet van mij in een persoonlijk gesprek heeft gehoord enz enz. Elke speler weet dus wat zijn voorland is in deze selectie. Wat de speler daar vervolgens zelf mee doet is aan hem. Bovendien hebben TdK, en Slot in mindere mate, een miljoenenbedrijf te runnen. Dat ze dat runnen niet door een site als deze verstoord willen zien worden is niet meer dan begrijpelijk. Dat heeft Slot, ook weer duidelijk, laten blijken vanmiddag.
Nou deels, dit zal vast van een bron komen. Maar misschien iets te snel geslingerd. Verder ik blijf graag hier lezen.
Oh maar ik ook, prima site verder 👍🏻